Connect with us

Érdekességek

Larry Fitzgeraldnak több tackle-je van, mint elejtett labdája

Vannak az NFL-ben teljesen őrült statisztikák, ez a sport sajátossága. Sok közülük nem igazán jó semmire, de néha azért találni gyöngyszemet, amelyek tényleg jól reprezentálják például valaki, jelen esetben Larry Fitzgerald nagyságát.

Nagyítóval kell keresni azt az NFL-szimpatizánst, aki szerint a Cardinals elkapója nem Hall of Fame kaliber, hogy nincs helye a legnagyobbak között. Bár szinte soha nem volt jó irányítója, 1378 elkapása és 17 083 elkapott yardja a 2. legtöbb valaha (csak Jerry Rice előzi meg), míg 120 TD-je a hatodik helyre elég az örökranglistán. Ráadásul mindezt úgy érte el, hogy mindössze 29 elejtett labdája volt.

A 29 drop 17 év alatt jött össze, tehát szezononként nem jön ki a kettes átlag, illetve az elkapható labdák mindössze két százalékát nem tudta csak megszelídíteni (és hány olyan elkapása volt, ami egy átlagos elkapónak elkaphatatlannak számított volna). Sőt, konkrétan gyakrabban kénytelen szerelni, mint egy drop miatt bosszankodni, karrierje során ugyanis több tackle-je van elkapóként (40), mint elejtett passza. Legenda.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!