Connect with us

Hír

Merőben más lehet az idei egyetemi fociszezon – ha lesz egyáltalán

Ha nem vagyunk biztosak az NFL-szezon elindulásában és lebonyolításában, akkor aggályaink hatványozottan lehetnek jogosak az egyetemi focival kapcsolatban. Az NFL ugyanis nem nagyon engedheti meg magának a szezon törlését, azonban az egyetemen pár kivételtől eltekintve nincs akkora gazdasági motiválóerő az idény lebonyolítására, akár kevésbé biztonságos körülmények között is.

Ennek első jele, hogy az Ivy League (amelynek tagja a Yale, a Princeton, a Harvard, a Dartmouth, a Penn, a Cornell, a Columbia és a Brown) már be is jelentette, hogy idén ősszel nem tartanak semmilyen sportmérkőzéseket, így a futballszezont is törlik – azt még nem tudni, hogy esetleg át tudják-e tolni tavaszra, vagy teljesen elmarad az idény. Ne feledjük, hogy az Ivy League volt az első, amely törölte a kosárlabdatornáit márciusban a pandémia kezdetén, amikor még a legtöbben kiröhögték őket – aztán pár napra rá mindenki beállt a sorba.

Az Ivy League tagjai elsősorban persze nem a focijukról híresek, így a kérdés inkább az, hogy követi-e más konferencia is a példájukat. Ennek első jele, hogy a fociban sokkal nívósabb Big Ten vezetői bejelentették, hogy csak és kizárólag konferencián belüli találkozókat rendeznek idén, már amennyiben tudnak mérkőzéseket játszani ősszel. Ez igaz minden sportra, nem csak a focira.

Ezzel olyan mérkőzések maradnak el, mint az Ohio State @ Oregon, a Michigan @ Washington, a Penn State @ Virginia Tech, a Miami @ Michigan State vagy a Wisconsin vs Notre Dame, amelyet a Lambeau Fielden rendeztek volna októberben.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások