Connect with us

Hír

Shaq Barrett elfogadja a taget, csak nem azt, amit kapott

Shaq Barrett hamarosan elfogadja a franchise taget, jelentette be az ügynöke, Drew Rosenhaus. Ugyanakkor ezzel egy időben be is ad egy keresetet a Bucs ellen, mivel nem tetszik neki, hogy a csapat a defensive end tag helyett linebacker taget adott neki.

Ez az NFL egyik legérthetetlenebb csökevénye: a liga ahelyett, hogy hivatalosan létrehozná a pass rusher/edge pozíciót, továbbra is kitart a defensive end – linebacker megkülönböztetés mellett, így a papíron pass rusher OLB-k nem az értékesebb DE-, hanem az LB-taget kapják meg. Ez Barrett esetében azt jelenti, hogy 17,788 millió dollár helyett 15,828 milliót kereshetne.

Hasonló volt a helyzet Matt Judonnal idén, aki végül megegyezett a Ravensszel: a csapat megígérte, hogy egy kompromisszumos összeget, 16,8 millió dollárt fog fizetni neki. Mivel a Bucsnak csak 4,8 millió dollárnyi szabad helye van, így feltehetően nem szívesen fizetné ki a teljes összeget, de egy ilyen megoldás a tavaly 19,5 sacket gyűjtő Barrett esetében is elképzelhetőnek tűnik.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

Bizony, Jerry Jones verheti a fejét a falba, pedig én mondtam, hogy mi lett volna a megoldás Prescottal:
Néhány alkalommal rúgásnál őt állítja holdernek (Romo ezt annó sokszor csinálta), aztán amikor a tag kiosztására kerül a sor, Prescott így már QB helyett holder (azaz punter) taget kaphatott volna. Az valahol 5 milla körül van, balfácán Jones meg több, mint 30-at fizet. Ebből is látszik, hogy hiába sikeres űzletember valaki az USA-ban, a magyar vállalkozó közegben egy hetet sem élne túl. :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

:DDD

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x