Connect with us

Hír

Öt franchise tagelt játékos még mindig nem írt alá

Már csak öt napja van a csapatoknak arra, hogy megegyezzenek a franchise- vagy transition tagelt játékosukkal. Az eddigi hírek alapján nem úgy néz ki, hogy bárki is új szerződést kapna (a pandémia miatti bizonytalanság miatt ez nem meglepő), ez azonban nem mindenkinek tetszik: öten még nem írták alá a taget, így nyugodtan holdoutolhatnak.

A renitensek között van Bucs tavaly berobbant pass rushere, Shaq Barrett, a Bengals korábban elit elkapója, AJ Green, a liga egyik legjobb DT-je Chris Jones (Chiefs) személyében, a Jaguarsszal haragban lévő edge rusher Yannick Ngakoue, és a Broncosnál tavaly elit szezont hozó safety, Justin Simmons.

A kollektív szerződés értelmében csak azok a franchise tagelt játékosok holdoutolhatnak büntetlenül és következmények nélkül, akik nem írták alá a taget – hiszen hivatalosan nem állnak szerződés alatt. Ők megtehetik, hogy kihagyják az edzőtábort és az előszezont, és amennyiben az első forduló előtt aláírják a taget, akkor megkapják a teljes összeget (kihagyott alapszakaszmeccsenként pedig a fizetésük 1/16-át elveszítik, vagyis bukják a meccspénzüket).

Barrett és Green korábban azt nyilatkozta, hogy nem fognak nemet mondani 15+ millió dollárra, így ők jó eséllyel legkésőbb az első héten pályán lesznek. Feltehetően követi a példájukat az eddig bagóért játszó Simmons is, a többiek viszont kérdésesek. Jones 20+ milliós játékos, a taggel viszont csak 16 milliót keresne – ő lehet, hogy tüntetőleg kihagy 1-2 meccset, pláne Mahomes rekordfizetése után. Ngakoue pedig többször kijelentette már, hogy el akar menni a Jaguarsból, a pass rusher akár a szezon felét is kiülheti, sőt akár az egész idényt is – tavaly Trent Williams megmutatta, hogy lehet ennyire haragudni.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Viktor
Viktor
3 years ago

Biztosan a fizetésük 16%-át bukják meccsenként? Nem az 1/16od részét?
(Nem tudom biztosra, ezért kérdés)

renningan
renningan
Reply to  Viktor
3 years ago

Igazad van, a 16-od resze akart az lenni. Javitva, koszi.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

“… pláne Mahomes rekordfizetése után.”
Akkor most rekordpénz vagy óriási kedvezmény, ahogy írtátok? Tudni akarjuk, hogy Mahomes naiv Olcsójános-e, vagy maga a minden hájjal megkent Soros György? :D

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x