Connect with us

Hír

Összevissza pattog a labda Dalvin Cook holdoutolása körül

Dalvin Cook szerződése utolsó évébe lép, tavalyi kiváló szezonjára alapozva pedig szeretne magának kicsikarni egy hosszabbítást, ezért pedig korábban arról volt szó, hogy holdoutolni fog. Most viszont a minap három éves hosszabbítást kapó Mike Zimmer mondta el Stacey Dalesnek, hogy úgy hallotta, kezdő futója ott lesz az edzőtáborban. És hogy ki mondta el ezt neki? Hát maga Dalvin Cook.

Azt hihettük, hogy minden szép és jó, erre Cook ügynöke elmondta Adam Schefternek, hogy nem tudja, Zimmer honnan veszi ezt, hiszen a futó semmi ilyesmit nem mondott a főedzőnek. Erre Tom Pelissero arról számolt be, hogy Cook igazából a futóedzővel, Kennedy Polamaluval beszélt erről, aki továbbadta az infót Zimmernek, így a Vikings továbbra is azt várja, hogy a running back meg fog jelenni az edzőtábor első napján. Ezt pedig ismét Cook ügynöke cáfolta Adam Schefteren keresztül, és azt mondta, hogy ügyfele ugyan sokat beszél pozíciós edzőjével, erről nem esett szó és nem tudja, mi okozhatta a félreértést.

Kusza ügy, az egyszer biztos. Nem tudjuk, kinek lehet igaza, mindenesetre az látszik, hogy mindkét fél érvényesíteni akarja akaratát. Legkésőbb kedden kiderül az igazság, ugyanis a Vikings veteránjainak akkor kell először megjelenniük az edzőközpontban egy koronavírus tesztre.

Várakozásaink szerint szinte biztosan nem lesz holdout, ugyanis az új Kollektív Szerződés értelmében ezt kvázi nem teheti meg Cook, hiszen egyrészt csúnya pénzbeli büntetéseket kapna (amiket már nem is engedhet el a csapat), illetve nem ismernék el teljesítettnek az idei évét, tehát tolódna a szerződése, így távolabb kerülne a hőn áhított szabadügynökpiactól és egy potenciális nagy szerződéstől.

A korábbi második körös running backnek az első két éve sérülésekkel teli volt, tavaly viszont parádésan játszott, 14 meccsen 1135 yardot és 13 TD-t szerzett a földön, illetve a levegőben is betett 519 yardot a közösbe.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!