Connect with us

Hír

Senki nem érdeklődik Markus Golden iránt, ami jó hír a Giantsnek

A pass rusher Markus Goldennek július 22-ig van lehetősége arra, hogy új csapatot találjon magának. Ha ez nem történik meg – és Ralph Vacchiano (SNY) szerint senki nem érdeklődik a védő iránt –, akkor 2020-ban már csak a Giantsnél játszhat egy UFA-tender miatt, ráadásul egészen pontosan 4,125 millió dollárért.

UFA-tendert csak korlátlan jogú szabadügynökökre lehet tenni. Ez alapvetően semmiben nem korlátozza az adott játékost: ugyanúgy tárgyalhat más csapatokkal, és a korlátozott jogú szabadügynököknek adható RFA-tenderrel ellentétben a Giantsnek nincs joga matchelni egyetlen ajánlatot sem, ráadásul még kompenzációt sem kap cserébe. Ennek ellenére vannak előnyei

  • Ha a tavaly 10 sacket szerző Golden nem ír alá egy másik csapathoz július 22-ig, akkor utána már csak a Giantsben játszhat.
  • Amennyiben aláír valahová, akkor hiába járt le a határidő, beleszámítódik a kompenzáiciós pickek formulájába. Ez azt jelenti, hogy aki leigazolja, annak számolnia kell azzal, hogy kompenzációs picket bukhat, a Giants pedig kaphat egyet. A kompenzációs pickek rendszeréről itt írtunk bővebben.
  • Ha nem talál magának csapatot és aláírja az UFA-tendert, akkor 10 százalékkal nő a fizetése. Mivel tavaly 3,75 milliót keresett, így a tenderrel 4,125 milliót vihetne haza.

A leghíresebb UFA-tenderes eset a Patriotsé volt. 2017-ben Bill Belichick ilyen tendert tett LeGarrette Blountra, és mivel az Eagles leigazolta, így a futó beleszámított a kompenzációs pickek formulájába, a Patriots pedig ennek köszönhetően kapott egy 4. körös kompenzációs picket.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gábor Ujvári
Gábor Ujvári
3 years ago

Csak nekem furcsa, hogy nem ajanl neki senki tobbet 4 millional? Remelem igy is marad. 😁

Gergely Nagy
Gergely Nagy
3 years ago

Arizonában is volt egy jó szezonja aztán két év üresjárat. De nem rossz kis játékos ingyen lesz négy millióért főleg ha hozza a 10 sacket és a közel 50%-os nyomásgyakorlást.

RA7
RA7
3 years ago

Nem úgy volt hogy ez a kompenzációs pick téma már nem fogja érinteni a játékos váltás? Mintha lett volna erről egy cikk itt

katonadani
Reply to  RA7
3 years ago

kicsit változnak a szabályai a komp pickeknek, de elvileg ez az UFA tender marad (de egyébként is nagyon ritka)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x