Connect with us

Hír

Senki nem érdeklődik Markus Golden iránt, ami jó hír a Giantsnek

A pass rusher Markus Goldennek július 22-ig van lehetősége arra, hogy új csapatot találjon magának. Ha ez nem történik meg – és Ralph Vacchiano (SNY) szerint senki nem érdeklődik a védő iránt –, akkor 2020-ban már csak a Giantsnél játszhat egy UFA-tender miatt, ráadásul egészen pontosan 4,125 millió dollárért.

UFA-tendert csak korlátlan jogú szabadügynökökre lehet tenni. Ez alapvetően semmiben nem korlátozza az adott játékost: ugyanúgy tárgyalhat más csapatokkal, és a korlátozott jogú szabadügynököknek adható RFA-tenderrel ellentétben a Giantsnek nincs joga matchelni egyetlen ajánlatot sem, ráadásul még kompenzációt sem kap cserébe. Ennek ellenére vannak előnyei

  • Ha a tavaly 10 sacket szerző Golden nem ír alá egy másik csapathoz július 22-ig, akkor utána már csak a Giantsben játszhat.
  • Amennyiben aláír valahová, akkor hiába járt le a határidő, beleszámítódik a kompenzáiciós pickek formulájába. Ez azt jelenti, hogy aki leigazolja, annak számolnia kell azzal, hogy kompenzációs picket bukhat, a Giants pedig kaphat egyet. A kompenzációs pickek rendszeréről itt írtunk bővebben.
  • Ha nem talál magának csapatot és aláírja az UFA-tendert, akkor 10 százalékkal nő a fizetése. Mivel tavaly 3,75 milliót keresett, így a tenderrel 4,125 milliót vihetne haza.

A leghíresebb UFA-tenderes eset a Patriotsé volt. 2017-ben Bill Belichick ilyen tendert tett LeGarrette Blountra, és mivel az Eagles leigazolta, így a futó beleszámított a kompenzációs pickek formulájába, a Patriots pedig ennek köszönhetően kapott egy 4. körös kompenzációs picket.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások