Connect with us

Hír

60 főnél tart a szezont kiülő játékosok száma

Újabb 5 játékos döntött a szezon kiülése mellett, így elérte a 60-at a számláló a ma esti határidő előtt. A legnagyobb név a tegnap opt outoló játékosok közt Albert Wilson, a Dolphins kezdő slot elkapója. A Delfinek így második elkapójukat vesztik el idén ilyen indokkal (Allen Hurns). A COVID-IR-re kerülő játékosok száma már a 100-hoz közelít, azonban közülük nagyon sokan már visszatértek az aktív rosterre.

Opt out:

  • Russell Bodine, C, Cincinnati Bengals
  • Rolan Milligan, DB, Indianapolis Colts
  • Marvell Tell, DB, Indianapolis Colts
  • Albert Wilson, WR, Miami Dolphins
  • Sam Beal, DB, New York Giants

COVID-IR:

  • Davon Godchaux, DT, Miami Dolphins
  • James Burgess, LB, New York Jets

Ezzel a szezon kiülése mellett döntők száma 60-ra nőtt, a COVID-IR listára pedig 93-an kerültek fel. Az 60 opt-outoló játékos 28 csapatból érkezik és 17 várható kezdőjátékost tartalmaz (2,4%, ha 22 kezdővel számolunk csapatonként), írja Warren Sharp.

COVID-IR-re azok a játékosok kerülnek, akik vagy pozitív tesztet produkáltak, vagy karanténban vannak, mert fertőzött személlyel léptek közeli kapcsolatba. A listának nincs maximális hossza, mindenki azonnal visszatérhet, amint az orvosok egészségesnek nyilvánították (és negatív teszteket produkálnak).

A játékosok magyar idő szerint ma estig dönthetnek a kiülés mellett, amelyet később nem lehet megváltoztatni, viszont mindenki kap némi illetményt. Azok a játékosok, akik orvosi indokkal hagyják ki a szezont 350 ezer dollárt kapnak az NFL-től, akik pedig orvosi indok nélkül opt outolnak, 150 ezer dollárt kapnak. A szezont kiülő játékosok szerződése mindenképp tolódik egy évvel, a veszélyeztetettek viszont megkapnak egy “accrued”, tehát teljesített szezont a szabadügynök piac felé. A csapat szempontjából a kiülő játékosok fizetése felszabadul a fizetési sapkában.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x