Connect with us

Hír

A Big Ten és a Pac-12 is elhalasztotta az őszi szezonját

Az egyetemi foci merőben máshogy fog kinézni idén, mint az utóbbi években. Ez már eddig is biztos volt, hiszen leginkább csak konferenciákon belüli mérkőzéseket rendeztek volna a koronavírus miatt, azonban most még nagyobb változás jön: a Big Ten és a Pac-12 is bejelentette, hogy ősszel nem rendeznek semmilyen sportmérkőzéseket. Mindkét konferencia úgy határozott, hogy később döntenek egy esetleges tavaszi bajnokság lebonyolításáról – írja több forrás, köztük az nfl.com.

Ez tehát azt jelenti, hogy idén nem látjuk a pályán többek közt az Ohio State, a Michigan, a Penn State, az Oregon, a USC, a UCLA, a Utah vagy a Washington csapatait és játékosait sem – lemaradunk például a top5 várományos Justin Fields (QB) és Penei Sewell (OT) játékáról is ezáltal.

Mindeközben az SEC, az ACC és a Big 12 viszont bejelentette, hogy továbbra is tervezi megrendezni az őszi mérkőzéseket, így a Power5 kvázi két részre szakadt.

A halasztások fényében egyébként a Big Ten és a Pac-12 játékosainak lehetőségük van transzferelni más sulikba, azonban hogy idén játszhassanak, engedélyt kell kapniuk. Mások egyszerűen elkezdenek majd készülni a draftra. A seniorok reménykedhetnek, hogy meghívást kapnak az East-West Shrine Bowlra vagy a Senior Bowlra, hogy megmutassák tudásukat. Az underclassmanek viszont ha ügynököt fognadnak és elkezdenek készülni a profi életre, akkor a jövőben már nem léphetnek pályára egyetemi szinten. És ha sokan ilyen korán elkezdenek készülni a draftra, akkor azt könnyen lehet, hogy mások sem hagyják szó nélkül, nem akarnak majd lemaradni, ezért többen opt outolhatnak majd más konferenciák csapataiból is.

Ennek a hírnek óriási jelentősége van a játékosok karrierje mellett a 2021-es draftot illetően is (amit a tervek szerint április 29 és május 1 között rendeznének Clevelandben). Sokkal nehezebb lesz így értékelni a prospecteket, akiknek egy évvel kevesebb lehetőségük van megmutatni magukat a profi játékosmegfigyelőknek.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
acsdav2
acsdav2
3 years ago

Úgy gondolom, hogy a leginkább fizikumot és kevésbé tapasztalatot, technikát igénylő posztoknak (RB/LB/CB) felesleges átigazolnia, ha most egy jó prospectnek tartják. Inkább csússzon egy kicsit a drafton, ha cserébe egy évvel tovább tud játszani az NFL-ben. Jobban jár anyagilag. Viszont egy Justin Fieldsnek úgy gondolom mindenképpen játszania kellene. Remélem Alabama/LSU már telefonál érte :)

bjeela
bjeela
3 years ago

“A halasztások fényében egyébként a Big Ten és a Pac-12 játékosainak lehetőségük van transzferelni más sulikba…” Azt a rohadt nagy kapkodást, ami lesz a legjobb játékosokért le kellene követni. Az meg pláne megér egy misét, hogy milyen gigacsapatok jöhetnek létre majd ennek köszönhetően.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x