Connect with us

Hír

A Big Ten és a Pac-12 is elhalasztotta az őszi szezonját

Az egyetemi foci merőben máshogy fog kinézni idén, mint az utóbbi években. Ez már eddig is biztos volt, hiszen leginkább csak konferenciákon belüli mérkőzéseket rendeztek volna a koronavírus miatt, azonban most még nagyobb változás jön: a Big Ten és a Pac-12 is bejelentette, hogy ősszel nem rendeznek semmilyen sportmérkőzéseket. Mindkét konferencia úgy határozott, hogy később döntenek egy esetleges tavaszi bajnokság lebonyolításáról – írja több forrás, köztük az nfl.com.

Ez tehát azt jelenti, hogy idén nem látjuk a pályán többek közt az Ohio State, a Michigan, a Penn State, az Oregon, a USC, a UCLA, a Utah vagy a Washington csapatait és játékosait sem – lemaradunk például a top5 várományos Justin Fields (QB) és Penei Sewell (OT) játékáról is ezáltal.

Mindeközben az SEC, az ACC és a Big 12 viszont bejelentette, hogy továbbra is tervezi megrendezni az őszi mérkőzéseket, így a Power5 kvázi két részre szakadt.

A halasztások fényében egyébként a Big Ten és a Pac-12 játékosainak lehetőségük van transzferelni más sulikba, azonban hogy idén játszhassanak, engedélyt kell kapniuk. Mások egyszerűen elkezdenek majd készülni a draftra. A seniorok reménykedhetnek, hogy meghívást kapnak az East-West Shrine Bowlra vagy a Senior Bowlra, hogy megmutassák tudásukat. Az underclassmanek viszont ha ügynököt fognadnak és elkezdenek készülni a profi életre, akkor a jövőben már nem léphetnek pályára egyetemi szinten. És ha sokan ilyen korán elkezdenek készülni a draftra, akkor azt könnyen lehet, hogy mások sem hagyják szó nélkül, nem akarnak majd lemaradni, ezért többen opt outolhatnak majd más konferenciák csapataiból is.

Ennek a hírnek óriási jelentősége van a játékosok karrierje mellett a 2021-es draftot illetően is (amit a tervek szerint április 29 és május 1 között rendeznének Clevelandben). Sokkal nehezebb lesz így értékelni a prospecteket, akiknek egy évvel kevesebb lehetőségük van megmutatni magukat a profi játékosmegfigyelőknek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!