Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – AFC North

Az AFC Northból is megvannak a győztesek, lássuk miknek sikerült megnyerni a közönséget maguknak.

Pittsburgh Steelers

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Steelersnél kisebb meglepetés született, ugyanis nem valamelyik game winning play nyert, hanem Polamalu sackje, ami a szavazatok közel egyharmadát zsebelte be. Utána a második helyre Brown Ravens elleni TD-je ért fel, míg a harmadik helyet Bryant szokatlan TD-je szerezte meg.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Az eredmény meglepett, de nem mondom, hogy nem értem meg. Brown, Bell, Bryant mind olyan játékosok, akiknek sikerült megutáltatniuk magukat a Steelers szurkolókkal (egyesek a semlegesekkel is). Velük szemben Polamalut a legnagyobb tisztelet övezi, és még a csoportriválisok is megbecsüléssel beszélnek róla. Így annyira már nem meglepő az eredmény. Ugyanakkor ha objektíven kell megmondanom, melyik játék volt a fontosabb, akkor az egyértelműen Brown TD-je az utolsó pillanatban.

katonadani: Ikonikus ez a Polamalu megmozdulás, de ez már egy eldőlt meccs volt az alapszakasz legelején, a Steelersnek pedig azért voltak jóval fontosabb pillanatai ennél. Így nálam AB benyújtós TD-je nyer: az izgalom a tetőfokára hág, van még bő 10 másodperc, így belefér onnan akár 2-3 játék is. Viszont nem úgy, hogy középre passzol Big Ben a vonal elé, így amint elkapta Brown, tudni lehetett, hogy ez a meccs vége, akár beviszi, akár nem. És megállították! Legalábbis teljesen azt hittem, hogy aztán végül csak benyújtsa a lasztit és megnyerje a csoportot. Óriási volt!

Höri: Nálam is Brown vitte el az első helyet ezzel a karácsonyi meccsel. Szépen kiszámolta, hogy akkor kell a legnagyobbat villantani, amikor az egész ország nézi. A résztvevő csapatok mivolta és a meccs fordulatossága is emlékezetes marad, és a lezárás viszi a prímet.

Cincinnati Bengals

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Bengalsnál igazán nem volt favorit, több playről is el tudtuk képzelni, hogy nyerjen, de végül Simpson akrobata TD-je kaparintotta meg az aranyérmet 35%-kal. A második helyre A.J. Green fért fel, a bronzérmet pedig végül Bernard Dolphins elleni megmozdulása szerezte meg.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Itt nem lepett meg az eredmény, de nem igazán értek vele egyet. Látványos akrobata TD volt, de nem mondanám, hogy olyan mély nyomot hagyott bennem. Számomra sokkal nagyobb volt az, ahogyan Green ki tudja hány ember között elkapta Dalton passzát, vagy az, ahogyan a védelem megnyerte a Packers elleni meccset. Én e kettőt tartom a legnagyobbnak, és ha mindenáron választanom kellene közülük, akkor talán a fumble TD-t vinném, mert az mégiscsak egy győzelmet jelentett egy erős csapat ellen.

katonadani: Imádtam, illetve imádom a mai napig Simpson TD-jét, minden bizonnyal a 10 legemlékezetesebb megmozdulás közt van a fejemben az utóbbi 10 évből, így nekem nem volt kérdés, melyik play nyeri ezt a szavazást, főleg hogy olyan igazán fontos pillanatról nem beszélhetünk a Bengals oldalán.

Höri: Biztos, hogy NEM FEGYELEM! Ő miért van itt?! :'(  Simpsonra persze emlékszik mindenki, de a tudatossága helyett én a szerencsére is emlékszem az ominózus landolásnál, szóval Daltont jelölöm és a Bills-bejutást, főleg mert a dobás pillanatában (szilveszterkor!) elment nálunk itthon az áram.

Cleveland Browns

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Itt volt a legszorosabb a harc. Barnidge és Hodges nagyot küzdött egymással, de a végére 9 szavazattal előbbi tudott felállni a dobogó legfelső fokára. A harmadik helyet Mayfield kétpontosa kapta meg, ami (mint az ilyenkor megszokott), alaposan lemaradt a két éllovas mögött.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A Browns túl sok szépet nem adott az elmúlt évtizedben… és igazán nem is tudnám megmondani, ezek közül melyik érdemelne győzelmet. Talán a fake punt. Mégiscsak a címvédő otthonában sikerült alapos meglepetés okozni.

katonadani: Nálam Mayfield kétpontosa nyer. Vártuk, hogy bemutatkozzon, de Tyrod szar játéka ellenére nem jött el ez a pillanat az első hetekben, majd egy sérülés kellett hozzá, hogy beállhasson, ő pedig parádés játékot húzott le. Ez a play pedig élénken él a fejemben, mert egy az egyben a Philly Special volt, csak a bal oldalra. Sok irányítónak adott passzra húzzák rá, hogy Philly Special, de csak ez volt igazán az, hiszen még oda is ment Mayfield a támadófal szélére elmondani valamit, hogy onnan indulhasson el elkapni. Emlékszem, ahogy izgatottságomban felültem a fotelemből, mert amint odament a fal szélére, tudtam, hogy ez fog következni, de nem hittem el, hogy megint meg lehet húzni egy az egyben ugyanezt.

Höri: Hodges futása vicces volt, meg minden unortodox módszer, amit a korabeli Cleveland bevetett, hogy valahogy egy-két győzelmet összekolduljon. Erre a mindenmindegy-hozzáállásra jó példa ez a play a bivalyerős Saints ellen, hadd fusson a punter belül, mi baj lehet.

Baltimore Ravens

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Előzetesen úgy gondoltuk a két Flacco-Jacoby play között fog zajlani a küzdelem. Végső soron nem is tévedtünk, hiszen valóban ez a két play vitte el az első két helyett. A különbség azonban meglepő volt, a Super Bowl play elég simán megnyerte ezt, és a Broncos elleni passz inkább csak a második helyért küzdött. Végül alig 6 szavazattal sikerült beérnie a harmadik helyezett Kick6 előtt.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Itt egyértelmű, hogy a két Flacco-Jacoby TD közül kell kikerülnie a nyertesnek. De hogy melyiknek… Talán fontosságát tekintve a Broncos elleni TD kiemelkedik, hiszen ha az nincs, akkor a Ravens kiesik.

katonadani: Flacco-Jacoby Jones összjáték nyer nálam, de nem a Super Bowlról, hanem az AFC elődöntőről a Broncos ellen. Egészen elképesztően lehetetlen helyzet volt az utolsó szalmaszálba kapaszkodva, és persze hibázott a védő, de ettől függetlenül óriási volt az a játék és óriási extázis volt ezután – nálam legalábbis biztosan.

Höri: A leírásban nem szerepelt, így mindenképp fel kell hoznom, hogy nevesítsük az egyént: RAHIM MOORE ALÁSZALADT! Már tervezgettem otthon a Peyton Manning Super Bowl Parade II eseményemet, amikor Jacoby Jones talált egy touchdownt. A híres, szeletelős gólörömével meg tudott volna kicsit vigasztalni, de az se jött…

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pritek
pritek
2020-08-03 22:34

Nem annyira értem, hogy sok esetben miért súlykoljátok azt, hogy melyik pillanat történt fontosabb meccsen. A legjobb, legemlékezetesebb játékokat keressük nem? Persze ha egy csapat egy játékkal megnyeri a SB-t, akkor az elég emlékezetes tud lenni, de pl Polamalu esetében emlékeim szerint azt még az NFL top100 játékába is beválasztották pár éve. Annál zseniálisabbat védő nem tudom hogy tudna csinálni, ha önmagában a játékot nézzük.

Ha pl fontos pillanatok, akkor nem értem miért maradt ki a Patstől az Atlanta elleni győztes TD még a hetes listáról is. Most így hirtelen nem is tudom, hogy volt e egyáltalán másik walk off játéka a Patsnek SBban és nem is csak erre a tíz évre gondolok. Ráadásul mit össze ment rajta a matek. Arra nem lehet nem emlékezni ha láttad.

Jarred
Jarred
Reply to  pritek
2020-08-03 23:36

Ez ember/nézőpont kérdése. Számomra is emlékezetes Polamalu sackje, de ugyanúgy Brown TD-je is, és ha két játék ugyanazon a polcon van, de csak az egyiket választhatom, akkor valami alapján döntenem kell. Elfogadom, ha nálad nem dob annyit egy playnél, hogy mennyire fontos pillanatban történt, de nálam ez például egy döntő szempont tud lenni. (Ettől függetlenül a Polamalu sack nyert, hiszen ez kapta a legtöbb szavazatot. Mi csak elmondtuk, hogy mi minek adtuk volna az első helyet).

A Patsnél meg azért nem került be, mert volt sok másik. Illetve ott már kb tudni lehetett, hogy ezt a Pats megnyeri, csak annyi volt a kérdés mikor/hanyadik kísérletre. Rajta volt a listámon, és ha nem lett volna még 20 másik, akkor biztos berakom, de ugye a Patsnél pont őrülten sok közül kellett válogatni.(Egyébként a Vinatieri mezőnygól kb walkoff volt)

pritek
pritek
Reply to  Jarred
2020-08-04 02:35

Azt a meccset meg a millio pontos vezetesnel biztos voltam, hogy behuzzak (mondjuk ez leginkabb annak volt koszonheto, hogy Ryan nalam nem a Matty Ice, hanem a Melty Ice becenevhez all kozelebb), ettol fuggetlenul pont ebben a legjobb jatek sorozatban volt mar par pelda, hogy hogyan lehet elvesziteni egy megnyert meccset :)
Amugy nekem nyolc, hogy melyik jatek nyer, orulok a sorozatnak es hogy felidezitek ezeket a fantasztikus pillanatokat, csak helyenkent nem latom a kovetkezetesseget es gondoltam igy a vege fele rakerdezek. Koszi a valaszt.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x