Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – AFC West

Véget ért a szavazás az utolsó csoportnál is, lássuk mik nyertek.

Denver Broncos

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Nem volt kérdés, hogy Tebow behúzza…
…a harmadik helyet. Az első két helyért ugyanis Manning egyyardosa, és Von Miller strip sackje versengett. A küzdelem szoros volt, de végül a Super Bowl játék nyert.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Patriots szurkolóként az a sikertelen kétpontos nagyon bennem maradt. Ahogy az is, ha korábban két alkalommal  nem megy neki  a negyedik kísérletnek Belichick, hanem megelégszik egy mezőnygóllal, akkor a végén nem kellett volna az a kétpontos. Nyilván, akkor még nem tudhatta, később mennyire fognak hiányozni azok a 3 pontok, és a meccs akkori képe alapján nem volt hülyeség megpróbálni a negyedik kísérleteket… De na! Szóval részemről ez a play, ami a Broncostól nagyon megmaradt.

Höri: Nekem ez a komplett 2015-ös AFC Döntő az egyik leginkább kiemelkedő emlék az évtizedből, szóval így természetesen annak a kétpontosára szavaztam. Fenomenális mérkőzés volt, tele drámával és a végjáték is felért ehhez. Nagyon kapart a végén a New England és Gronk embertelen elkapást mutatott be nem sokkal előtte, és akkor nehéz volt elhinni, hogy ki tudja húzni a Broncos, de megoldották.

Oakland Raiders

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Raidersnél már egyértelműbb volt a helyzet. A Harris return gyorsan elhúzott, és nem is adott le az előnyéből. A küzdelem inkább a második helyért zajlott, ahol végül a Saints elleni kétpontos megelőzte Pryor nagy futását.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A Raidersnél emlékszem a Harris TD-re, ennek köszönhetően nem volt teljesen érdektelen az a hétfő esti rangadó, és tudtam róla valamit írni. Ugyanakkor túl nagy jelentősége nem volt annak a playnek. Ellenben a Saints elleni kétpontos kísérletnek! Na ott azt éreztem, a Raiders végre a sarkára állt, és elindul egy pozitív irányba. Talán még a Chiefsszel való rivalizálás is újra fellobbanhat. Sajnos csupán egy egyéves fellángolásról volt szó, de ezt akkor még nyilván nem tudhattam.

Höri: Sajnos megint egy szomorú közbeszúrással kell kezdenem, mert nekem az első dolog, amit fel tudok idézni, az Derek Carr lábtörése volt, amivel a Raiders egyetlen normális idénye lényegében véget ért a playoff előtt pár héttel. Látvány szempontjából Harris elsősége teljesen jogos, én viszont inkább Murray futására szavaztam, mert arra a meccsre is jól emlékszem, mivel az NFL esetében sokat emlegetett paritás ott valóban visszaköszönt.

San Diego/Los Angeles Chargers

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Chargersnél nem érkezett túl sok szavazat, de azokból Gates egykezese került ki győztesen. Utána a Chiefs elleni kétpontos zárt, majd a harmadik helyre még Keenan Allen gátfutása ért fel.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A Chargersnél kicsit bajban vagyok. Általában ha történt valami meccset eldöntő nagy játék, akkor ott a Chargers mindig a rossz oldalon volt. Talán egy kivétel van, a Ravens elleni végjáték. Ott én már elkönyveltem magamban, hogy Lamar megnyeri a meccset, és a Chargers megint Chokers lesz, de ezúttal máshogy alakultak a dolgok. Ez pedig olyan ritka, mint a pozitív Browns szezon, szóval nálam ez nyert.

Höri: Mike Williams-re szavaztam, mivel azon az éjszakán hatalmasat ment a Chargers és felküzdötték magukat a győzelmükkel a Super Bowl-esélyesek közé. Minden tiszteletem Gates-é, de rá szivesebben szavaztam volna az előző évtizedben.

Kansas City Chiefs

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Chiefsnél meglepetés született. Nem Mahomes 3&15-ös passza nyert, hanem Dontari Poe TD-je a Broncos ellen. Ráadásul elég magabiztosan előzte meg az aktuális Super Bowl playt, ami majdnem a második helyről is lecsúszott, mert az AFC döntős futás is jól teljesített, de végül csak a harmadik helyet kaparintotta meg.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Nem mondom, ez a Poe TD látványos volt, de mikor néztem élőben, végig egy dolog motoszkált a fejemben: Erre mi szükség volt? A meccset rég megnyerték, ilyenkor nem szokás trükkös játékokat hívni. Az egy szoros playoff meccsen döntő lehet, de egy agyonnyert meccsen? Semmi értelme. Emiatt nálam nem ez nyerte, hanem Mahomes TD futása. Egészen addig 50-50% volt nálam, ki jut a döntőbe, ezt meglátva azonban biztos voltam benne, itt csak a Chiefs győzhet.

Höri: Minden szavazás esetében igaz az, hogy ha van jelenet egy Super Bowlról, azt nehéz beelőzni. Nem is variáltam sokat, a legfrissebb emlék viszi a prímet, főleg, hogy a siker két ikonikus alakja dolgozott össze.

Ezzel véget ért az Évtized Játékai csapatokra vonatkozó felvonása. Eredetileg nem terveztem playoffot ebből, de érkezett pár ilyen jellegű kérés, és végül úgy döntöttem, még van idő a nyitómeccsig, előszezon meg úgy sincs, így miért ne. Biztos mindenkinek megvan a maga véleménye a nyertes playekről. A rendszer lebonyolításába itt most nem mennék bele, majd szerdán az első fordulónál részletesebben le lesz írva, addig is kis türelmet kérünk.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
2020-08-18 20:08

Lesz playoff ebből a játékból?

Jarred
Jarred
Reply to  camillo 7777
2020-08-18 20:33

Holnap indul.

camillo 7777
Reply to  Jarred
2020-08-19 16:54

Király!!! 😉

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x