Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Broncos

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az AFC West csapatai érkeznek, ma pedig a Broncos kerül sorra.

Szavazni a Broncos playeire péntek este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Tebow mánia a csúcson – 2011 wild card

A Broncos 2011-es szezonja lényegében egy ember körül forgott: Tim Tebow. Az irányító egy szokatlan játékkal be tudta juttatni a csapatot a rájátszásba, de ott a Steelers ellen nem sok esélyt jósoltak nekik. Végül nemcsak méltó ellenfele lett a Steelersnek, de hosszabbításban nyerni is tudott a Broncos, miután a legelső passzból Demaryius Thomas 80 yardos TD-t szerzett.

View post on imgur.com

#2 Manning mesterhetese – 2013 week 1

Amilyen gyorsan jött a Tebow mánia, olyan gyorsan el is tűnt, és átadta a helyét a Sheriffnek. Manning már a legelső broncosos szezonjában bizonyította, még nem öregedett ki, de ’13-ban adott csak igazán csattanós választ a kételkedőknek. Már a szezon legelső meccsén 7 TD passzt osztott ki a bajnok Ravens ellen. Ebből a 7 TD-ből az utolsó került beválasztásra, ahol ismét Demaryius Thomas rázta le a védőket egy 78 yardos TD-ért.

View post on imgur.com

#3 Manning mindenkit átver – 2013 week 5

A Cowboys elleni meccs egy igazi pisztolypárbaj volt, ahol azonban megepő módon Manning nem egy passzal hívta fel magára a figyelmet, hanem egy 1 yardos futással. A gólvonalon Manning úgy tett, mintha átadta volna a labdát a futónak, de valójában megtartotta azt, és balra kifutva jutott be a célterületre. Ez a csel pedig nemcsak a Cowboys védőket tévesztette meg, de az operatőrt is.

View post on imgur.com

#4 Bradley Roby fumble-lel zárja le a meccset – 2015 week 2

A ’15-ös szezonra teljesen megváltozott a Broncos arculata, és az offense helyett a védelem került előtérbe, és lényegében a defense nyerte a meccseket. Például a 2. heti Chiefs elleni mérkőzésen is a védők harcolták ki a győzelmet, mikor fél perccel a vége előtt döntetlen állásnál Brandon Marshall kiütötte a labdát Jamaal Charles kezéből, Bradley Roby pedig visszafutott vele.

View post on imgur.com

#5 C.J. Anderson hazaküldi a Patriotsot – 2015 week 12

A Broncosnak Manning nélkül kellett szembenéznie a legnagyobb ellenfelével, de a csapat állta a kihívást, és sikerült hosszabbítást kiharcolni. Ott pedig végül C.J. Anderson el is döntötte a meccset, mikor 48 yardos TD-t szerzett, megadva ezzel a Patsnek az első vereséget.

View post on imgur.com

#6 A védelem megállítja a Patriots comebacket – 2015 AFC Championship

A 12. heti győzelem azért is volt fontos, mert így az AFC-döntőben otthon játszhatott a Broncos a Patriotsszal, és a mérkőzés nagy részében vezetett is a csapat. A végén azonban Brady kiosztott egy TD-passzt, és egy sikeres kétpontosra volt a Patriots az egyenlítéstől. A defense azonban kitartott, és INT-et szerzett a passzból, lezárva ezzel a meccset.

View post on imgur.com

#7 Von Miller strip sackje – 2015 Super Bowl

A nagydöntőn a Panthers volt az ellenfél, ahol az MVP szezont futó Newtont kellett kordában tartani. Von Miller gyorsan megoldotta, hogy Newtonnak alább essen az önbizalma. Az első negyed közepén sackelte az irányítót, kitépte a kezéből a labdát, ami bepattogott az endzone-ba, és Malick Jackson rávetődve TD-t szerzett.

View post on imgur.com

Szavazás:

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
makosteszta
makosteszta
3 years ago

Hát basszus, választék az van. :D

Barobob
Barobob
3 years ago

Igazából ez mind szép és jó, csak lehetett volna olyan, hogy nem csak a legjobb játékok kerülnek be, hanem ténylegesen a legemlékezetesebbek. Gondolok itt a rossz snapre a Super Bowlon a Seahawks ellen, vagy a Buttfumble, Bears 3-as kapufája. Mert szerintem egy ilyen ténylegesen emlékezetes lista is elférne itt. Nem leszólva Jarred munkáját, mert olyan playeket hozott elő mindig amik nagyon szépek, emlékezetesek, de ha nem az én csapatom (vagy ellene) csinálták kevéssé maradtak meg. Így látva persze mindegyikre emlékszem, de magamtól nem jutott volna eszembe

Jarred
Jarred
Reply to  Barobob
3 years ago

Ebben a sorozatban elsősorban a pozitív dolgokat emeltem ki egy-egy csapatnál. Ha van rá igény, akkor csinálhatok olyat is, hogy a legnagyobb failek (bár azt valószínűleg csak egy posztban), de itt most az alapvető koncepció az volt, hogy minden csapatnál olyan játékok legyenek, amikre az adott szurkoló szívesen emlékszik vissza (akár semlegesként is).

Gergely Nagy
Gergely Nagy
Reply to  Jarred
3 years ago

A Brownsnál lenne melód nem kevés:D

Jarred
Jarred
Reply to  Gergely Nagy
3 years ago

Igazából nem, mert azt már egyszer megcsináltam:

https://fuzovelkifele.com/2017/12/only-in-cleveland/

d zoli
d zoli
Reply to  Jarred
3 years ago

Epic.

Barobob
Barobob
Reply to  Jarred
3 years ago

Jaa nem azért mondtam, hogy túráztassalak, meg plusz munkát adjak, csak érdekességként felötlött bennem, na meg a leírásból is nyilvánvaló volt, hogy itt ez a cél :) Csak na, én is olyan vagyok a jó dolgokkal, hogy még egy sosem árt :) amúgy is nagyon szeretem az írásaidat, csak így tovább 🙂
Ja és egy személyes kíváncsiság, ezekre a playekre magadtól emlékszel, vagy minden csapatnál rákerestél az év play-eire és onnan? 🙂

Jarred
Jarred
Reply to  Barobob
3 years ago

Egy részükre magamtól emlékeztem. Sokat láttam élőben, és most eszembe jutottak. De persze majdnem minden csapatnál kellett kutatni, hogy meglegyen a 7. Azok a csapatok adtak nekem több munkát, amik nem voltak túl sikeresek, így kevés dologra lehetett emlékezni. Na náluk jó mélyre kellett ásni.

d zoli
d zoli
3 years ago

Én szívesen látnék egy olyat ahol a cikk címe az, hogy a Tebow játék nyert. A szövegben meg leírva a valós eredményeket. Érdekes lenne a komment szekció.

Jarred
Jarred
Reply to  d zoli
3 years ago

Nem mondom, érdekes tanulmány lenne. Csupán annyi a baj, hogy a szavazók látják az állást, így senki nem hinné el, hogy valóban az nyert.

d zoli
d zoli
Reply to  Jarred
3 years ago

Akkor a facebookra :)

pritek
pritek
3 years ago

A hét amikor a valaha volt legtöbbször szerepelt a google keresőben együtt az a két szó, hogy “Manning” és “naked” :)
Zseniális játék.

Jarred
Jarred
Reply to  pritek
3 years ago

És mennyien csalódtak, mikor meglátták mit dobott ki a google.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x