Connect with us

Minden ami NFL

Az évtized legjobb támadósorai

Az évtized legjobb védelmei után nézzük meg, mely támadósorok voltak a legjobbak az elmúlt 10 évben. Nincs könnyű dolgunk, mert míg a top 5 defense relatíve egyértelmű volt, addig parádés és egyedi támadósorból bőven több volt, mint öt. Így történhetett meg például az, hogy nem fért fel a listára az évtized legtöbb yardját szerző offense-e (Saints, 2011 – 7 474 yard), a 2016-os Falcons vagy a Le’Veon Bell és Antonio Brown fémjelezte Steelers. Egyszerűen túl sok parádés offense-hez volt szerencsénk.

5. Baltimore Ravens – 2019

Ahogy védelem esetében, úgy a támadóknál is egy futásorientált franchise-zal kezdek. A tavalyi Ravens volt az egyetlen csapat az egész évtizedben, amely a Football Outsiders hatékonysági mutatói alapján passz- és futójátékban is legjobb volt az adott évben (természetesen ezek csak az adott szezonra érvényesek, passzjátékban több offense is bőven hatékonyabb volt az elmúlt 10 évben).

Az évtized legjobb védelmei

Ebben nagy szerepe volt az MVP szezont futó Lamar Jacksonnak. A másodéves irányító bebizonyította, hogy nem csak ügyesebb kezű futó: a rekordot jelentő 1 206 futott yardja mellé még kiosztott 3 127 passzolt yardot és 36 TD-t, amihez nyúlt, az aránnyá változott. Persze ehhez kellett egy nagyon jó, tökéletesen rászabott rendszer, aminek az lett az eredménye, hogy a csapat minden rekordot megdöntve 3 296 yardot tett meg a földön, több mint 200 yardot átlagolva meccsenként. Soha nem volt még ennyire eredményes futójátéka senkinek, a Ravens támadósor tavalyi teljesítménye minden téren történelmi volt.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások