Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Elődöntő nyertesek

A döntés egyre nehezebb volt, de végül megszületett az eredmény. Ezek a játékok jutottak a döntőbe.

AFC

Olvasók döntése:

Az AFC East tarolt. Mind a Patriots, mind a Dolphins játéka nagyon hamar elhúzott, és egy percig sem volt kérdés, hogy továbbjutnak. A harmadik helyre 3 játék is jó eséllyel pályázott. A Simpson TD, a Polamalu sack és a Mariota önTD között sokáig kicsi volt a különbség, de a végére a Steelers játéka összehozott egy megnyugtató előnyt, így megszerezte az utolsó továbbjutó helyet.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A szokásostól eltérően most inkább a kiesett játékokról mondanék pár szót, a továbbjutókról majd a döntőben. A Poe TD számomra nem volt túlzottan erős játék, mert ahogyan azt már párszor kifejtettem, egy teljesen felesleges pillanatban ellőt játékról van szó. Nem mondom látványos, hogy egy DT ad TD-passzt, de komolyan 2 perccel a vége előtt 17 pontos előnyben kellett ezt ellőni? A Simpsont TD valahogy soha nem hozott lázba engem. Látom miért szeretik ezt az emberek, de belőlem semmi érzelmet nem váltott ki. Egynek elment, de semmi több. Ezt a két playt nem sajnálom, hogy nem jutott tovább. A Mariota TD-t azonban én továbbjuttattam volna. Soha nem voltam rajongója Mariotának, de itt nagyszerűen reagált egy alapvetően elrontott passzra. Ilyet pedig tényleg nem láttam még soha, hogy egy irányító saját magának adjon TD-passzt. Ráadásul megalapozta a nagy fordítást. Sajnálom, hogy végül kiesett.

katonadani: Ahogy az előző körben is írtam, az Edelman-elkapás és a Miami Miracle egyértelmű döntős nálam, így jött a papírforma. A harmadik helyet viszont nem igazán tudom, kinek adnám a következő hármasból, így nem vitatkozom a kialakult sorrenddel.

NFC

Olvasók döntése:

Ahogy az AFC-ben, úgy az NFC-ben is tarolt az első két helyezett. Mind az Eagles, mind a Seahawks játéka csont nélkül továbbjutott. A harmadik helyért azonban itt csak két játék versengett, a Beckham elkapás, és a Minneapolis Miracle. A szavazás során hol az egyik, hol a másik került előnybe, de a végére Beckham nyert mindössze 9 szavazattal.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A Julio elkapás meglepett, hogy idáig eljutott. Nem sajnálom tőle, mert én is szerettem ezt a játékot, de nem gondoltam volna, hogy az elődöntő összejön neki. Az hogy ez meglett, számomra kellemes meglepetés, ugyanakkor ennél tovább nem juttattam volna. Ennek eddig kellett eljutnia, nem tovább. A két Rodgers Hail Mary egy gyengébb mezőnyben simán döntős lenne nálam, viszont ebben a mezőnyben nem. Nálam egy fontos szempont, hogy az itt jelen lévő játékok milyen hatást gyakoroltak a meccs végére, és mivel a Packers „csak” hosszabbítást tudott kiharcolni ezekkel, győzelmet nem, így ebből a mezőnyből nem juttattam volna tovább. Ellenben a Minneapolis Miracle-lel. Nekem ez az egyik kedvenc játékom volt, amire a döntőben is simán szavaztam volna. Egy walkoff TD a rájátszásban olyan ritka, mint az elit Bears irányító. Sajnálom, hogy nem jutott tovább, de a pozitív oldala, hogy így könnyebb dolgom lesz a döntőben.

katonadani: Ahogy az AFC-nél, itt is egyértelműnek gondolom az első kettőt, a harmadik helyre pedig talán a Minnesota Miracle férne fel, de igazából mind a négy játék joggal pályázott a nagydöntőre. Érdekes, hogy az NFC oldalán jóval erősebbnek érzem a konferenciadöntős felhozatalt, mint az AFC-ben.

Megvannak tehát, mik jutnak a Super Bowlba, holnap jelentkezünk egy utolsó szavazással, hogy eldőljön, mi volt az Évtized Játéka.

10 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2020-08-27 00:45

“Egy walkoff TD a rájátszásban olyan ritka, mint az elit Bears irányító.” Hiába sértegecc, porban fetrengő élcelődéseid nem érnek fel hozzám. És különben is, rohadtul nincs igazad! Qrvára nincs annyi elit QB a Bears történelmében, ahogy walkoff TD a rájátszásban.

Jarred
Jarred
Reply to  bjeela
2020-08-27 09:38

Hát Walkoff TD legjobb tudomásom szerint csak egy volt. Nálatok meg ugye ott van Trubisky, aki a következő 10 évben minden létező QB rekordot meg fog dönteni (kivéve Favre INT rekordját. Azt meghagyja a korábbi Packers irányítónak). Szóval 1-1.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Jarred
2020-08-27 14:29

Azt Winston szeretné megdönteni.

bjeela
bjeela
Reply to  Jarred
2020-08-27 19:36

Mi az hogy tíz? Mér nem figyeesz? 12.

Jarred
Jarred
Reply to  bjeela
2020-08-27 20:51

Hékás, azt mondtam 10 év alatt dönt meg minden irányítórekordot. Az hogy utána még marad 2 évet levezetni már nem tartozik ide.

bjeela
bjeela
Reply to  Jarred
2020-08-27 22:52

Mondom, hogy össze vagy zavarodva tejjesen. Szedd már ki a füledből azt a mogyorós pele családot, mert zavarják a hallásodat! Próbálom lassan írni, hogy le tudd olvasni a számról: tizenkét éven át folyamatosan megjavít minden rekordot és elhoz minden díjat és majd aztán szépen abbahaggya, hogy jusson másnak is dicsőség. Na, érted már?

Jarred
Jarred
Reply to  bjeela
2020-08-27 09:38

Hát Walkoff TD legjobb tudomásom szerint csak egy volt. Nálatok meg ugye ott van Trubisky, aki a következő 10 évben minden létező QB rekordot meg fog dönteni (kivéve Favre INT rekordját. Azt meghagyja a korábbi Packers irányítónak). Szóval 1-1.

camillo 7777
2020-08-27 22:29

Nagyon szeretitek ezt a Miracle-t, de mekkora értéke lenne , ha az első play lett volna a meccsen. Már senki nem emlékezne rá. Nem Vikingeket akarom támadni, félrelrtés ne essék.
Nagyon emlékezetes volt ez a meccs, de a play önmagában Vikes top 10be se lenne nálam.

bjeela
bjeela
Reply to  camillo 7777
2020-08-27 22:57

Rohattul egyezünk… Egy világraszóló orbitális elcseszést nem tekintenék teljesítménynek.

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  camillo 7777
2020-08-27 23:13

nálam a meccs az emlékezetes. Még arról a meccsről is szívesebben emlékszem az első két negyed play-eire, amikor bucira vertük a Szenteket.
De ez lett az ikonikus pillanat a meccsnek, mert visszaengedtük a NO-t.
nálam se ez a TOP Vikes play, TOP10 talán. de egy jó emlék

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x