Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Saints

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Egy fontos információ még, hogy az NFL az évtizedet naptárilag számolja, tehát a 2009-es playoff meccsekkel kezdődik (amik ugye már 2010-ben lettek lejátszva) és egészen a 2019-es alapszakasz végéig tart. Az elejét átvettem tőlük, de úgy gondoltam a ’19-es playoff meccseket is beraktam ebbe a játékba (ki tudja lesz-e még ilyen). Szóval olyan játékok fognak jönni, amelyek a 2009-es playofftól kezdődően az idei Super Bowlig bezárólag estek meg.

Ezen a héten az NFC South csapatai érkeznek, ma pedig a Saints kerül sorra.

Szavazni a Saints playeire péntek este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Tracy Porter ellopja Favre passzát – 2009 NFC Championship

Talán az évtized legjobb NFC-döntője volt a 2009-es (top3-ban biztos benne van), ahol a rendes játékidő végén a Vikingsnak esélye volt megnyernie a meccset. Csupán egy mezőnygól kellett volna, viszont a távolság még túl nagy volt, ezért Favre megpróbált egy passzal jobb pozíciót kiharcolni. Nem kellett volna. Favre passzát Tracy Porter elcsípte, így jött a hosszabbítás, ahol Saints behúzta a meccset és bejutott a döntőbe.

View post on imgur.com

#2 „Az” Onside Kick – 2009 Super Bowl

Egy onside kick rúgása mindig kockázatos, Sean Payton azonban úgy látta, muszáj megpróbálnia a második félidő elején. Addig minden a Colts szája íze szerint alakult, és ha meg akarta fordítani a mérkőzés menetét, akkor valami váratlant kellett húznia. A terv bevált, a Coltsot váratlanul érte ez a játék, és a momentum átkerült a Saintshez.

View post on imgur.com

#3 Tracy Porter pick6 – 2009 Super Bowl

Ugyanakkor ez még nem jelentett automatikus győzelmet. A Colts továbbra is versenyben maradt, és a negyedik negyed végén még az egyenlítésért támadott. A legtöbb Saints szurkoló valószínűleg azt számolgatta magában, mennyi ideje marad majd Breesnek egy GW drive-ra, amikor hirtelen megint jött Tracy Porter, aki nem csak elcsípte Manning passzát, de vissza is futott vele. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs, és bajnok lett a Saints.

View post on imgur.com

#4 Lance Moore labdazsonglőr TD-je – 2010 week 15

Ha a Saints elkapókra gondolunk, nem feltétlenül Moore jut először az eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen ő nem futott be akkora karriert, mint társai. A Ravens ellen azonban sikerült szereznie egy hatalmas TD-t, mikor az end zone sarkában a lepattanó labdával zsonglőrködve el tudta érni, hogy a lábai még pályán belül maradjanak.

View post on imgur.com

#5 Joe Morgan ninja TD – 2012 week 7

Apropó elfeledett Saints elkapók. Joe Morgan neve mond valakinek valamit? Senki? Nem csoda, ő is csupán egy játék miatt lehet emlékezetes bárkinek is. Na de milyen játékkal?! Miután sikerült elkapni Brees bombáját, a Bucs védője gyakorlatilag szerelte, de valamilyen fizikai csoda hatására a térde nem ért földet, így be tudott futni a célterületre. Ja és eközben még egy másik Bucs védőt is földbe állított.

View post on imgur.com

#6 Cooks 98 yardos TD – 2016 week 1

Brandin Cooks már ismerős lehet. Az elkapót már többször is elcserélték, és mindig legalább egy első kör volt az ára. Hogy ért-e ennyit, az kérdéses, de a játékára soha nem lehetett panasz. Főleg akkor nem, mikor Brees dobált neki. Számos TD-t kapott el Brees passzaiból, köztük egy olyat is, amiért 98 yardon keresztül kellett rohannia.

View post on imgur.com

#7 Brees lerázza a Falcons védőket… és TD-t szerez – 2018 week 3

Brees nem a legmobilisabb irányító, de ha nagyon kellett, akkor ő is meg tudott iramodni. A Falcons elleni meccsen pedig nagyon kellett. 7 pontos hátrányban mindenképpen TD-re volt szükség, de nem talált célpontot, így megpróbált maga bejutni a célterületre. Ezt két Falcons védő is észrevette, és azonnal nekirontottak… Majd lepattantak róla, Brees pedig azzal a lendülettel bevetődött az end zone-ba (hosszabbításban aztán nyert is a Saints).

View post on imgur.com

Szavazás:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!