Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Végeredmény

Véget ért az Évtized Játékai sorozatunk, íme a nyertes!

Amik lemaradtak a dobogóról:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

Hat játékból három nem tudott felérni a dobogóra, viszont így is szépen teljesítettek. Mindhárom kapott legalább 100 szavazatot, szóval valamilyen szinten mindegyik nagy hatást gyakorolt rátok, viszont a három nagyhoz már nem tudtak felérni (szavazat összesítő ábra majd a poszt végén).

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A három nem dobogós játék között részemről kettő is ott van, amit én nem juttattam volna a döntőbe. A Polamalu sack egy kiváló időzítés volt a korszak egyik legjobb safetyjétől, de egy rég megnyert meccsen történt. Ráadásul a következő játékból a Titans TD-t szerzett, szóval annyira nagy jelentősége nem volt a végkimenetelre, ami nálam egy fontos szempont. A Beckham TD szintén nagy játék volt, de annyira azért nem különleges. Csak ebben a sorozatban volt 10 hasonló egykezes elkapás. Hogy miért pont a Beckham játék emelkedett ki közülük azt nem tudom (ráadásul a Cowboys nyerte azt a meccset). A Miami Miracle már egy érdekesebb kérdés. Egyértelműen helye van a döntőben, de érmet nem adtam volna neki. Egy dolog ugyanis hiányzik ebből a játékból. A következmény. A Dolphins ugyanis túl sokat nem ért vele, azon túl, hogy sikerült megint megszívatni a Patriotsot (ami ugye hagyomány náluk). Nem ért playoffot ez a győzelem, csupán annyi következménye lett, hogy nem hat győzelemmel fejezték be a szezont, hanem héttel. Emiatt szerintem a negyedik hely pont tökéletes ennek a playnek.

katonadani: Teljesen egyetértek, hogy ezek a játékok maradtak le a dobogóról, mert ugyan tényleg hihetetlen, kvázi megismételhetetlen játékok voltak, akkora jelentőségük azért nem volt akár meccs kimenetele, akár rájátszás szempontból, ezek pedig az én szempontrendszerem szerint fontosak voltak.

Bronzérmes:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A harmadik helyet Edelman Super Bowl elkapása érte el, ami 253 szavazatot kapott (kb 19%). Elég magabiztosan végzett a negyedik helyezett Miami Miracle előtt, de a második helytől alaposan le volt maradva.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Ez már egy nehéz kérdés. Mikor megláttam ezt a játékot, akkor lettem biztos abban, hogy a Patriots meg fogja nyerni a Super Bowlt. Egy ilyen elkapás után nem létezik, hogy ne menjenek végig a pályán, és egyenlítsenek. Ugyanakkor szerintem a Patriotsnál nem ez volt a legnagyobb játék az évtizedből. Az a Butler INT volt. Ha az a játék jutott volna tovább, és az lenne itt a döntőbe, akkor az legalább ezüstérmes lenne nálam (de még az aranyat sem sajnálnám tőle). Ezt az elkapást azonban semmiképpen nem raknám első helyre, és úgy igazán másodikra sem. A harmadikat viszont már el tudom fogadni.

katonadani: Egészen hihetetlen koncentráció volt ez Edelmantől, földöntúli, hogy még másodjára, egy centire a földtől ismét meg tudta fogni a lasztit. Talán önmagában is playoffot érhetett volna ez a mi kis játékunkban, viszont az, hogy Super Bowlon történt, ráadásul a 28-3-as fordítás egyik, ha nem a legnagyobb kulcspillanata volt, a dobogóra repítette. Nálam a play fontossága miatt egyébként az ezüstöt érdemelte volna ki. Abban Jarrednek meg igaza van, hogy a Butler INT lehet, hogy még ennél is nagyobb játék volt.

Ezüstérmes:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Philly Special nagyon sokáig vezetett, de a végén a 307 szavazat csak a második helyre lett elég, így az ezüstéremmel kell beérnie.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Ebben a játékban nekem három nagy kedvencem/favoritom volt. A Butler INT, a Minneapolis Miracle és a Philly Special. Butler nem jutott be a playoffba, a Vikings meg az elődöntőben vérzett el, így számomra a döntőbe jutott játékokból a Philly Special maradt, aminek az aranyérmet adtam volna. Ez az a játék, amit egyszerre utálok, és egyszerre imádok. Utálom, mert a kedvenc csapatom ellen történt az egyik legnagyobb döntőben. És imádom, mert az ilyen cselekért szeretem többek között az NFL-t. Emlékszem közvetlenül a play előtt a kamera az Eagles oldalvonalnál volt, és Blount éppen megkérdezte Pedersontól, milyen játék jön negyedikre. Az edző megmutatta a tábláján, mire a futó azonnal elmosolyodott. Itt már éreztem, hogy valami különleges fog jönni. És hát jött is. Ez a play még Belichicket is felkészületlenül érte, márpedig őt nem könnyű meglepni. Nálam simán ez lenne az aranyérmes ebből a felhozatalból.

katonadani: Nyilván elfogult vagyok ebben az esetben, de szerintem ez volt az Évtized Játéka. Ilyen különleges trükkös playt egyébként is nagyon ritkán látunk, Super Bowlon meg aztán végképp. Itt ugyebár nem hihetetlen egyéni teljesítményekről volt szó, hanem egy tökéletesen felrajzolt és kivitelezett játékról, ami szerintem csak növeli az értékét. A tökössége, bevállalósága és az “időpontja” pedig tökéletessé teszi. Számomra mindenképp.

Aranyérmes/Évtized Játéka:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Beastquake lerázta magáról az 5 döntős playt, és bár sokáig a második helyen állt, de a végére sikerült 20 szavazattal beelőznie a Philly Specialt, így 327 szavazattal megnyerte ezt a versenyt, és ez lett az Évtized Játéka.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Mikor először láttam élőben, nem igazán érintett meg. Annyira nem is örültem neki, mert van bennem egyfajta dac, hogy egy negatív mérlegű csapat nehogy már playoffba jusson, és ott még meccset is nyerjen. Viszont ahogy haladtak előre az évek, úgy tudtam egyre jobban értékelni Lynch futását. Ennyi embert lerázni magáról nagy teljesítmény volt, és ha úgy nézzük ez a játék alapozta meg a Seahawks következő éveit, szóval a jelentősége is nagy. Ugyanakkor nálam egy képzeletbeli listán nem lenne az első helyen, és talán még dobogós helyezést sem adnék neki. Viszont ez a játék nem arról szólt, hogy én mit gondolok, hanem hogy ti melyiket tartjátok a legjobbnak. Végső soron nem érdemtelen a Beastquake győzelme, együtt tudok élni azzal a tudattal, hogy ez legyen az Évtized Játéka.

katonadani: Nem, a Henry-futások nem feledtetik és nem überelik ezt a játékot. Nehéz szavakat találni erre a playre és kifejezni az érzést, ami ennél a pár pillanatnál úrrá lett az emberen, ez pedig szerintem tökéletes jele annak, hogy a dobogóra kellett kerülnie. Az első helyet nem adtam volna meg neki viszont.

 

Ezzel véget ért az Évtized Játékai sorozatunk, reméljük élveztétek, és sikerült kicsit enyhíteni a football éhséget. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett benne valamilyen módon (akár szavazattal, akár kommenttel). Alig két hét és kezdődik az új évtized  első szezonja (ami valójában még a régi, de ebbe most ne menjünk bele. Az NFL-nél ez már új lesz).

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások