Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Végeredmény

Véget ért az Évtized Játékai sorozatunk, íme a nyertes!

Amik lemaradtak a dobogóról:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

Hat játékból három nem tudott felérni a dobogóra, viszont így is szépen teljesítettek. Mindhárom kapott legalább 100 szavazatot, szóval valamilyen szinten mindegyik nagy hatást gyakorolt rátok, viszont a három nagyhoz már nem tudtak felérni (szavazat összesítő ábra majd a poszt végén).

Szerkesztők véleménye:

Jarred: A három nem dobogós játék között részemről kettő is ott van, amit én nem juttattam volna a döntőbe. A Polamalu sack egy kiváló időzítés volt a korszak egyik legjobb safetyjétől, de egy rég megnyert meccsen történt. Ráadásul a következő játékból a Titans TD-t szerzett, szóval annyira nagy jelentősége nem volt a végkimenetelre, ami nálam egy fontos szempont. A Beckham TD szintén nagy játék volt, de annyira azért nem különleges. Csak ebben a sorozatban volt 10 hasonló egykezes elkapás. Hogy miért pont a Beckham játék emelkedett ki közülük azt nem tudom (ráadásul a Cowboys nyerte azt a meccset). A Miami Miracle már egy érdekesebb kérdés. Egyértelműen helye van a döntőben, de érmet nem adtam volna neki. Egy dolog ugyanis hiányzik ebből a játékból. A következmény. A Dolphins ugyanis túl sokat nem ért vele, azon túl, hogy sikerült megint megszívatni a Patriotsot (ami ugye hagyomány náluk). Nem ért playoffot ez a győzelem, csupán annyi következménye lett, hogy nem hat győzelemmel fejezték be a szezont, hanem héttel. Emiatt szerintem a negyedik hely pont tökéletes ennek a playnek.

katonadani: Teljesen egyetértek, hogy ezek a játékok maradtak le a dobogóról, mert ugyan tényleg hihetetlen, kvázi megismételhetetlen játékok voltak, akkora jelentőségük azért nem volt akár meccs kimenetele, akár rájátszás szempontból, ezek pedig az én szempontrendszerem szerint fontosak voltak.

Bronzérmes:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A harmadik helyet Edelman Super Bowl elkapása érte el, ami 253 szavazatot kapott (kb 19%). Elég magabiztosan végzett a negyedik helyezett Miami Miracle előtt, de a második helytől alaposan le volt maradva.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Ez már egy nehéz kérdés. Mikor megláttam ezt a játékot, akkor lettem biztos abban, hogy a Patriots meg fogja nyerni a Super Bowlt. Egy ilyen elkapás után nem létezik, hogy ne menjenek végig a pályán, és egyenlítsenek. Ugyanakkor szerintem a Patriotsnál nem ez volt a legnagyobb játék az évtizedből. Az a Butler INT volt. Ha az a játék jutott volna tovább, és az lenne itt a döntőbe, akkor az legalább ezüstérmes lenne nálam (de még az aranyat sem sajnálnám tőle). Ezt az elkapást azonban semmiképpen nem raknám első helyre, és úgy igazán másodikra sem. A harmadikat viszont már el tudom fogadni.

katonadani: Egészen hihetetlen koncentráció volt ez Edelmantől, földöntúli, hogy még másodjára, egy centire a földtől ismét meg tudta fogni a lasztit. Talán önmagában is playoffot érhetett volna ez a mi kis játékunkban, viszont az, hogy Super Bowlon történt, ráadásul a 28-3-as fordítás egyik, ha nem a legnagyobb kulcspillanata volt, a dobogóra repítette. Nálam a play fontossága miatt egyébként az ezüstöt érdemelte volna ki. Abban Jarrednek meg igaza van, hogy a Butler INT lehet, hogy még ennél is nagyobb játék volt.

Ezüstérmes:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

A Philly Special nagyon sokáig vezetett, de a végén a 307 szavazat csak a második helyre lett elég, így az ezüstéremmel kell beérnie.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Ebben a játékban nekem három nagy kedvencem/favoritom volt. A Butler INT, a Minneapolis Miracle és a Philly Special. Butler nem jutott be a playoffba, a Vikings meg az elődöntőben vérzett el, így számomra a döntőbe jutott játékokból a Philly Special maradt, aminek az aranyérmet adtam volna. Ez az a játék, amit egyszerre utálok, és egyszerre imádok. Utálom, mert a kedvenc csapatom ellen történt az egyik legnagyobb döntőben. És imádom, mert az ilyen cselekért szeretem többek között az NFL-t. Emlékszem közvetlenül a play előtt a kamera az Eagles oldalvonalnál volt, és Blount éppen megkérdezte Pedersontól, milyen játék jön negyedikre. Az edző megmutatta a tábláján, mire a futó azonnal elmosolyodott. Itt már éreztem, hogy valami különleges fog jönni. És hát jött is. Ez a play még Belichicket is felkészületlenül érte, márpedig őt nem könnyű meglepni. Nálam simán ez lenne az aranyérmes ebből a felhozatalból.

katonadani: Nyilván elfogult vagyok ebben az esetben, de szerintem ez volt az Évtized Játéka. Ilyen különleges trükkös playt egyébként is nagyon ritkán látunk, Super Bowlon meg aztán végképp. Itt ugyebár nem hihetetlen egyéni teljesítményekről volt szó, hanem egy tökéletesen felrajzolt és kivitelezett játékról, ami szerintem csak növeli az értékét. A tökössége, bevállalósága és az “időpontja” pedig tökéletessé teszi. Számomra mindenképp.

Aranyérmes/Évtized Játéka:

Olvasók döntése:

View post on imgur.com

Beastquake lerázta magáról az 5 döntős playt, és bár sokáig a második helyen állt, de a végére sikerült 20 szavazattal beelőznie a Philly Specialt, így 327 szavazattal megnyerte ezt a versenyt, és ez lett az Évtized Játéka.

Szerkesztők véleménye:

Jarred: Mikor először láttam élőben, nem igazán érintett meg. Annyira nem is örültem neki, mert van bennem egyfajta dac, hogy egy negatív mérlegű csapat nehogy már playoffba jusson, és ott még meccset is nyerjen. Viszont ahogy haladtak előre az évek, úgy tudtam egyre jobban értékelni Lynch futását. Ennyi embert lerázni magáról nagy teljesítmény volt, és ha úgy nézzük ez a játék alapozta meg a Seahawks következő éveit, szóval a jelentősége is nagy. Ugyanakkor nálam egy képzeletbeli listán nem lenne az első helyen, és talán még dobogós helyezést sem adnék neki. Viszont ez a játék nem arról szólt, hogy én mit gondolok, hanem hogy ti melyiket tartjátok a legjobbnak. Végső soron nem érdemtelen a Beastquake győzelme, együtt tudok élni azzal a tudattal, hogy ez legyen az Évtized Játéka.

katonadani: Nem, a Henry-futások nem feledtetik és nem überelik ezt a játékot. Nehéz szavakat találni erre a playre és kifejezni az érzést, ami ennél a pár pillanatnál úrrá lett az emberen, ez pedig szerintem tökéletes jele annak, hogy a dobogóra kellett kerülnie. Az első helyet nem adtam volna meg neki viszont.

 

Ezzel véget ért az Évtized Játékai sorozatunk, reméljük élveztétek, és sikerült kicsit enyhíteni a football éhséget. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett benne valamilyen módon (akár szavazattal, akár kommenttel). Alig két hét és kezdődik az új évtized  első szezonja (ami valójában még a régi, de ebbe most ne menjünk bele. Az NFL-nél ez már új lesz).

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pritek
pritek
2020-08-28 21:51

En egyaltalan nem sajnalom, hogy Lynch beelozte vegul a Philly specialt. Johet a sav, de az a jatek nekem semmivel nem tobb mint fake FG TD. Klassz konstrukcio, tokeletes kivitelezes, gyonyoru csapatmunka de semmi tobb. SBban volt. Nagy kaland. A Saints OK tokosebb hivas volt es az nagyobbat is utott. Ez nem is dontott el semmit, meg ezer dolog tortent a meccsen ezutan.
Viszont klassz nevet talaltak neki.

Jarred
Jarred
Reply to  pritek
2020-08-28 22:17

Más az értékrendünk, de ebben nincs semmi meglepő. Valakire nagy hatást tesz egy play, valakire nem. Pl én a Beckham elkapással soha nem tudtam dűlőre jutni, míg sokan a legnagyobb elkapásnak tartják.
Annyit azért hozzá tennék az érvedhez, hogy valóban nem a Philly Special döntötte el a Super Bowlt, de ezen logika igaz a Saintsre is, hiszen az Onside még nem nyerte meg a meccset.

pritek
pritek
Reply to  Jarred
2020-08-29 00:54

Ez igaz. De en ezt soha nem is allitottam. Csak azt, hogy nagyobbat utott es hogy sokkal tokosebb dolog volt bevallalni, mint egy agyig begyakorolt jatekot.
Valo igaz az is, hogy nekem sokkal tobbet szamitottak az egyeni teljesitmenyek a jatekban. Engem mindig is az fogott meg a jatekban, hogy egyesek milyen elkepeszto teljesitmenyre kepesek. Persze a taktikai reszet is adom, (ezert nem nezek tobb talajtornat) , de ez csak masodlagos az emberi teljesitokepesseg mellett.
Az OBJ elkapas meg nekem sem a kedvencem, de az nem egy hetkoznapi egykezes elkapas volt amibol 12 egy tucat. Teny, hogy szerintem is van sok hasonlo (pl a Grimes INT), de az ember ujjakkal fogta meg a labdat. De persze itt jon az, hogy mindenki masert szereti ezt a jatekot 🏈

bjeela
bjeela
Reply to  pritek
2020-08-29 01:47

Én pl. a cheerleaderekért és mindig elámulok a vizesfijúkon, hogy sosem fröcskölik orrba a játékosokat, hanem mindig telibe a száját. Hozzájuk képest Bríz fasorba sincs…

Vince
Vince
Reply to  bjeela
2020-08-29 10:34

:D Na ezt nem állom meg szó nélkül. Eddig még soha nem volt hozzászólásom az oldalonKb. A 2012-es SB óta követem az nfl-t és egyre jobban ragad magával, pedig amióta az eszemet tudom a gurulós focit szerettem és a mai napig ezt játszom amatőr szinten az 5. Ligában, Erdélyben, Hargita megyében. Itt kb. nulla lehetőség van amerikai focizni, csak egyik kollégámmal, akit megfertőztem, egy tanyai iskolában nyúzzuk a gyerekeket román óra helyett. Az nfl-t taktikáért, látványért, egyéni teljesítményért, csapatjátékért stb. nézem. Viszont egy-két éve amióta ezt az oldalat követem, a hozzászólásokat leginkább bjeela kommentjeiért olvasom. És most ez a hozzászólás hanyattvágott, és rádöbbentem, hogy még mennyi részletet észre sem vettem ebben a játékban. Na persze nem a cheerleaderekről van szó. Őket hamar kiszúrtam.

bjeela
bjeela
Reply to  Vince
2020-08-29 14:25

Megtisztelő a rajongásod, kedves Vince, bár érdemtelenül vagyok célpontja. Jómagam csak egy pallérozatlan suttyó vagyok, aki néha élveteg módon szórakozik kedvenc sportja hasonló beállítottságú kommentelő cimboráival, akik között bőséggel találsz nálam sokkal érdemesebbeket is. Mindenesetre jól kicsesztél velem, mert most baszhatom ki a ruhatáramat, mert vagy húsz kilót hízott a májam a kommentedtől. Igazán nem tudtál volna inkább szidni egy kicsit? Mindenki jobban járt volna…

Vince
Vince
Reply to  bjeela
2020-08-29 16:28

Az tény, hogy az oldal tartalmai mellett előszeretettel olvasom a kommenteket, mert nem csak okoskodások vagy üres fecsegések, hanem értelmes észrevételek, némelyikük felér egy cikkel viszont a tieiden lehet jókat röhögni. A ruhatáradat viszont úgy is kell cseréld a következő 12 évben a SB győztes bears cuccokra.

LG
LG
2020-08-28 22:18

Köszönjük a játékot! :D Nagyon jó volt ennek a fura holtszezonnak a végén egy ilyen játék, ami kicsit felrázta a Covid hangulatot.
Én sajnálom, hogy nem a Philly Special nyert. Nekem nagyon tetszett, h 4&1-nél hátrányból vállalták be, amivel egy jó ideig átvették a vezetést.
Már alig várom, h a következő holtszezonra mit találtok ki :D

Jarred
Jarred
Reply to  LG
2020-08-28 22:42

Mondanám, hogy meglepetés, de még én sem tudom.

Everlast77
Everlast77
2020-08-28 23:16

Nyilvánvalóan Edelman elkapása az egyszeri, és soha többé elő nem forduló dolog, ami valaha történt a pályán, tehát egyértelműen ez a megmozdulás érdemelné az aranyat! Abban a szituációban, az a koncentráció, egészen elképesztő teljesítmény! Mondom ez Peccesként :) Persze egyes hozzá nem értők szerint ez csak szerencse volt. Ha ha ha. Így volt felrajzolva :D
A Philly Special-al kapcsolatban, mióta megtörtént, mindenki szeret megfelejtkezni róla, hogy ez tulajdonképpen a Pecc egyik “alap” játéka volt :) Persze nem SB döntőben, és nem redzone-ban, de azért ez akkor is csak egy copypaste. Ugyanakkor mekkora cohones-nek kellett lenni ahhoz, hogy abban a szituációban ezt elsüsse valaki, elképesztő! Billbá szerintem a mai napig amikor felriad rémálmából, átizzadt lepedők között, akkor erről a játékról álmodott. És ez azért nem kis szó! Az meg, hogy évtizedünk leglertékeltebb posztja nyeri a szavazást, pont annyira érdekes mint amennyire megosztó! Szóval ez végül is nem egy rossz sorrend a végére :)
Kívánok mindenkinek egy remek és élményekben gazdag szezont!

camillo 7777
2020-08-29 08:21

Köszi a sorozatott fiúk, jó, hogy volt Playoff belőle.
Fantasztikus játék volt. ❤️🏈🦅
Nem baj, hogy nem Philly Special nyert, aki élvezte ezt a kis játékot, azok mind nyertek. 😉

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x