Connect with us

Hír

Újabb 7 játékos döntött a szezon kiülése mellett, a friss COVID-IR lista viszont rövid

Újabb 7 játékos döntött úgy, hogy kiüli a 2020-as szezont a koronavírusjárvány miatt. Köztük van a Cardinals kezdő jobb oldali tackle-je, a mindig sérült Marcus Gilbert, a Browns idén megszerzett védőfalembere, Andrew Billings, vagy épp Allen Hurns, a Dolphins elkapója. Colby Gossett (Browns guard) pedig Gilberttel együtt veszélyeztetettnek számít, így ők a magasabb illetményre jogosultak. A COVID-IR lista ma rövid, csak hárman kerültek fel rá, ellenben már több játékost is aktiváltak róla az utóbbi napokban.

Opt out:

  • Marcus Gilbert, OT, Arizona Cardinals
  • Andrew Billings, DT, Cleveland Browns
  • Colby Gossett, G, Cleveland Browns
  • Skai Moore, LB, Indianapolis Colts
  • Ukeme Eligwe, LB, Las Vegas Raiders
  • Allen Hurns, WR, Miami Dolphins
  • Travis Benjamin, WR, San Francisco 49ers

COVID-IR:

  • Ja’Marcus Bradley, WR, Cleveland Browns
  • Armon Watts, DT, Minnesota Vikings
  • Josiah Tauaefa, LB, New York Giants

Ezzel a szezon kiülése mellett döntők száma 55-re nőtt, a COVID-IR listára pedig 91-en kerültek fel. Az 55 opt-outoló játékos 28 csapatból érkezik és 15 várható kezdőjátékost tartalmaz (2,1%, ha 22 kezdővel számolunk csapatonként), írja Warren Sharp.

COVID-IR-re azok a játékosok kerülnek, akik vagy pozitív tesztet produkáltak, vagy karanténban vannak, mert fertőzött személlyel léptek közeli kapcsolatba. A listának nincs maximális hossza, mindenki azonnal visszatérhet, amint az orvosok egészségesnek nyilvánították (és negatív teszteket produkálnak).

A játékosok csütörtök délutánig dönthetnek a kiülés mellett, amelyet később nem lehet megváltoztatni, viszont mindenki kap némi illetményt. Azok a játékosok, akik orvosi indokkal hagyják ki a szezont 350 ezer dollárt kapnak az NFL-től, akik pedig orvosi indok nélkül opt outolnak, 150 ezer dollárt kapnak. A szezont kiülő játékosok szerződése mindenképp tolódik egy évvel, a veszélyeztetettek viszont megkapnak egy “accrued”, tehát teljesített szezont a szabadügynök piac felé. A csapat szempontjából a kiülő játékosok fizetése felszabadul a fizetési sapkában.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pritek
pritek
3 years ago

Gilbert is veszelyeztetett.

katonadani
Reply to  pritek
3 years ago

valóban, efelett elsiklottam

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x