Connect with us

Hír

Jól működnek az NFL protokolljai, már csak 17-en vannak COVID-IR-en

Az utóbbi napokban legfeljebb 1-1 játékos került fel a COVID-IR listára, ellenben folyamatosan kerülnek onnan le emberek. Tegnap csak a Miami Dolphins védőfalembere, Brandin Bryant került fel a listára és hat játékost aktiváltak ligaszerte. Ez azt jelenti, hogy jelen pillanatban mindössze 17 játékos van COVID-IR-en, ami jóval az 1%-os határ alatt van. Ez a legalacsonyabb szám egyébként a tesztelések megkezdésének első napja óta, ugyanis akkor hatan, a második napon viszont már 24-en voltak a listán, írja Mike Garafolo.

Egyelőre tehát nagyon jól működnek a liga protokolljai, a csapatok pedig nagyon jól betartják az előírásokat, az edzőtáborokban kialakított részleges buborékok megtették a hatásukat. Ezáltal lehet bizakodni, hogy az alapszakasz megkezdéséig jó eséllyel rendben leszünk és a kontakt edzések során sem fognak megsokszorozódni a fertőzések (hiszen be sem viszik azokat a létesítményekbe). A nagy kérdés majd az alapszakasz kezdete után jön, amikor folyamatosan utazgatni fognak a csapatok és a játékosok, jóval több kontaktra lesz lehetőség a csapaton kívül.

A COVID-IR listára továbbra is azok a játékosok kerülnek, akik vagy elkapták a koronavírust, vagy karanténba kerültek, mert olyan személlyel álltak közeli kapcsolatban, aki megfertőződött.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
3 years ago

Csak egy kérdés! Az opt outoló játékosok eltiltottként kezelendők, vagy egyébként bemehetnek edzeni és részt vehetnek az értekezleten, nézegethetik a playbookot, ha éppen úgy tartja kedvük vagy úgy látják, hogy ez mégis biztonságos?

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
3 years ago

Nem. Ők nem mehetnek a csapat közelébe, nekik ez az év kuka, csak otthonról követhetik a csapatot.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
3 years ago

Köszi!

camillo 7777
Reply to  Fetyke
3 years ago

Logikus, ha félnek a virustól, miért mászkálnának be a csapathoz?!

Fetyke
Fetyke
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Mert menet közben lesz mondjuk védőoltás, és akkor már nem kellene félni. Vagy látja a játékos, hogy a csapatnál nagyobb biztonságban lenne, mint otthon. :)
De már az is sokat segíthetne, ha virtuálisan jelen lehetne az értekezleteken, tanulmányozhatnál a playbookot, konzultálhatnának az edzőikkel, hogy otthon milyen erőnléti feladatokat végezzenek, stb.

camillo 7777
Reply to  Fetyke
3 years ago

Online szerintem nem lesz semmitől eltiltva. Amúgy szerintem ezt mindenki fogja is csinálni.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x