Connect with us

Hír

Nagy veszélyben az idei egyetemi fociszezon

Nagy veszélyben az őszi egyetemi fociszezon, ugyanis a Power5 vezetői tegnap megbeszélést tartottak és a héten további hívásokat ejtenek meg az egyes konferenciák vezetői, amiknek a várható kimenetele az lesz, hogy eltolják tavaszra az idei egyetemi futballmérkőzéseket, állítja az ESPN és az SI is.

A DIV II és DIV III már korábban bejelentette ezt és az FCS-ben is több konferencia döntött így, majd most szombaton az FBS-ben, tehát első osztályban szereplő Mid-American Conference (MAC) is  az őszi bajnokság eltolásáról határozott. A Big Ten a hétvégén úgy döntött, hogy egyelőre szünetelteti a betervezett edzéseket.

Az ESPN és az SI forrásai is azt mondják, hogy a héten minden konferencia a halasztás mellett dönt majd és ez elkerülhetetlennek tűnik, egyelőre viszont mindenki az első dominót várja, hogy eldőljön. Ez pedig a Big Ten vagy a Pac-12 lehet várhatóan.

Több olyan nagynevű, első körbe várt játékos volt már, aki az egyetemi szezon kiülése mellett döntött és inkább hamar elkezd készülni a draftra. Többen azonban játszani akarnak, köztük a jelenlegi 1/1 és 1/2 legnagyobb esélyesei, Trevor Lawrence (Clemson QB) és Justin Fields (Ohio State QB) is. Ők el is kezdtek kampányolni a szezon megrendezése mellett, hozzátéve, hogy az egészségügyi feltételek megteremtését is szeretnék elérni. Nagy kérdés, sikerül-e megváltoztatniuk a konferenciák vezetőinek elgondolását.

Érdekes helyzetet szülne az egyetemi szezon tavaszra tolása, hiszen így két dolog történhetne: vagy eltolja az NFL a combine-t és a draftot is nyárra (ezt nem igazán szeretné a liga, ráadásul a prospecteknek is nehezebb lenne a felkészülés), vagy rengetegen mondanák le a szezont, hiszen jelentkeznének a játékosbörzére (egy évvel kevesebb meccsfelvétellel a birtokukban).

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
2020-08-10 21:24

Egy másik lehetőség, ha rövidített, momdjuk fél szezont rendeznének.

acsdav2
acsdav2
2020-08-10 21:25

Tavaszi szezon esetén nem létezik, hogy bármelyik top 120-ba várt játékos pályára lépne. Szerintem ezt most el kell fogadni, hogy ez az év bukta. Ha valaki mindenáron játszani akar jöjjön a div1-be :)

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2020-08-11 10:35

Azért a pénz nem fogják hagyni kisétálni az ablakon. A TV-nek is adnia kell valami tartalmat a meccsek helyén a reklámozó is elvár valamilyen ratinget a nézők között, akinek meg erősebben sikerül a tavaszi szezonja, az köröket lépdelhet felfelé a draft boardon.
A draftot amúgy simán meg lehet tartani a NCAA szezonzáró után is pár nappal, de ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor már az alapszakasz végén, helyszíni buli úgysem lesz, bár akkor sok draftolt simán kiülné a meccset.
Nekünk nézőknek viszont nem lenne rossz, akár szombat esti NFL meccsek is lehetnénkek és az NCAA is játszhatna vasárnap.
Ha pedig netán bombasiker lenne, akkor még véletlenül az NCAA átmenne tavaszra és 9 hónap lenne a football szezon. Bírnám.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x