Connect with us

Hír

Nagy veszélyben az idei egyetemi fociszezon

Nagy veszélyben az őszi egyetemi fociszezon, ugyanis a Power5 vezetői tegnap megbeszélést tartottak és a héten további hívásokat ejtenek meg az egyes konferenciák vezetői, amiknek a várható kimenetele az lesz, hogy eltolják tavaszra az idei egyetemi futballmérkőzéseket, állítja az ESPN és az SI is.

A DIV II és DIV III már korábban bejelentette ezt és az FCS-ben is több konferencia döntött így, majd most szombaton az FBS-ben, tehát első osztályban szereplő Mid-American Conference (MAC) is  az őszi bajnokság eltolásáról határozott. A Big Ten a hétvégén úgy döntött, hogy egyelőre szünetelteti a betervezett edzéseket.

Az ESPN és az SI forrásai is azt mondják, hogy a héten minden konferencia a halasztás mellett dönt majd és ez elkerülhetetlennek tűnik, egyelőre viszont mindenki az első dominót várja, hogy eldőljön. Ez pedig a Big Ten vagy a Pac-12 lehet várhatóan.

Több olyan nagynevű, első körbe várt játékos volt már, aki az egyetemi szezon kiülése mellett döntött és inkább hamar elkezd készülni a draftra. Többen azonban játszani akarnak, köztük a jelenlegi 1/1 és 1/2 legnagyobb esélyesei, Trevor Lawrence (Clemson QB) és Justin Fields (Ohio State QB) is. Ők el is kezdtek kampányolni a szezon megrendezése mellett, hozzátéve, hogy az egészségügyi feltételek megteremtését is szeretnék elérni. Nagy kérdés, sikerül-e megváltoztatniuk a konferenciák vezetőinek elgondolását.

Érdekes helyzetet szülne az egyetemi szezon tavaszra tolása, hiszen így két dolog történhetne: vagy eltolja az NFL a combine-t és a draftot is nyárra (ezt nem igazán szeretné a liga, ráadásul a prospecteknek is nehezebb lenne a felkészülés), vagy rengetegen mondanák le a szezont, hiszen jelentkeznének a játékosbörzére (egy évvel kevesebb meccsfelvétellel a birtokukban).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!