Connect with us

Játékos Portré

Pat Tillman – A példakép

Egy csodálatos, követendő példa. Keményen dolgozó, okos, hűséges és hazafias, aki sosem hagyott volna cserben senkit. Mindig jobban érdekelte valaki saját magánál, lehetett az családtag vagy csapattárs. Az életét áldozta fel az országáért és azért, amiben hitt. Bemutatjuk Pat Tillmant. 

Patrick Daniel Tillman 1976 novemberében született és Kaliforniában töltötte gyermekkorát szüleivel és két fiatalabb testvérével. Mindig is érdekelték a sportok, a tehetsége is megvolt hozzá, különösen a foci ment jól neki – bár annyira nem, hogy a nagy álma, a Stanford is megkeresse. Végül az Arizona Egyetemre ment továbbtanulni sport ösztöndíjjal.

A gimihez hasonlóan az egyetemen is linebackerként számoltak vele. Bár alacsonyabb volt, mint a prototípus LB-k, így is kiemelkedett közülük: meccseket tudott eldönteni, mindenkit levadászott a pályán. 1997-ben tagja volt a csapatnak, amely hibátlan szezonnal került be a Rose Bowlba. Rengeteg díjra jelölték és ezek közül sokat meg is kapott, többek között a Pac-10 év védője díjat vagy a Sun Angel Student Athlete of the Year elismerést. Tillman ugyanakkor nem csak a pályán nyújtott elképesztő teljesítményt, hanem az iskolapadban is. Három és fél év alatt lediplomázott marketing szakon, mielőtt a profi karrier felé kezdett kacsintgatni.

“A maga embere volt, nem állíthatta meg senki. Sose mondták neki, hogy nem teheted amit akarsz vagy úgysem éred majd el a célod. Rengeteg mindent elért, amit akart és még több volt, amit el akart érni. Bármi iránt érdeklődtél, őt is érdekelte. Bármi bajod volt, megtett minden tőle telhetőt, hogy segítsen neked. Talán ez hagyta bennem a legnagyobb nyomot vele kapcsolatban. Tényleg tudni akarta, mi van veled, mi az, ami téged érdekel és ez egyáltalán nem volt tettetés az ő részéről.”

mesélte róla Kyle Murphy, korábbi egyetemi csapattársa.

A vadász

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások