Connect with us

Hír

Több játékos fejében is megfordult az első forduló kiülésének gondolata

Jim Trotter információi szerint több nagynevű fekete játékos is azon gondolkodik, hogy kiülje az első fordulót, hogy nyomatékosítsa, hogyan is érez az Amerikában kialakult helyzettel kapcsolatban és hogy ezzel is felhívja a figyelmet a változás szükségességére. Trotter hozzáteszi, hogy a játékosok belefáradtak, frusztráltak és emocionálisak.

Az NBA-ben kilenc meccset is elhalasztottak, miután először a Milwaukee Bucks döntött úgy, hogy nem lép pályára azt követően, hogy a rendőrök többször is hátbalőtték letartóztatásakor Jacob Blake-et, egy fekete férfit Wisconsinban. Az NBA ma folytatja a rájátszását, miután a liga és a játékosok megegyeztek, hogy együtt dolgoznak több fronton is a társadalmi igazságtalanság és a faji egyenlőtlenség leküzdéséért, illetve a rendőrségi reform eléréséért.

Az NFL-szezon 12 nap múlva kezdődik, addig pedig még sok minden történhet, de Russell Wilson például úgy nyilatkozott, hogy ha erre a hétvégére lett volna betervezve mérkőzésük, akkor ők nem játszottak volna. Corey Peters, a Cardinals védőfalembere pedig azt mondta, hogy a csapattal történt beszélgetések során nem zárták ki az első fordulós mérkőzésük bojkottálásának gondolatát sem.

Lehet mondani, hogy nem ez a legjobb módja a tiltakozásnak, de egy ponton a játékosok belefáradhatnak abba, hogy úgy tűnik, senki sem hallja meg a hangukat, ez pedig ilyen extrémebb lépésekhez vezethet.

Jogilag egyébként lehetnének következményei egy forduló kiülésének, de a jelenlegi helyzetben meglepő lenne, ha az NFL vagy a csapatok ehhez folyamodnának.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!