Összefoglaló

A Browns végre futballcsapatnak nézett ki, de a Bengals is örülhet

Published on

A Bengals clevelandi vendégjátékával ünnepelte az NFL a 100 éves születésnapját, ami bár elsőre nem tűnt különösebben izgalmasnak, aki fennmaradt megnézni, nem bánta meg. A Browns végre futballcsapatnak tűnt, bár a secondaryt sújtó sérüléshullám nagyon éreztette a hatását, míg a Bengals joggal lehet odáig az újonc irányítójától, aki a legnagyobbakat megszégyenítő higgadtsággal hozott le egy borzasztóan nehéz meccset.

Az első fordulóban mindkét csapat vereséggel nyitott. A Brownson átgázolt a Ravens, a csapat védelme és támadósora is kritikán aluli volt, nem működött semmi, egyszerűen rossz volt nézni. A Bengals már jobban tartotta magát a Chargers ellen, de azért nem volt túl jó a játék, végül viszont csak Randy Bullock utolsó másodperces hibáját múlott, hogy nem sikerült hosszabbításra menteni. Ilyen előjelekkel egy sok hibával tarkított, alacsony színvonalú mérkőzésre lehetett számítani, pláne a rövidebb felkészülési idő miatt, ennek ellenére egy végletekig szoros és érdekes meccset játszott a két csoportrivális.

A sérülések meghatározták a játék képét

Több sztár is kénytelen volt kihagyni a meccset. A Bengalsnál Geno Atkins és Mike Daniels a védőfalból, Xavier Su’a-Filo a támadófalból és Shawn Williams a safety sorból nem játszott, míg a Browsnál a CB- és LB-sor volt nagyon vékony Greedy Williams, Kevin Johnson, illetve Mack Wilson sérülése miatt. Mindez pedig meg is határozta a játék képét.

Kezdjük a Brownsszal. A két legjobb belső védőfalembere nélkül a Bengals abszolút tehetetlen volt a hazaiak futójátékával szemben: a Cleveland 215 futott yardot szerzett a meccsen, Nick Chubb 5,6 yardos átlaggal 124 yardot és két TD-t, míg Kareem Hunt 10 futásból 86 yardot és egy hatpontost tett fel a táblára (egyedül Baker Mayfield rontotta le az átlagot a három futásból szerzett öt yardjával). A Bengals védőfala annyira rossz volt, hogy hiába futott sokat a Browns, a hazaiaknak így sem sikerült égetniük az időt (egész meccsen csak 26 percig volt náluk a labda), szinte olyan ütemben haladtak a földön, mint a levegőben.

A Bengals ezzel szemben a levegőben volt hatékony (a földön három yardos átlag alatt teljesített és mindössze 68 yardot szerzett 23 futásból). Joe Burrow 61-szer passzolt a meccsen, és bár csak 37 volt jó belőle, egyszer sem adta el a labdát, szerzett 316 yardot és három TD-t, többször is visszaállította az egy labdabirtoklásnyi hátrányt, egy kicsivel jobb védelemmel meg is nyerhette volna a találkozót.

Különösen pozitív, hogy a rendre összeomló zseb ellenére is végig higgadt maradt, jól kezelte a nyomást, ráadásul ötből öt negyedik kísérletet is megoldott. Volt pár parádés passza, de dicsérjük meg Zac Taylorékat is, akik mindezt lehetővé tették: bár a futójáték nem működött, a playbook változatos volt, a jó kezű futók és tight endek is bőven be voltak vonva. Joe Mixon és Giovani Bernard kilenc passzból 62 yardot szerzett, a TE Drew Sample és C.J. Uzomah 11 elkapásból 87 yardot és egy TD-t gyűjtött.

Burrow parádés, de egyedül nehéz

Bár volt pár újonc hibája (egy fumble az egyetlen valamire való defense teljesítmény után – turnover on downs), összességében jól játszott a fiatal irányító és abszolút vezér volt a pályán. Úgy viszont nehéz, hogy minden harmadik próbálkozásánál nyomást helyeznek rá (21/61), miközben a csapata védelme összesen három (!!!!) alkalommal tudta siettetni Mayfieldet. A védelmen túl pedig külön probléma, hogy a franchise taget kapó elkapó, AJ Green egyelőre nagyon öregnek tűnik.

Két meccs után 8 elkapásból 80 yardnál tart, ami nem túl combos, de ez még akár elfogadható is lenne, ha keveset lenne bevonva a játékba. Az viszont már kritikán aluli, hogy mindezt extrém magas target-számmal teszi: a Browns ellen Burrow 13-szor vette célba, amiből csak három elkapás született 29 yardért. Nem tud elszakadni, nem tud dominálni, miközben 17 milliót keres – tiszta szerencse, hogy nem hosszabbított vele a csapat.

Pozitívum viszont, hogy Bullock kivételesen nem hibázott, mind a hat próbálkozása (3-3 mezőnygól és extra pont) jó volt, illetve a visszahordók is jól teljesítettek. Nem sok, de azért valami.

Végre láttuk egy jó Beckhamet

Mayfield korrekt volt: 23-szor passzolt 219 yardért, két TD-ért és egy interceptionért. Nagyjából egy Case Keenum szerepet töltött be: leginkább a futók kezébe adta a labdát, majd playactionökből dobált néhányat. Utóbbinál főleg Odell Beckhamet kereste, aki ez egyik legjobb meccsét játszotta a Brownsban: működött a kémia, négy elkapásból 74 yardot és egy pazar TD-t szerzett, mindhárom statisztikában vezette a csapatot (TD-kben holtversenyben, ugyanis Huntnak is volt egy).

Jarvis Landry is jól játszott a kisebb sérülése ellenére, ellenben az offseasonben kvázi rekordszerződésért igazolt Austin Hooper kifejezetten gyenge volt. Négy felé szálló labdából csak kettőt kapott el 22 yardért, nem nagyon tudták hatékonyan bevonni a játékba, pedig neki fontos szerepe lenne Kevin Stefanski rendszerében.

Illetve dicsérjük még meg a védelmet. A védőfal három sacket szerzett, jól fogta a futást és folyamatosan nyomás alatt tartotta Burrow-t. Különösen az idén évi 25 millió dollárért hosszabbító Myles Garrett játszott nagyot, kilenc siettetést és egy sacket mutatott be (ugye a teljes Bengals védelemnek volt három siettetése sack nélkül), utóbbit ráadásul a Bengals 20 yardosán belül mutatta be, aminek egy fumble lett az eredménye a harmadik negyedben, amiből TD-t szerezve 28-13-ra elhúzott a Browns.

Összegzés

Izgalmas mérkőzés volt, a két edző nem félt nekimenni a 4. kísérleteknek, mindenki tökös volt. A Browns magabiztos volt, amit már rég láttunk, mindössze egyszer kellett puntolnia a csapatnak, de tegyük hozzá, hogy nem mindig ilyen gyenge védelem ellen kell majd játszani, nyomás nélkül és 5-8 yardos futásonkénti átlaggal pedig nem olyan nehéz nyerni. A védelem még javulhat, van potenciál a csapatban, meglátjuk, menyit sikerül belőle kihozni.

A Bengals túl sok mindenre nem lesz esélyes idén ilyen védelemmel, de nem is ez a cél. Burrow ügyes, ha sikerülne egy stabilan jó offense alapjait letenni, esetleg pár önbizalomnövelő meccset nyerni, már jó szezont zárt a csapat.

Cincinnati Bengals@Cleveland Browns 30-35

45 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group