Connect with us

Hír

A Ravens védőkoordinátora szerint Mahomes évi 100 milliót is megér

A harmadik forduló legjobban várt mérkőzése lesz a Chiefs és a Ravens párharca. Két elit edzői gárda, az elmúlt két év MVP-je, két teljesen különböző, de szinte megállíthatatlan offense próbálja meg túlszárnyalni a másikat – mi kell még? Csak pozitívan lehet beszélni a két csapatról, a Ravens védőkoordinátora, Don “Wink” Martindale pedig nem fukarkodott a jelzőkkel, amikor Patrick Mahomestól kérdezték (via ESPN).

“Olyan futball IQ-ja van, mint Tom Bradynek vagy Peyton Manningnek. Emellett hihetetlen passzokra képes, ráadásul olyan mobilis, hogy ellene egy pillanatra sem állhatsz le. Bármikor képes meghosszabbítani a játékot, a coverage-ben lévő védőknek a sípszóig kell az emberüket őrizni, mert bármire képes. Ilyen kvalitások mellett a [10 éves] 450 millió dolláros szerződésével alul van fizetve, akár 1 milliárd dollárt is adhattak volna neki.”

Martindale remek munkát végzett eddig a csapat védőkoordinátoraként. A Ravens engedte a harmadik legkevesebb yardot a regnálása (2018) óta, a védelmei ellen átlagban 203,7 yardra voltak képesek az ellenfél irányítói. Mindössze háromszor fordult elő, hogy valaki 350+ yardot szerzett a Ravens D ellen, ebből kétszer Mahomes volt a tettes: 2018-ban 377 yardot, tavaly pedig 374 yardot passzolt, emellett összesen öt TD-t osztott ki mindössze egyetlen INT mellett. Mindkét alkalommal nyert is a Chiefs, szóval nem meglepő, hogy a DC ennyire tiszteli a regnáló Super Bowl MVP-t.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!