Connect with us

Hír

BREAKING: Jalen Ramsey megaszerződést kapott!

A Los Angeles Rams hosszabbított a sztárcornerback Jalen Ramsey-vel! A játékos 5 évre írt alá $105 millióért, amiből $71,2 millió valamilyen formában garantált, írja Adam Schefter.

Emellett Ramsey az első DB lett, aki 100+ milliós szerződést kapott, illetve a garantált tartalom is rekordnak számít a defensive backek közt. Pár napja Tre White évi $17,25 millióért írt alá a legjoban fizetett cornerbackként, most Jalen Ramsey évi $21 millót kapott, tehát nagyot ugrott a CB-piac.

Ramsey talán a legtehetségesebb játékos a posztján és voltak szezonok, amikor ennek megfelelően is játszott. Az utóbbi kettő nem feltétlen volt ilyen, de minden képessége megvan ahhoz, hogy ismét a legjobb CB legyen a ligában.

Érdekesség, hogy azok a játékosok, akik két első körös pickért cserébe váltanak csapatot, nagyon durván átalakítják a piacot a posztjukon:

  • Khalil Mack $23,5 milliót kapott évente, míg korábban a posztján $19,1 millió volt a rekord.
  • Laremy Tunsil $22 milliót kapott évente, míg korábban a posztján $18 millió volt a rekord.
  • Jalen Ramsey $21 milliót kapott évente, míg korábban a posztján $17,25 millió volt a rekord.
  • Felkészül Jamal Adams.

A Rams egyébként tegnap a hivatalos adatok alapján 400 ezer dollárral a fizetési sapka plafonja felett volt és a mai napig kellett beférniük ez alá, várhatóan ez a hosszabbítás csökkenti Ramsey idei $13,7 milliós cap hitjét és megoldja a problémát a Los Angeles-i gárda.

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ge®i
Ge®i
2020-09-09 17:41

Hát nem is tudom… Én ezen majdnem annyira csodálkozom, mint anno Cousins szerződésén. Tény, hogy jó CB, még a legjobb is lehet (jó, Cousinsban ez a “még a legjobb is lehet” soha nem volt meg…), de a mérték nagyon nem stimmel szerintem! Igaz, én nem látom az edzésmunkát, meg a többi tényezőt, de ez a 105 Mihály (vagy az évi 21, mindegy honnan nézzük) mocskos sok, bárhány tényező is van! Szerintem… Vagy tud valami annyira extrát (és meg is fogja mutatni a közeljövőben), amivel ezt kiérdemelte? Csak én szagolok bust-contract szagot? :)

katonadani
Reply to  Ge®i
2020-09-09 17:41

én amúgy az ekkora szerződésekhez úgy állok, hogy persze vitatkozhatnánk h pontosan mennyit ér meg mittudomén, de igazából tök mindegy az az 1-2-3 millió évente, meg kell tartani az ilyen jó játékosokat.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  katonadani
2020-09-09 19:01

Csak ha már 5-6 ilyen játékosod van, akinél nem számít az a 2-3 millio, nem a vakolatot veri a plafonrol a sapkád, hanem lyukat ut rajta.
A Rams rákfenélye a megalomán GM-e, aki minden egyes szerzodéssel be akar kerulni az almanachokba. Nem igaz, hogy Ramsey nem fért volna bele 19 vagy végso esetben egy 20 millás átlagba, messze túlszárnyalta volna úgyis a tobbieket.

Ge®i
Ge®i
Reply to  katonadani
2020-09-09 20:00

Nekem is ez a bajom ezzel, hogy mindenhonnan az folyik a covid meg a BLM mellett, hogy csökkentik a fizusapkát, erre ilyenekkel rukkolnak ki egyesek. Abban egyetértünk, hogy az ilyen jó játékosokat meg kell tartani, de ha tényleg van 5-6 ilyen játékos, ahogy Viktor is írta, akkor az ő 1-2-3 millájuk pont azt jelenti majd, hogy contender csapat nem tud lenni körülöttük a lóvé miatt…
És igen, a cikkben is írtátok, hogy ezek a játékosok váltás után durván rávertek az adott poszt piacára és ez az eszetlenség benne (az ajánlatot készítő részéről persze)! Adnak értük első körös pickeket, meg még ez is… Brutál sok.
Emlékszem, mennyit ekézték/ekéztük a Redski… Football Team-et az RGIII befektetés miatt, hogy nyomtak egy All-In-t, meg hazavágták a franchise játékospolitikáját évekre az ellenértéke miatt, még, ha be is jön, stb…
Egy kicsit ez is erre hasonlít nálam (draftpickek + lóvé és a teljesítmény várható, de nem biztos), de Ramsey még csak nem is irányító! Persze nagy hatással van az ellenfél passzjátékára, meg minden, de… Értitek úgyis! :D
Én 19-nél többet nem adtam volna éves bontásban, abból is ugyanezt a 6-7 m-t hagytam volna teljesítményfüggőben… :)

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  katonadani
2020-09-09 21:31

Nekem ezzel nincs bajom de Ramsey ennyire nem jó, de persze ők tudják. A Ramsnél amúgy is jól gazdálkodnak a pénzzel és jó szerződéseket kötnek. (KAM)

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2020-09-10 09:02

Hát, de Ramsey esetében az a baj, hogy nem mondhatjuk, hogy az “ilyen jó játékos” kategória. Donald olyan szinten kiemelkedett a posztján, hogy az történelmi. Ramsey még csak nem is a legjobb posztján nem, hogy kiemelkedne. Ráadásul a CB poszt nekem továbbra is nagy rákfeném, hogy ennyire megfizetsz valakit. Mert amíg egy elit elkapó minden meccsre óriási hatást gyakorol azzal, hogy az ellenfél ráépíti fel a coveraget, addig egy Ramsey a közepes elkapókat leveszi, de egy elit elkapóval szemben teljesen elvérzik. Ha nem vérzik el, akkor az is inkább annak köszönhető, hogy a pass-rush kiváló volt.

Vicgeordie
Vicgeordie
2020-09-09 17:59

Ramsey-nek konkrétan egy jó szezonja volt, annak is a legfontosabb meccsén (AFC-döntő) szénné égették.

Ezerszer inkább Tre White 17 millióért, mint ő 21-ért…

ThySoul
ThySoul
Reply to  Vicgeordie
2020-09-09 18:00

Hála isten hogy a Bills vezetőség hamarabb hosszabbított vele mint a Rams Ramseyvel :D
Valószínűleg nem ugrotta volna meg White nem kapott volna 21 fölött, de ki tudja, lehet Buffaloban megadták volna neki

Boci
Boci
2020-09-09 18:00

Marcus Peters (akit eltradeltek, hogy Ramsey-nek legyen hely) szerződése évi 14 millió… tavalyi éve alapján (első / és második / csapatos All-pro) pedig igazából Ramsey szintjén van, vagy nagyon kicsit alatta… (mondjuk kellett hozzá egy Ravens akinek illik a sémájába) ez alapján Ramsey-t q.vára túlfizették

acsdav2
acsdav2
Reply to  Boci
2020-09-10 09:02

Azért Peterssel nem egyszerű hosszútávon. Tavaly kiváló volt, mert jót tett neki az új környezet és állandóan csak nyertek. Ha becsúsznak a vereségek, akkor jön elő belőle az a mentalitás, ami miatt 2-szer is elcserélték bagóért. De tekintve, hogy a Ravens idén is contender lesz ettől annyira nem kell tartani.

pritek
pritek
2020-09-09 20:41

Jo-jo. Egyszer csak elfogynak az elso es masodik koros pickek es a zsozso.

Sestertius
Sestertius
2020-09-09 20:41

Nekem az volt az érzéaem, hogy White ot fizették durván alul.. Ramsey szerintem megér 20 at de Whitenak kellett volna ebben a 21-22 es sávban lennie

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x