Connect with us

Játékos Portré

Deion Sanders II – Öngyilkosságból vissza a rivaldafénybe

Miután Sanders elbúcsúzott a 49erstől, elment gyűrűt nyerni a rivális Dallasszal. Hatalmas lelki gondba került a nagymenőség közepette és lehajtott egy szikla tetejéről. A helyes útra Jézus szeretete vezette vissza, majd a visszavonulás és a maradás közti dilemmába esett bele. Kis kihagyás után elment a Ravenshez, ahol a játék izgalma és szeretete vezette mind a két szezonjában (a portrésorozat első része itt olvasható). 

Miután a 49ersnek nem kellett, be akarta bizonyítani magának és korábbi csapatának is, hogy igenis ő a legjobb – ezt pedig egy újabb Super Bowl-győzelemmel lehetett a legegyszerűbben megmutatni. Emiatt hiába ajánlott az Oakland Raiders több pénzt, a kor 49ers melletti másik dinasztiáját, a Dallas Cowboyst választotta 1995-ben. Persze így sem volt oka panaszra, egy 7 évre szóló, $35 milliós szerződést írt alá, amivel a liga legjobban fizetett védőjévé vált.

Első évében a Cowboysnál kilenc meccsen játszott, mivel meg kellett műteni egy ízületét. A játékára így sem lehetett panasz, de a Steelers ellen 27-17-re megnyert Super Bowlon hozta a legjobbját. A labda mindkét oldalán játszott, cornerbackként és elkapóként is. Az ő nevéhez írható a Dallas egyik TD-je, melyet egy 47 yardos elkapásból szerzett. Talán így még édesebb volt számára a győzelem, hogy nem minden idők legjobb elkapója, Jerry Rice, hanem ő szerzett TD-t a döntőn.

Természetesen az újabb siker után sem fogta vissza magát, élte a nagymenők életét, mint profi futball- és baseball játékos, író és zenész. A sok pénzt általában bulikra és drága cuccokra költötte, ugyanaz a nagy arcú, nemtörődöm srác maradt azok után is, hogy két Super Bowl-győzelmet bezsebelt. És ahogy lenni szokott, innen lehet igazán nagyot bukni.

A baseball karrier vége és egy öngyilkossági kísérlet

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!