Connect with us

Összefoglaló

Egy egyoldalú csütörtök esti rangadó, csak nem úgy, ahogy vártuk

Hazai pályán fogadta az 1-1-es Jaguars a nyeretlen Dolphinst a szezon harmadik csütörtök esti rangadóján. Az első két meccs alapján országos egyesnek tűnt a mérkőzés (szinte mindenki a Jagsre tippelt), ehhez képest a Miami Fitzpatricks oktatott, miközben a bajuszkirály Gardner Minshew karrierje egyik leggyengébb meccsét játszotta.

Nem volt szerencséjük a sérülésekkel a csapatoknak, mindkét oldalól voltak komoly hiányzók. A Dolphinsnál a legnagyobb név az idén igazolt sztárcorner, Byron Jones volt, de a mély CB-sornak köszönhetően ez kezelhető problémának tűnt. A Jaguarsból a sztárelkapó DJ Chark, illetve a top center Brandon Linder hiányzott, és ha nem is az ő hiányukon múlott a győzelem, nagyon komoly érvágást jelentettek.

Egyedül Minshew egyelőre kevés

Az első két fordulóban a Jaguars offense hasított, Minshew pedig franchise irányítónak tűnt. Voltak hibái, de neki köszönhetően haladni tudott az offense, illetve csak kiosztott 3-3 TD-t a Colts és a Titans ellen is. Ebben természetesen nagy szerepe volt Charknak és a relatíve jónak tűnő támadósornak, amiből most semmit nem láttunk.

A Jaguars támadófala négy sacket engedett, ami speciel nem több, mint amennyi a Coltsnak jött össze, de ég és föld volt a különbség a két mérkőzés között. Minshew állandó nyomás alatt játszott egy amúgy gyenge pass rush-sal rendelkező védelemmel szemben, aminek effektíve öt turnover lett a vége: egy fumble, egy interception és három turnover on downs (az egyiknél volt egy engedett sack a támadósor részéről negyedikre, a másiknál egy false start büntetés, a harmadiknál egy sack és egy holding büntetés is összejött).

Persze ettől Minshewnak nem kellett volna eltévesztenie az üresen álló célpontjait, önmagához képest is gyengébben játszott (30/42, 275 yard, 0 TD, 1  INT), de a meccs képe alapján egy tökéletes játékkal is legfeljebb csak szorossá tudta volna tenni a találkozót. Chark ugyanis nagyon hiányzott, a passzjáték nélküle borzasztóan kezdetleges, különösen a kulcsszituációkban volt teljesen elveszve az egység. Az újonc Laviska Shenaultban van potenciál, volt egy-két szép megmozdulása, de egyelőre ő még kevés, a többiek pedig soha nem is voltak jók.

Fitzpatrick az egyszemélyes offense

1948 óta Ryan Fitzpatrick mindössze a második játékos, akinek volt legalább két passzolt és egy futott TD-je, emellett legalább 20 yardot tett meg a földön és még elkapást is jegyzett (a másik a Hall of Famer Walter Payton). Igaz, az elkapás egy felpattanó labda után született, de végül is máshogy nehezen tud egy irányító magának passzolni. Emellett 20-ból 18 passza jó volt és egy majdnem tökéletes 152,8-as passer ratinget produkált.

A veterán irányító 31 pontból 18-at tett fel egyedül a táblára, több nagyon fontos first downt is megfutott, ha mindig így játszana, nem lenne kérdés a helye a kezdőben. Ebben persze nagy szerepe volt abban, hogy egyáltalán nem volt rajta nyomás, illetve mindenki hibátlanul játszott a passzjáték során: DeVante Parker és a futó Myles Gaskin is mind az öt felé tartó labdát elkapta, és úgy overall mindenki beletette az offense-be, amire képes volt.

Ezzel együtt a futójáték Fitzpatricket leszámítva nagyon gyenge. Gaskin 66 yardot szerzett 22 futásból, ami nem valami jó, de még így is utcahosszal hatékonyabb, mint az idén megszerzett Matt Breida és Jordan Howard, akik ketten együtt öt yardot szereztek hat futásból (és egy rövid TD-t). Nyeretlen már nem lesz a Dolphins, de az soha nem jó, ha ennyire egyetlen játékos emberfeletti teljesítményére van utalva.

James Robinson nagy fogás, a védelem romokban

A Jaguarsból egy embert leszámítva senkit nem lehet dicsérni, James Robinsont viszont annál inkább. 11 futásból 46 yardot és két TD-t szerzett, emellett ő volt a csapat legjobb elkapója: mind a hat felé szálló labdát elkapta, amiből 83 yardot szerzett – elkapásokban és yardokban is vezette az offense-t. Nem rossz teljesítmény egy draftolatlan újonctól.

Ami a védelmet illeti, mert essen pár szó róluk is: egy nulla. Az első két fordulóban még valahogy sikerült palástolni, most azonban kijött minden gyengeség. A Dolphins az első három drive-jában egyaránt TD-t szerzett, sőt az első hatból négyszer. Ezek után már a Miami sem pörgött, 28-7 után már túl sok izgulni való nem volt.

A futás elleni védelemre lehetne azt mondani a statisztikák alapján, hogy vállalható, de a Dolphins futójátékát ismerve azért nem olyan rózsás a helyzet. Passz ellen pedig még csak a látszat sem volt meg: Josh Allen messze nem Yannick Ngakoue vagy Calais Cambpell, egyedül szinte semmilyen nyomást nem tud generálni, a secondaryben pedig még egy gyengén vagy kedvetlenül játszó Jalen Ramsey/AJ Bouye is óriási segítség lenne. Pass rush és jó coverage nélkül ez nem fog menni.

Összegzés

A Dolphins a labda mindkét oldalán dominált. Az offense továbbra is Fitzpatrick aktuális formájától függ, sem rendszer, sem egyéni szinten nincsenek olyan elemek, amik a veterán QB-t esetleg tehermentesítenék/segítenék. A védelem ellenben lassan akár össze is állhat. A secondary elég jó, pláne ha Byron Jones visszatér, Kyle Van Noy is jó fogás, pláne ha többet küldik pass rush-ra, ahogy tavaly a Patriots tette, de azért idén még nem kell top 10-es vagy top 16-os egységet várni.

A Jaguarsnak semmi nem jött össze, de jó eséllyel most láttuk meg a csapat valódi arcát. Okozhat még pozitív meglepetést a gárda a szezon során, de ezek csak apróbb fellángolások lesznek Minshew formájától függően, nem tehetségesebb a gárda, mint a Dolphins.

Miami Dolphins@Jacksonville Jaguars 31-13

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!