Connect with us

Minden ami NFL

Ezért kár volt visszahívni Rob Gronkowskit

A Tampa Bay Buccaneers a holtszezon során megnyerte a Tom Bradyért folytatott versenyfutást, majd mindent alárendelt az irányító boldogságának. Ennek volt a része a visszavonulásból visszatért Rob Gronkowski megszerzése, akiért egy negyedik körös picket adott a csapat a Patriotsnak, illetve vállalta a játékos 9,25 millió dolláros fizetését. Ennek ellenére két meccs után 11 yardja van, teljesen láthatatlan, de ez messze nem csak az ő hibája.

Bruce Arians a liga egyik legjobb támadóguruja: az offense-ei látványosak és rendkívül hatékonyak, mellette egy Carson Palmer is MVP-nek tűnt. Elsősorban az elkapójátékban hisz, imádja a hosszú, vertikális útvonalakat, nem véletlenül volt tele elit mélységi elkapókkal a Cardinals vagy annak idején a Colts, és nem véletlenül van parádés elkapósor most Tampában is. A tight endeket viszont valamiért nem szereti, pedig OJ Howard és Cameron Brate is átlagon felüli játékos.

Ennek ellenére úgy érkezett Rob Gronkowski a csapathoz, hogy sem Howardot, sem Brate-et nem cserélte/küldte el, így a liga legjobb és legmélyebb TE-sora most a Bucsé. Emiatt lehetett abban bízni, hogy Arians variál egy keveset a támadósoron, több két-, vagy akár három tight endes felállást is láthatunk, az edzőtáborban parádézó Gronk pedig újra hasítani fog. Nem így történt.

“Nem dobjuk a labdát a TE-knek, arra ott vannak az elkapók”

Ugyan még csak két mérkőzés telt el, de azért látszanak a tendenciák. A fent említett három tight end közül Howard lett az “elkapó”, Gronkowski a “blokkoló”, Brate pedig a csere. Utóbbi ráadásul mindössze 11 snapet játszott az offense-ben összesen, tehát a potenciális három TE-s felállásokat el is lehet felejteni – Brate csak akkor kap nagyobb szerepet, ha valaki lesérül.

Ez még nem is lenne probléma, mert a Howard-Gronk duó alapvetően elég lehet bárki ellen, de ehhez kell a változatos és kreatív playhívás. Ez pedig nincs meg, legalábbis a tight endeknél.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!