Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #3

A héten már bekezdtünk egy-egy rossz tippel, de most próbálunk javítani a mérlegen. 

A 19 órás sáv

Las Vegas Raiders @ New England Patriots (Kandalló Pub, GamePass)

Két elég fun támadósor jött össze Las Vegasban és New Englandben – a Patriots talán látványosabb Newtonnal, de a Raiders is nagyon hatékony. Ráadásul mindkét offense úgy lett felépítve, hogy a most divatosabb sok defensive backes, kisebb termetű védelmek torkán erőből lenyomja az akaratát.

Rövid héten nagyon nehéz lesz a Raidersnek felkészülnie a Newtonra szabott offense-ből, így nagyon nehéz lesz megállítani a földön a Patriots támadósorát, és a Raiders védőfala sincs erre feltétlen felkészülve. A Pats QB-ja ráadásul nem csak a földön, de a levegőben is kiváló volt a Hawks ellen, ahol persze nem nagyon volt nyomás rajta, de most sem lesz túl sok, így mehetnek a jó passzok.

A túloldalon érdekes statisztika, hogy tavaly Carr volt a második legjobb EPA/snap alapon emberezés ellen, a Pats defense pedig ezt alkalmazza és ebben kiváló, így ez jó kis matchup lesz. Érdekes kérdés, mi lesz Stephon Gilmore feladata: őt jó ötlet lehet a Raiders legnagyobb fegyverére, Darren Wallerre ráállítani. A Pats egyébként mindössze 4 elkapást és 39 yardot engedett idén tight endeknek és Belichick is minden bizonnyal Waller ellen akarja felépíteni taktikáját, úgyhogy visszafogottabb napot várhatunk a kiváló tight endtől. Leginkább a futójátéka működhet a vegasiaknak, ott viszonyt nagy fölényben lehetnek.

Houston Texans @ Pittsburgh Steelers (Arena4)

A Texans erejét ilyen brutál idény eleji sorsolással nagyon nehéz belőni, de az biztos, hogy nem tartoznak az AFC krémjéhez. A Ravens és a Chiefs után pedig jöhet egy újabb nagy falat, hiszen a Steelers sem piskóta. Ahogy a Texanst, úgy nekem Big Bent is nehéz egyelőre belőni, hogy mire számíthatunk tőle, ugyanis egy nagyon gyenge secondary ellen nyújtott jó teljesítményt, és egy közepes ellen közepeset. Most megint könnyű dolga lesz, de összességében nekem egyelőre nem elég meggyőző a Steelers offense ahhoz, hogy egy súlycsoportban emlegessem a gárdát a Chiefs-Ravens duóval.

Az eddig látottak alapján persze Steelers győzelmet várhatunk, de vajon felülkerekedhet a Texans elkeseredése egy 0-3-as kezdés közeledtével? Egy újabb vereséggel már rendkívül nehéz lesz felállni és rájátszásba jutni. Deshaun Watsonnak mindenesetre nem lesz könnyű dolga, ugyanis a támadófal nem néz ki jól előtte, a Steelers pedig millió blitzet és stuntot küld az ellenfelekre, szerintem teljesen össze fogják zavarni az OL-t.

Los Angeles Rams @ Buffalo Bills

Vasárnap ez lesz egyetlen “veretlenek csatája”, kiváló összecsapásnak ígérkezik két jó formában lévő csapat és két jó formában lévő irányító közt.

Josh Allen élete formáját nyújtja eddig, de most egy keményebb dió jön szembe, lehet tovább bizonyítani egy erősebb védelem ellen is, amelyik eddig összesen egy mély labdát és egyetlen passzolt TD-t engedett két meccs alatt. A Diggs vs. Ramsey párharc óriási matchupnak ígérkezik, habár az elkapó egész sokat indul a slotból, így csak a meccs körülbelül felében élvezhetjük ezt a csörtét.

A Rams offense is nagyon jó ritmusban van: a támadófal jól szuperál, így megy a futás is, amiből pedig McVay alatt az következik, hogy megy a passzjáték is. Goff nem kerül nehéz helyzetekbe, a könnyűeket pedig jól oldja meg. A mérkőzés kimenetele szerintem azon múlik, hogy a Bills defense hogyan tud felkészülni a Rams támadósorából és mennyire tudja megállítani ezt a ritmust – az előző heti teljesítmény és a linebackerek kiesése miatt és arra tippelek, hogy nem eléggé, így a Rams kerekedik felül.

Tennessee Titans @ Minnesota Vikings

A Vikings eddigi szezonja katasztrófa. A védelem a második legmagasabb várható pontot engedi passzjátékok során, Kirk Cousins a legrosszabb passer ratinget produkálta eddig a ligában, mindeközben Gary Kubiak arról beszél, hogy még többet kell futniuk, mikor már így is az egyik legfutásorientáltabb gárda a Vikings, ami láthatóan nem viszi előre a csapatot.

Most talán lehet egy kis bounceback meccse Cousinsnak, mert eddig nem érkezett nagyon nyomás a Titanstől és a secondary is sebezhető, ezeket mind láthattuk a Jaguars ellen – passzvédekezésben két hét után hasonlóan rosszul állnak, mint a Vikings. Ettől függetlenül a Titans győzelmét várjuk 9/10 arányban, eddig azért egyértelműen meggyőzőbbek voltak, mint a minnesotaiak. Talán most Derrick Henry is beindulhat, mert eddig azért jól kordában tartották az ellenfelek, de a Vikingsnak a futás elleni védelme sem működik. Persze ha nem indul be, akkor sincs nagy baj, Tannehill jól játszik és megy a passzjáték.

Chicago Bears @ Atlanta Falcons

Egy 2-0-val álló csapat egy 0-2-es ellen, mégis a rosszabb mérlegűre teszünk többségben. Pedig a falban mindkét oldalon a Bearsnek áll a zászló és Trubisky is hozhatja tovább a jó formáját, ugyanis a Falcons secondary borzalmas: 129,9-es passer ratinget engedtek eddig, ami a Dolphins mögött a második legrosszabb volt, de a Jaguars elleni teljesítménnyel a Miami elmozdult az utolsó helyről.

A Falcons offense-szel nincs probléma egyébként, várhatóan most is fognak tudni haladni rendesen, a kérdés leginkább az, hogy legalább Trubiskyt sikerül-e megfékeznie a védelemnek. Nem olyan hatalmas elvárás, hátha sikerül megugrani.

Cincinnati Bengals @ Philadelphia Eagles

A Bengals tudott adni Mayfieldnek egy bounceback meccset, és nem fér rá jobban senkire egy ugyanilyen, mint Carson Wentzre. Az Eagles irányítója ugyanis a PFF értékelése alapján a legrosszabb irányító két hét után, Y/A-ban 30., passer ratingben 31.. Sok a turnovert érő dobása és rendkívül pontatlan is. Ha most sem jön egy jobb meccse, akkor tényleg ideje kongatni a vészharangokat – szerencséjére elméletben lesz ideje passzolni és az elkapóknak is lesz tere elszakadni. Bár talán érdemes lehet a futójátékkal beindítani a támadósort, a Bengals védelme jó alany lehet erre.

A túloldalon Joe Burrow kifejezetten biztatóan kezdett, teljesen kontroll alatt tartja a támadósort, még ha összességében azért nem is működik ez olyan hatékonyan, hiszen igazából csak rövid passzokkal tudnak haladni. A Bengalsnak viszont nem idén kell nyernie, és Burrow már most mutatott annyit, hogy látszik, jó kezekben van a franchise, legalábbis az irányító személyében. Ha az Eagles úgy játszik, mint az elmúlt két körben, akkor pedig akár meg is lehet Burrow első győzelme a profik közt.

Washington Football Team @ Cleveland Browns

Ha már Carson Wentz és a pontatlanság: Dwayne Haskins a másik QB, akinek idén a passzai legalább 30 százaléka elkaphatatlan volt. A Football Team támadósora nem működik, előző héten csak egy olyan drive-juk volt, ahol 20 yardnál többet haladtak. A támadófal egyébként egész korrekt volt eddig, bár most még Scherff is kiesett, így Myles Garrettéknek illene kamatoztatniuk fölényüket.

A túloldalon a Browns futójáték vs. Washington védőfal elég jó kis matchup lehet, Chubb és Hunt eddig kiválóan teljesít – kérdés, most sikerül-e őket feltartóztatni. A Jedrick Wills vs. Chase Young újonc párharcra is érdemes lesz figyelni, illetve arra, hogy sikerül-e Beckhamnek egy újabb hosszú TD-t szereznie (a washingtoni defense nem védekezi jól a hosszú labdákat).

San Francisco 49ers @ New York Giants

Nick Mullens kezd az ezer sebből vérző 49ersben, de még vele is úgy gondoljuk, hogy nyerni fog a csapat. A Jetset így is sikerült kiütni, és ugyan a Giants jobb csapat, még így is meglehet a W. A kezdő skill playerek teljes hiányában Jerick McKinnonra, Jordan Reedre és Brandon Aiyukra lehet kihegyezve az offense, a 49ers futójáték vs. Giants futás elleni védelem kifejezetten jó matchupnak ígérkezik. A Giantsnél a passzjáték működhet a foghíjas secondary ellen, Darius Slaytonnak jó napja lehet, meg akár Golden Tate-nek is.

A nap nagy kérdése: vajon sikerül a 49ersnek kevesebb sérüléssel túlélnie a MetLife-ba tervezett túrát, mint múlt héten?

A 22 órás sáv

Dallas Cowboys @ Seattle Seahawks (Arena4)

Igazi pontzuhatag várható! A két kiváló támadósor és a két gyenge passz elleni védelem elég egyértelmű jele ennek. A Cowboysnál tudtuk, hogy bajban lesznek a cornerek, de a Seahawksnál azt gondoltuk, hogy a secondary jó lehet – azonban ez két forduló alapján nincs így. Nyomást nem tudnak generálni a falból (a legjobb pass rusherük Jamal Adams, a második a már IR-en lévő Bruce Irvin), így pedig levédekezni sem sikerül az elkapókat.

Simán benne van a meccsben, hogy mindkét gárda feltesz 30-40 pontot, alig lesznek puntok, és az dönt majd a végén, hogy ki támadhat utoljára.

Carolina Panthers @ Los Angeles Chargers

Justin Herbert kezd a Chargersben, és ennél jobb matchupot nem is kaphatott volna első olyan kezdő meccsére, ahol legalább 15 perccel kickoff előtt tudja, hogy játszania kell. A Panthers egyetlen QB hitet tudott felmutatni két hét alatt, tehát Herbertnek sem kell attól félnie, hogy koszos lesz a meze. A futás elleni védelem sem fest jól – a magas padlóval illetett Derrick Brown pocsékul teljesít eddig – és a secondary is csúnyán sebezhető. A Panthersnél Mike Davis átveheti Christian McCaffrey helyét és sok labdát is kaphat, a Chargers defense-t viszont nehéz lesz feltörnie az egyébként egész jól működő Teddy Bridgewater vezette offense-nek.

New York Jets @ Indianapolis Colts

Íme a Jets kezdő WR sora: Chris Hogan, Brexton Berrios, Josh Malone. Az XFL-ben jók lennének. A Jets továbbra is kilátástalan, nehéz bármi újat írni a csapatról. Ha mindenképp őket akarjátok nézni, akkor koncentráljatok a bal oldali tackle Mekhi Bectonra, mert kiválóan és látványosan játszik az újonc falember. A Coltsnak kötelező a győzelem, szerintem nagyon megerőltetni sem kell majd magukat, a futásokkal gyorsan lepörgethetik a meccset, de Riversnek is bőven lesz lehetősége passzolni ez ellen a secondary ellen.

Tampa Bay Buccaneers @ Denver Broncos

A Buccaneers támadósora várhatóan tovább fog fejlődni a hetek előrehaladtával, Tom Brady pedig reméli, hogy nem ejtenek el az elkapói folyton labdákat. Múlt héten is alsó hangon 100+ yardot és 2 TD-t vettek el tőle, ez nem mehet így tovább. Persze a Panthers ellen belefért, meg lehet most is bele fog, de november-decemberben és majd a rájátszásban már nem engedhetik meg ezt a luxust maguknal. A Broncos támadósora mindeközben tele van sérültekkel, Todd Bowles pedig szét fogja blitzelni Jeff Driskelt, és meg fogja zavarni kreatív játékhívásokkal, hogy ellehetetlenítse a játékát.

Detroit Lions @ Arizona Cardinals

Vajon lesz megint 10 pontos előnye a Lionsnak, vagy most enélkül fog kikapni? Nem néz ki jól a matchup az Oroszlánoknak, ugyanis a secondary nagyon lyukas jelenleg, és mivel ők embereznek az egyik legtöbbet a ligában, a védők hátat fordítását egy Kyler Murray stílusú irányító könyörtelenül kihasználja. Okudah nagyon rosszul mutatkozott be a profik közt, Adams szétszedte, most pedig DeAndre Hopkins jöhet szembe, így sok jóra nem számíthat ezen a vasárnapon sem.

Sunday Night Football

Green Bay Packers @ New Orleans Saints (Arena4)

A hétvége egyik slágermeccse maradt vasárnap éjszakára: Aaron Rodgers Drew Brees ellen! A két irányító nem kezdhette volna ellentétesebb előjellel a szezont, hiszen míg Rodgers parádésan játszik, addig Breesnél arról kell beszélni, hogy akkor most a karereje mellett a pontossága is eltűnt, vagy mi a helyzet. A Saints irányítója két forduló után a 28. legjobb (tehát 5. legrosszabb) értékelést kapta a PFF-től, messzire már egyáltalán nem passzol, de a rövid átadásokkal is meggyűlt a baja. Nem volt pontos a Raiders ellen, pedig neki épp ez a legnagyobb erénye. Lassan azt a kérdést kell feltenni, hogy akkor ez az év olyan lesz New Orleansban, mint a Broncos Payton Manning utolsó évében?

Annyira azért nem jó ez a védelem, hogy a hátán cipelje Breest egész évben, így Sean Paytonnak ki kell találnia, mi legyen az offense-szel. Ezen a héten a futójátékra mindenképp lehet építeni, Kamarával működhet a dolog a Packers defense ellen, aztán hamarosan Michael Thomas is visszatérhet, ami szintén segítséget nyújt majd. Addig is Tre’Quan Smith lépett elő a WR sorból, akinek szintén jó napja lehet a slotból indulva, itt szintén sebezhető a Packers.

A túloldalon Aaron Jonesnak nehéz dolga lesz a földön, mert a Saints eddig jól fogja a futást, így neki is inkább a levegőben kell brillíroznia. Davante Adams nem játszik, ami nagyban megnehezítheti Rodgers dolgát, másban ugyanis nem igazán bízhat meg a fegyverek közül (mármint Jonest leszámítva). A Sajtfejek tűnnek két kör után a jobb csapatnak, de Rodgersék ellen szól, hogy a Packers 1995 óta nem nyert a Saints ellen idegenben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!