Connect with us

Beharangozó

FK! Jóslatok 2020

Végre itt a szezon, két nap múlva már éles NFL-meccset láthatunk! A szezonfelvezető podcast-sorozatunkban már kaphattatok egy kis képet néhány szerkesztő véleményéről a csapatokat illetően, azonban most mindenki beszáll és a szezon alakulásának megjövendölése mellett az egyéni díjakat is jó előre kiosztjuk. Természetesen most sem fogtuk vissza magunkat és a merész jóslatok is előkerültek a csuprok mélyéről. 

*Megjegyzés: A konszenzus mellett az egyéni tippsorokat is könnyen le tudjátok olvasni a képekről, ugyanis mindenhol ugyanaz a szerkesztők sorrendje (ABC szerint). 

1/1

A playoff előtt kezdjük a liga legrosszabb csapatával: elméletben nagy harc lehetne az idei 1/1-ért, hiszen Trevor Lawrence is jön a draftra, mégsincs olyan érzésünk, hogy nagyon tankolni akarnának a csapatok. Így a mi dolgunk is nehezebb, mégis csak három franchise került fel a tippjeink közé. Az 1/1-re tehát a konszenzusunk szerint legesélyesebb csapat a liga legfiatalabb, legolcsóbb és talán leggyengébb védelmével rendelkező Panthers. A párducokon kívül még 2-2 szerkesztő tippelt a jacksonville-i jaguárokra és a washingtoni futballcsapatra.

AFC Playoff picture

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a legegyértelműbb csoport az AFC-ben a keleti divízió, hiszen szinte minden szezon előtt egyöntetűen a Patriotsot vártuk az élre (persze renitensek mindig akadtak). Idén azonban alaposan megváltozik ez és az Amerikai Konferencia legkevésbé egyértelmű csoportjának várjuk az Eastet. Úgy gondolom, a legtöbbünknek nagyon nehéz volt dönteni a Patriots és a Bills között, ám végül 7-3 arányban Belichick fiait várjuk a divízió élére végelszámoláskor. Érdekes viszont, hogy a rájátszásba mind a Bills, mind a Patriots 8-8 szerkesztőnél jutott be – de erről majd kicsit később.

A Ravens tavaly lesöpört mindenkit az alapszakaszban, lehengerlő játékot nyújtottak Lamar Jacksonék. Ennek megfelelően 9/10 arányban az AFC North élére várjuk a Hollókat, azonban alatriste úgy gondolja, a visszatérő Big Bennel és a liga tavalyi legjobb védelmével a Steelers beelőzheti a címvédőt a divízióban. A tavalyi Browns bandwagonból meg nem maradt semmi…

A liga legegyértelműbb csoportja idén szerintünk az AFC West, ugyanis ellenszavazat nélkül nyeri a divíziót a szerkesztőség szerint a Patrick Mahomes és Andy Reid vezette gárda.

Nem a tavalyi AFC-döntős Titans és nem is az utóbbi ötből négy csoportgyőzelmet bezsebelő, és a csoport legjobb irányítójával rendelkező Texans a favorit az AFC Southban szerintünk, hanem az Indianapolis Colts! Ráadásul elsöprő fölénnyel, ugyanis csak egy szavazat érkezett, amely nem Riverséket támogatja – jarrednél egyébként rájátszásba sem megy a Colts.

Idén bővül a rájátszás, konferenciánként 7 csapat jut majd be a playoffba, így kicsit kuszább is lett a wild cardra leadott tippjeink képe. Ahogy már említettem, a Bills összesen 8 szerkesztő szerint jut be a rájátszásba, ebből öten wild cardra várják a csapatot. A Steelerst és a Titanst is 7-7 szerkesztő várja playoffba, a Browns, a Broncos és a Texans pedig 3-3 tippet kapott. Egyedül árválkodik alatriste Dolphins-, illetve jarred Chargers jóslata, de itt érdemes megjegyezni, hogy tavaly 14-ből csak ketten vártuk a Ravenst a rájátszásba.

Tippjeinket összesítve konszenzus alapján tehát a Patriots, a Ravens, a Chiefs és a Colts lesz ott a rájátszásban csoportgyőztesként, wild cardon pedig a Bills, a Steelers és a Titans csatlakozik hozzájuk az AFC-ben. 

NFC Playoff picture

Az NFC Eastben időtlen idők óta nem volt címvédés, ezt tükrözik is a tippjeink – alatriste viszont úgy érzi, megdől ez a sorozat és a már most sok sérülttel rendelkező Eagles ott marad a trónon. A Cowboys nagy hájpot kap idén a legtöbb szakértőtől, és nem is érdemtelenül, a konferencia egyik legjobbja is lehet.

Az egyetlen csoportunk idén az NFC North, ahová három csapat is kapott szavazatot csoportgyőztesként. Ugyan a Packerstől visszaesést várunk, még egy tavalyinál gyengébb teljesítmény is elég lehet a csoportgyőzelemre a szerkesztőség fele szerint. Hárman várjuk az élre a Vikingst, ketten pedig azt jósolják, hogy olyan csapat nyeri meg az NFC Northot, amelyiknek ez még sosem sikerült.

Hasonló a helyzet az NFC Westnél, mint az AFC Eastnél abban a tekintetben, hogy míg a csoportot szerintünk 7-3 arányban a 49ers nyeri a Seahawksszal szemben, a rájátszásba 8-8 szerkesztő várja mindkét együttest.

Ugyan dübörög a Buccaneers bandwagon, a csoport élére csak g495sr merte betippelni Bradyéket, kilencen viszont úgy látjuk, hogy a Saints idén is behúzza majd a csoportot – a kérdés Breeséknél továbbra is inkább az, mi lesz a rájátszásban.

Ugyan a csoportgyőzelemre csak g495sr tippelte a Buccaneerst, azért összességében 8 szerkesztőnél bejut a playoffba a Brady vezette alakulat. Ugyanennyi tippet kapott a rájátszásra a Seahawks, csak ugyebár több csoportgyőzelemmel. A Vikings összesen a szerkesztők fele szerint jut be a rájátszásba, az Eagles négy tippet kapott, a Lions hármat, a Cardinals és a Falcons 2-2-t, illetve a Giants és a Rams egyet-egyet. A csoportgyőztesek közül a 49ers és a Packers is két szerkesztőnél marad le a playoffról.

Tippjeinket összesítve konszenzus alapján tehát a Cowboys, a Packers, a 49ers és a Saints lesz ott a rájátszásban csoportgyőztesként, wild cardon pedig a Buccaneers, a Seahawks és a Vikings csatlakozik hozzájuk az NFC-ben. 

Konferenciadöntők

Nagy a Chiefs-fölény a konferenciadöntőbe eljutott csapatok közt, ugyanis Mahomesék egy kivétellel mindenki szerint bejutnak az AFC döntőjébe. A konferencia másik egyértelmű favoritja a Ravens öt tippel. Két szerkesztő szerint a Colts is el fog jutni idáig, illetve 1-1 tipp érkezett még a Steelersre, a Billsre és a Titansre.4

Az NFC-ben nincs akkora favorit, mint a Chiefs a másik konferenciában, ellenben az NFC South uralja ezt a részt, ugyanis a Saints és a Buccaneers is 6-6 szerkesztőnél jut el a Super Bowl kapujáig. A Cowboys is trendi pick, négyen várjuk a konferenciadöntőbe, a Seahawks kettő, a Vikings és a 49ers pedig 1-1 voksot kapott.

Super Bowl

Vegyük ketté és kezdjük azzal, ki jut be a nagydöntőbe. Az AFC-ből öten a Chiefst és hárman a Ravenst várjuk a Super Bowlba, de a Bills és a Patriots is kapott egy-egy tippet. Az NFC oldalán nagyobb a szórás, de a Buccaneers a legnagyobb favorit a konszenzusunk alapján, hiszen Bradyék négyünknél is bejutnak a Super Bowlba, amit hazai pályán vívhatnának (ilyenre még sosem volt példa az NFL történetében). Emellett két-két Saints- és Seahawks-tipp, illetve egy-egy Cowboys- és Vikings-jóslat érkezett az NFC bajnokára.

Na és akkor nézzük, ki nyerik a Super Bowlt az FK! szerkesztői szerint. A Chiefs öt döntőjéből ötöt behúz, a Buccaneers hazai pályán viszont négyből négyet elveszít. Két szerkesztőnél a Ravens, egy-egynél pedig a Bills, a Seahawks és a Patriots nyeri meg a nagydöntőt és viszi haza a Lombardi-trófeát. Érdekes, hogy tízből kilencen azt jósoljuk, hogy az AFC-ből kerül ki a Super Bowl idei győztese.

Egyéni díjazottak

Azt hiszem sosem volt még ekkora egyetértés MVP-szavazás kapcsán nálunk, hiszen 10-ből nyolcan ugyanarra a személyre, a liga legjobb irányítójára, Patrick Mahomesra tippelünk, mint a 2020-as idény legértékesebb játékosa. Balentin hisz a másodéves trendben és Kyler Murray-t jósolja MVP-nek, jarred pedig Dak Prescottot.

Az Év Támadója díjat mindig nehéz jósolni, az újságírók nem konzisztensek ebben a kérdésben: van amikor megkapja az MVP ezt a díjat is, van amikor a második legjobb irányító kapja, van amikor meg a legjobb skill player. Így a mi jóslataink is megoszlanak alaposan, konkrétan nincs olyan játékos, aki egynél több szavazatot kapott volna. Így tehát sorrendben 1-1 voksot kapott Davante Adams, Dak Prescott, Stefon Diggs, George Kittle, Derrick Henry, Patrick Mahomes, Kirk Cousins, Russell Wilson, DeAndre Hopkins és Ezekiel Elliott is (ha esetleg valakit nem ismernétek fel arcról).

Az Év Védője díjnál sincs nagy egyetértés, hiszen két szavazattal már holtversenyben első lett TJ Watt, Nick Bosa és Jamal Adams, míg egy-egy tipp érkezett Danielle Hunterre, Tre White-ra, Myles Garrettre és Aaron Donaldra.

Az 1/1-es Joe Burrow viszi haza nálunk az Év Támadó Újonca elismerést így látatlanban, miután három voksot kapott a szerkesztőktől. Szépen keretbe foglalva az első kör utolsó választottja, Clyde Edwards-Helaire lett a második két tippel, rajtuk kívül pedig Tua Tagovailoa, Henry Ruggs, Ceedee Lamb, Justin Herbert és JK Dobbins kapott egy-egy voksot.

Holtverseny az újonc védőknél, ugyanis Chase Young és Isaiah Simmons is 3-3 jelölést zsebelt be, rajtuk kívül pedig Jaylon Johnson, Antoine Winfield Jr., Patrick Queen és Jeffrey Okudah kapott egy-egy tippet.

Cam Newton viszi haza a jóslatunk alapján az Év Visszatérőjének járó trófeát, tízből hat voksot kapott meg. A brutális lábsérülésből csodaszámba menően visszatérő Alex Smith kapott még három voksot, illetve a visszavonulásból ismét játékra jelentkező Gronk van még a jelöltek közt.

Három szerkesztő Bruce Arianst várja az Év Edzőjének, ketten-ketten tippeltek Bill Belichickre és Frank Reichra, illetve szavazatot kapott még Joe Judge, Mike Vrabel és Mike McCarthy is.

Bold predictions

alatriste:

  • A Dolphins a pihenőhét után (week 11) 6-0-ás mérleget fog produkálni Tua vezérletével.

balentin:

  • 2008-ban a Detriot Lions 292-vel engedte a valaha volt legtöbb pontot hazai pályán (8 meccs)…ezt a rekordot fogja idén megdönteni a Carolina Panthers.
  • Andrew Luck 433 yarddal tartja az újoncként egy meccsen passzolt yardok számát…ezt fogja idén megdönteni a Jacksonville Jaguars ellen Joe Burrow.

g495sr:

  • A bottom három csapatnak nem lesz összesen 6 győzelme.

jarred:

  • A Bears offense leglább 10 hellyel jobban fog végezni, mint a defense (pl offense 6., defense 16. lesz év végén).
  • A négy legrosszabb csapat a négy nagymacska lesz.

katonadani: 

  • A Cowboysnak összejön a három darab 1000+ yardos elkapó. Ez eddig csak öt alkalommal fordult elő a történelemben, utoljára pedig 2008-ban.
  • Újonc évét leszámítva karrierje legrosszabb szezonját hozza majd DeAndre Hopkins elkapott yardokat tekintve, tehát maximum 953 yardot szerez majd. (Minimum 13 meccsen szerepelnie kell a bold teljesüléséhez)

kronikk: 

  • A Buccaneers megdönti a legtöbb szerzett yard rekordját, amit jelenleg a 2011-es Saints tart 7474 yarddal.

A kommentek közt pedig természetesen várjuk a ti jóslataitokat is!

24 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2020-09-08 08:58

Bills és a Super Bowl :D
Még szetitnem is vicces pedig nekik szurkolok. Egyébként Allenről van valami hír, hogy javult e akkorát mint trub a tábor alatt?

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2020-09-08 09:40

bold: Cam Newton 1 szezon alatt többet fut mint TB12 az első 10 Patses évében (2000-2009 577 yds), emellett karriermaxot is passzol (2011 4051 yds) ha kezdőként játszik legalább 13 meccsen.

d zoli
d zoli
2020-09-08 10:29

Hogy még a Lionst is előbbre tippelik mint a Bearst? Miért? Nem értem. (oké. De.)

Ezt most csak itthagyom:comment image

Danika
Danika
2020-09-08 13:36

Boldok: Lesz min. 5 olyan újonc elkapó aki legalább 1000 scrimage yarddal vagy 10 TD-vel zárja a szezont.
A Washington, Jacksonville és a Carolina Top 5-ben fog húzni, viszont egyikük sem lesz 1/1.
Év támadó újonca: Jerry Jeudy
Kérdés: chester tippjei hova tűntek el?

katonadani
Reply to  Danika
2020-09-08 14:24

chester egy ideje már nem a szerkesztőség tagja

Danika
Danika
Reply to  katonadani
2020-09-08 16:50

Féltem ettől a választól de köszönöm a tájékoztatást :(

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2020-09-08 20:04

Akkor annyi a jó zenének…

SolarSoul
SolarSoul
Reply to  katonadani
2020-09-08 20:57

Szabad tudni hogy miért?

RA7
RA7
2020-09-08 20:42

Remélem hamar kisiklik a Tampa vonat :)

Fetyke
Fetyke
2020-09-08 23:51

Bold: Bjeelának igaza lesz és a következő 12 évben Trubinsky lesz az alapszakasz MVP, az SB-t pedig a Bears nyeri, de 6-szor Foles lesz az SB MVP!

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2020-09-08 23:51

Ez mondjuk tényleg oltári bold, mert ugyan miért is lenne 6-szor Foles az SB MVP?

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2020-09-08 23:51

Úriember biztosra nem fogad, azaz nem ír le ilyet boldként, igazából ezért írtam bele Foles 6 SB MVP-ét.
Mondjuk 6-szor lesérül Trub a rájátszásban…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2020-09-09 00:12

Elképzelhetetlen. MVP Trub keményebb, mint Vasember.

pritek
pritek
Reply to  bjeela
2020-09-09 00:31

A vasember meghalt. Trub csak leserul.

bjeela
bjeela
Reply to  pritek
2020-09-09 13:33

Kamu, a vasember él, különben nem lenne folytatás. Sosemnemhalmeg! És Trub sosemnemsérülmeg. Pont.

bjeela
bjeela
2020-09-09 00:12

Kicsit csalódott vagyok. Hát hiába koptattam a számat? Megmondtam a tutit, ti meg még mindig kételkedtek. Mi nem volt hihető abból, amit elmondtam?

pritek
pritek
2020-09-09 00:49

A kedvenc boldomat senki nem sutotte el, ugyhogy le kell irjam. A teljes NFC west bejut a rajatszasba.

snookerista
snookerista
Reply to  pritek
2020-09-09 06:11

Rams elég gyenge , sztem mindekitől kifognak kapni min 1 szer a csoportból plusz Goff nem egy megváltó.

pritek
pritek
Reply to  snookerista
2020-09-09 13:07

Szerintem orias korbeveresek lesznek. Senkire nem mernek fogadni, hogy ketszer megver valakit. Max 4 gyozelme lesz szerintem mindenkinek a csoporton belul.

FitzMagic
FitzMagic
2020-09-09 01:41

Bold1: Kyler Murray megserul az alapszakaszban, de a Cardinals playoffba jut Josh Rosen vezetesevel.
Bold2: Foles cserekent beallva 130as passer rating folott, kezdokent pedig 80as alatt atlagol a szezonban.
Bold3: A Lions utolsokent vegez a csoportjaban, de Patricia-t megsem menesztik.
Bold4: Carson Wentz egeszsegesen fejezi be a szezont.
Bold5: Kaepernicket az amerikai elnokvalasztast megelozo 1 honapban szerzodteti egy NFL csapat.
Bold6: A Panthersnel a szezon gyors eluszasa utan kiserleti jelleggel analitikat alkalmazo szamitogepes algoritmusra bizzak a 4th down hivasokat.

Muboti
Muboti
2020-09-09 10:53

Bold1:Mariota-t berakják Carr helyett és rájátszásba vezeti a Raiders-t.
Bold2:A Patriots behúzza a csoportot, de a Dolphins kétszer is megveri őket.
Bold3:Mayfield MVP közeli szezont hoz és top5 lesz a Browns offense.

falucs84
falucs84
2020-09-10 10:21

Üdvözlet! Úgy látom senki nem tippel, na de majd én megmondom a tutit! Most az egyszer.

AFC South: TEN, AFC North: BAL, AFC West: KC, AFC East: BUF
NFC South: NO, NFC North: MIN, NFC West: SF, NFC East: DAL
AFC Wild Card: PIT, IND, DEN – NFC Wild Card: SEA, TAM, GB
AFC Döntő: BAL-KC, NFC döntő: DAL-NO
Super Bowl: KC-DAL, Super Bowl győztes: KC, 1/1: CAR

MVP: Mahomes (KC), Év Támadója: Mahomes (KC)
Év Védője: Nick Bosa (SF), Év újonc védője: Antoine Winfield Jr. (TAM)
Év újonc támadója: Joe Burrow (CIN), Év Visszatérője: Big Ben (PIT) – senki nem szavazott rá
Év Edzője: McCarthy (DAL)
Próbálok Boldokat is hozni:
1. A Covid és a sérülések miatt egyszer Julian Edelman lesz a Patriots QB-ja legalább három negyeden keresztül. (kezdő QB-t akartam írni, de az nem valószínű)

2. Derrick Henry 2000 yard fölé jut.
3. Több csapat is 8-0-ás idegenbeli mutatóval zár.
4. Idén a többség nem fogja magyarul élvezni a Super Bowl-t, és marad el meccs a COVID miatt.
Köszöntem és sok sikert mindenkinek aki fogad.

Zotyman
Zotyman
2020-09-10 23:22

AFC: HOU, BAL, NE, KC + WC: IND, PIT, CLE –> Döntöben: KC-BAL
NFC: NO, MIN, DAL, SEA + WC: SF, GB, TB –> Döntöben: NO-SEA
Superbowl: BAL-NO – gyöztes: NO – 1/1: CAR

MVP: Wilson – OPOY: Wilson – DPOY: T.J Watt
OROY: Tua – DROY: C. Young – CPOY: Newton – HCOY: Belichick

Bold1: A természet törvényeivel szembemenve az összes madár vs. macska párharcot (9 mérközés, ha jól számoltam) a madarak nyerik és az 5 madár több gyözelmet szerez, mint a többi 9 állat összesen. (Ha a Washington a szezon közben madár vagy pl. farkas logót kap, akkor ONNANTÓL ök is beleszámítanak a fogadásba a címerállatuknak megfelelö oldalon.)

Bold2: Lesz olyan divízió, ahol minden csapat divízió-mérlege 3-3 lesz (ez 1x fordult elö valaha mióta 4 csapatos divíziók vannak)

hltv
hltv
2020-09-11 20:21

Brady negatív rekorddal esik ki.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x