Connect with us

Hír

Goodell szerint nem jelent versenyelőnyt, hogy néhány csapatnál lehetnek szurkolók a stadionban

A koronavírus sok mindenben érdekes helyzetet szül, ilyen az is, hogy egyes csapatoknál limitált számban lehetnek nézők a stadionokban, másoknál pedig egyáltalán nem. Ez egyesek szerint versenyelőnyt jelent annak a néhány franchise-nak, Roger Goodell kommisszár viszont a Versenybizottsággal egyeztetve nem így látja a dolgot.

“Nem gondoljuk, hogy versenyelőnyt jelentene. Elég hamar beszéltünk erről a Versenybizottsággal és a csapatokkal is. Nem így látjuk. Nyilvánvalóan különböznek a befogadóképességek a ligában és mi úgy látjuk, hogy szeretnénk beinvitálni a szurkolókat a stadionokba, amennyiben ezt biztonságosan meg tudjuk oldani. Úgy gondoljuk, hogy a szurkolók is szeretnének jönni a stadionokba.”

– mondta Goodell egy konferenciahívás alkalmával a tegnapi napon (via PFT).

Önmagában egyébként nyilván jelent valamekkora versenyelőnyt, ha egy csapatnál van mondjuk 12-15 ezer szurkoló (a stadion befogadóképességének 20 százaléka), máshol meg egy sincs, abban viszont van valami, hogy ez sok minden máshoz viszonyítva marginálisnak tekinthető. A denveri magaslati levegő vagy a rövid hetes idegenbeli utazás, vagy az egyik partról a másikra való repkedés jóval nagyobb hátrányt jelent a vendégeknek, mint ez.

Akkor pedig tényleg nem jelent majd versenyelőnyt a dolog, ha az NFL engedélyezi a nézői zaj bepumpálását a stadionokba. Erről egyelőre még nem született döntés, de a tervek szerint azok a csapatok is használhatják, ahol egyébként lesznek nézők. Ez pedig egy konstans zajszintet eredményezne minden stadionban, ami eltüntetné azt a kis feltételezett versenyelőnyt is, amit a részlegesen megtöltött stadionok eredményeznének.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-09-02 21:24

Az igazi versenyelőny a 70-80 ezer tomboló néző, akik a zajjal képesek megbénítani vagy legalább összezavarni a támadó csapatot. 10-15 ezer ezt nyilván nem tudja megcsinálni.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x