Connect with us

Hír

Ha nem Harrison Butker lesz a hét legjobb speciális egység játékosa, akkor nincs igazság

A Chiefs nagyon megszenvedett a Chargersszel, mindössze a hosszabbításban sikerült legyőzni a csoportriválist. Ebben óriási szerepe volt a rúgó Harrison Butkernek, aki a mindent eldöntő mezőnygólnál háromszor sem hibázott.

“Ez volt életem legnehezebb helyzete, de köszönhetően az edzéseknek, megvolt a kellő magabiztosságom. A gyakorlatok során 8-10 hosszú mezőnygól kell berúgnom, olyan 54, 63, 65, 58 yardosokat, ahogy alakul. A meccs előtt is belőttem egy 67 yardosat, majd a félidőben egy 70 yardosat. A mérkőzésen végén pedig egy 53 yardos mezőnygólt kellett berúgnom, és azon gondolkoztam, hogy biztosan időt kér majd az ellenfél. Nem hallottam a sípszót, így rúgtam és jó lett. Ezután kaptunk egy 5 yardos büntetést, így meg kellett ismételni. 58-ról is berúgtam, ám ekkor időt kértek, de ez nem zökkentett ki, megcsináltam újra”

– mesélte a kiváló rúgó az NBC-nek.

Sok rúgónak háromból jó ha egyszer sikerülne egy 50 yardos próbálkozás, egy 58 yardosat pedig jó páran meg sem próbálnának. Butker viszont egymás után háromszor is tökéletesen rúgott. Sőt, ha a rendes játékidőt is számítjuk, akkor négyszer, ugyanis a harmadik negyedben is volt egy sikeres 58 yardos rúgása 17-6-os hátrányban.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2020-09-21 15:13

nagy kincs egy jó rúgó.
kérdésem, hogy miért van az, hogy nincs jó fiatal rúgó mostanában? minden évben jópár csapat draftol rúgókat, vagy visz el udfa-ként, de nem igazán válnak be nagy százalékban.
egy rúgónak be kell érni? vagy nem lehet a technikáján csiszolni? vagy miért van ez? ugyanezek akik most fiatalon nem igazán jók, vajon 5-6-7 év múlva lehetnek jobbak?

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-09-21 22:31

Ez szerintem nem technika vagy erő kérdése, mert ezen a szinten az már alap. Rúgónak lenni állandó, brutális feszültség. Másodpercekre mész csak fel a pályára, de azon meccsek, sőt bajnoki címek múlnak. Tízezrek fujjolnak a helyszínen, hogy elrontsd, milliók látják a TV-ben, ha elszúrod, rólad írnak az újságok, a saját szurkolóid a halálodat kívánják.
Erre iszonyatos kötélidegek kellenek, amik vagy eleve vannak (ritkaság, szerintem pont Butker ilyen), vagy valami magasabb erőre támaszkodsz (Tucker), vagy idővel kifejlődik benned, megszokod a feszkót (ilyenek vannak többen is). Persze sokan megpróbálnak besegíteni valami kémiával, ami vagy segít, vagy nem, vagy lebuksz (Prater), vagy nem.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy jó fiatal rúgó a fentiek miatt nem csak mostanában nincs, hanem sohasem volt, néhány ritka kivételtől eltekintve.

ducksfan
ducksfan
2020-09-21 17:32
aranytöküJimmy
aranytöküJimmy
2020-09-22 05:33

Szerintem meg a Cowboys ST a hét legjobbja

gyeek
gyeek
Reply to  aranytöküJimmy
2020-09-22 13:34

AFC és NFC külön van.

aranytöküJimmy
aranytöküJimmy
Reply to  gyeek
2020-09-22 16:35

Azt tudom, de én úgy értelmeztem hogy maga a hét legjobbja a cikk írója szerint és nálam akkor inkább a Cowboys ez a felejthetetlen vegjatek miatt.

ducksfan
ducksfan
2020-09-22 17:04

Az mondjuk kimaradta nagy ajnározás alatt, hogy kihagyott egy PAT-ot, amit ha berúg, nincs hosszabítás :)

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x