Connect with us

Összefoglaló

Kiváló vasárnap esti rangadó, újabb Falcons-leolvadás, újabb szoros Titans győzelem

Parádés mérkőzést hozott Aaron Rodgers és Drew Brees csatája, a Falcons már megint leolvadt, a Titans ismét Gostkowski meccsnyerő mezőnygóljával diadalmaskodott, a Patriots pedig a második félidőben könnyen gyűrte le a Raiderst. 

Green Bay Packers @ New Orleans Saints 37-30

A vártaknak megfelelően kiváló mérkőzést hozott a vasárnap esti rangadó! Hatszor változott a vezető kiléte és többször volt döntetlen is az állás, remekül szórakozott, aki fennmaradt éjszakázni.

Mindkét oldalon hiányzott a legjobb elkapó, hiszen Davante Adams és Michael Thomas sem tudta vállalni a játékot, a hiányukat viszont máshogy pótolták az edzők. A Packersnél Allen Lazard lépett fel, aki hat elkapásból 146 yardot és egy TD-t szerzett, Rodgers tudott rá támaszkodni hosszú passzoknál és középtávoliaknál is.

Rajta kívül a két tight end, Robert Tonyan és Jace Sternberger összesen 9 elkapással, 104 yarddal és 2 TD-vel vette ki a részét a győzelemből. Aaron Jones is jó volt, de most nem volt olyan lehengerlő, mint mondjuk múlt héten. Aaron Rodgers viszont parádésan játszott, Matt LaFleur pedig kiválóan hívta a játékokat, nagyon jól működött a Packers, és Adamsszel ez láthatóan még jobb lett volna. Az első két hetes 40+ pont után most “csak” 37 jött össze, de ha így folytatja a csapat, akkor az NFC-döntő idén is bőven reális cél lehet.

A túloldalon Thomas hiányában Alvin Kamara volt kis túlzással az egyszemélyes hadsereg: a földön hat futásból 58 yard (9,7-es átlag) jött össze, az igazi pusztítást viszont a levegőben vitte véghez a running back, ugyanis 13 elkapásból 139 yardot és 2 TD-t tett fel a táblára. Kamara teljeséggel megállíthatatlan volt, a Packers védői folyamatosan lecsúsztak róla, nem tudták szerelni, így magasan ő tűnt a legjobb Saints-támadónak a meccsen. Brees statisztikái jól mutatnak, de most sem játszott igazán jól és továbbra is megvannak a limitációi, már ami a karerősséget illeti.

Majdnem Kamara jelentette a különbséget is a két csapat közt, azonban egyszer hibázott a Saints / csinált egy nagy játékot a Packers defense, amikor Taysom Hill állt fel irányítani és egy option játékot próbáltak meg. Nem volt tökéletes az option kivitelezése, Hill nem tudta tökéletesen magáhpz szorítani a labdát a futás kezdetén, Za’Darius Smith pedig megérkezett és kiütötte a kezéből a lasztit, amit ő maga össze is szedett. Így zsinórban négy pontszerző drive után megakadt a Saints, az ellentámadásból már a Packers keredekett felülre, és utána már ki sem engedte a markából a győzelmet.

(katonadani)

Tennessee Titans @ Minnesota Vikings 31-30

A Tennessee Titans is és csatlakozott a fordításból győző csapatok táborába. Egyik irányító sem a mai napra tartogatta a  csúcsformáját, de végül a kevesebb labdát eladó csapat be tudta húzni a győzelmet.

A mérkőzés elején inkább a hazai gárda akarata érvényesült. Az első félidőben a Titans számára mindössze 3 field goal jött össze, bár már annak is örülni kell, hogy Gostkowski mind a háromszor értékesíteni tudta a könnyű rúgásokat. Ez a kezdeti magabiztosság a mérkőzés végén pedig még fontosabb lett. A félidő 4. valamire való Tennessee támadósorazata viszont interceptionnel ért véget, így volt mit átbeszélni a szünetben.

A hazaiaknál a meccs első bő fele egyértelműen az újonc Justin Jeffersonról szólt. A 3. negyed közepéig 7 elkapásból 175 yardot és 1 TD-t hozott össze. Egyértelműen berúgta az NFL ajtaját.

A másik játékos, aki a hátán cipelte a Vikings támadósorát, az Dalvin Cook volt. 181 futott yardját egy TD-vel egészítette ki és két elkapás révén 18 yarddal maradt el a 200 scrimmage yardtól. A csapat többi támadójátékosa viszont nem teszi ki az ablakba a teljesítményt. A Vikings 464 total yardjából a már említett két játékoson túl az összes többi támadó 90-et hozott össze. Ha ehhez hozzáveszem, hogy Cousins meccse is erősen felemásra sikeredett, 3 kiosztott TD-re jutott 2 INT és még egy fumble-t is vétett (bár a csapat ezt összeszedte), akkor valóban nem lehettek teljesen elégedettek a szurkolók.

A már említett álmoskás kezdése a Titansnek a harmadik félidő közepére csúcsosodott ki, amikor is már 24-12-re is vezetett a Vikings a fenti Jefferson TD után. Azonban ezután két ízben is átmasíroztak a pályán, amik végén Derrick Henry beizmozta az 1 yardos vonalról. A mérkőzés így volt felépítve: Tannehill elviszi a csapatot a goal vonalig, majd Henry pontra váltja azokat. Emiatt a QB-nak nem is jött össze TD átadás, de a labdát is csak egyszer adta el (bár 2 visszaszerzett fumble az ő esetében is volt).

A negyedik negyedben további két sikeres field goalt értékesített Gostkowski (köztük egy 55 yardosat), akinek ezzel 6/6 lett a mutatója és mint később kiderült, meccsnyerő lett az utolsó rúgása. A mérkőzés végén még visszakapta a labdát a Vikings és egy FG is elég lett volna a győzelemhez, azonban a Titans védelme nagyon felkeményedett akkor, amikor igazán kellett. Az utolsó kísérleteknél kierőszakoltak egy fumble-t, két sikertelen passzt, majd 4&24-re Cousinsnak fel kellett dobnia a triple coverage-ba Adam Thielenre (akinek szintén elég szürke meccse volt), ahol az elkapónak nem volt túl sok esélye és a safety Amani Hooker húzta le a labdát.

A Titans így 3-0-val áll, azonban mindössze +6-os a pontkülönbsége. A Vikings pedig 0-3-mal kezdi a szezont, jövő héten egy szintén ilyen mérleggel álló Texansszal találkoznak Cousinsék.

(alatriste)

Las Vegas Raiders @ New England Patriots 20-36

A múlt heti mérkőzések után egy kiélezett meccset lehetett várni, ahol mindkét offense kiad magából mindent. Ezt a reményt az első félidő teljesen romba döntötte. Mindkét offense szenvedett az első 30 percben, és a 2 minute warning előtt egyik csapatnak sem sikerült TD-t szereznie. Pedig a Raiders még vörös zónából is indíthatott egy támadást egy Newton INT után, de végül csak mezőnygól lett belőle. Aztán az utolsó két percben mindkét csapat kompenzált, és TD-t szerzett, így 13-10-es Patriots vezetéssel fordultak a csapatok a második félidőre.

A Raiders támadhatott először, viszont a vörös zóna határánál elakadt a támadás, így egyenlíteni próbált Gruden. Carlson azonban 41 yardról kihagyta a mezőnygólt, ezzel átkerült a momentum, a Patriots pedig azonnal ki is használta, és TD-t szerzett a következő drive-ból. A Raiders számára még nem volt veszve így sem a meccs, de többet nem szabadott hibáznia, és mindenképpen agresszívnak kellett lennie. Ebből a két elvárásból egyiket sem sikerült megvalósítania. A negyedik negyed közepén 23-10-es Patriots vezetésnél, az ellenfél 7 yardosán 4&5-re kényszerült a Raiders. Gruden pedig úgy döntött, hogy mezőnygólt rúgat. Ez ezúttal sikeres volt, de a meccs ezen pontján ez semmit nem ért. A hátrány ugyanúgy két labdabirtoklás maradt, ennél rosszabb akkor sem lett volna a helyzet, ha nekimennek negyedikre, de nem sikerül.

Gruden nem mert kockáztatni, a Patriots pedig ismét büntetett egy újabb TD drive-val. Ezek után már nagyon kevés esélye maradt a Raidersnek, és ez a halvány remény is szertefoszlott, mikor Carr kezéből kiütötték a labdát a célterületen belül, amit Deatrich Wise szedett össze. Ez a két TD 7 másodperc alatt végleg eldöntötte a meccset, és a Raiders már csak szépíteni tudta az eredményt az utolsó pillanatokban.

A Patriots nyert, de nem egészen úgy, ahogyan arra számítani lehetett. Newton passzjátéka nem igazán működött, mindössze 162 yardot passzolt, pedig a Raiders secondary nem a liga legjobbja. A futás eleinte szintén akadozott, de a második félidőben sikerült teljesen átrohanni a Raiders védelmén. Sony Michel egymaga 9 futásból 117 yardot tett meg, amihez még társult 92 yard Taylor és Burkhead jóvoltából. A három Patriots futó ismét 200 yard fölött teljesített, de TD-t csak Burkhead tudott szerezni. Ő azonban egyenesen hármat is (kettő futás, egy elkapás), kétszer ráadásul Supermant játszva ugrott be a célterületre.

A védelem ugyan kevés pontot kapott, de nagyon sok hibával játszott. Gilmore például ismét összehozott egy felesleges pass interference büntetést a félidő végén. Ugyanakkor a Raiders legveszélyesebb fegyverét, Darren Wallert teljesen kivették a játékból. A TE-nek mindössze 2 elkapása volt 9 yardért, és mindkettőt garbage time-ban kapta el.

A Raiders részéről nem volt teljesen reménytelen a játék, de meg sem közelítette a Saints elleni teljesítményt. Carr ugyan statisztikailag jól játszott (261 yard 2 TD), de nem volt akkora magabiztosság a játékában, ami egy győzelemhez kellett volna. Igaz, elkapója gyakorlatilag nem volt, Wallert meg szorosan őrizték. A védelem ugyan biztatóan kezdett, de a második félidőben teljesen összeomlott. 200 futott yard senki ellen nem engedhető meg, főleg nem egy Patriots ellen.

Összesítve egyik csapat sem azt hozta, amit várni lehetett, de a Patriots jobban tudott alkalmazkodni, és a végjátékban sokkal koncentráltabb volt ellenfelénél.

(jarred)

Chicago Bears @ Atlanta Falcons 30-26

Adott egy csapat, amelyiknek remek irányítója és jó offense-e van, amely a mérkőzések első 50-55 perce alapján 3-0-s csapatnak néz ki, de három forduló után nyeretlen. Adott egy másik csapat egy rettenetes irányítóval és közepes offense-zel, melynek a védelme is leginkább közepes és a mérkőzések első 50-55 perce alapján 0-3-s csapatnak néz ki, de eddig veretlen. Az NFL-ben minden megtörténhet.

A Falcons felér egy merénylettel minden NFL-t szerető emberrel szemben. Tényleg jó lehetne ez a csapat, látványos és szép focit játszik (még Julio Jones nélkül is), szerethető is a maga módján, de egy óriási nagy choker. 16 pontos előnyt (26:10 volt 6 és fél perccel a vége előtt) sikerült leadni egy olyan Bears ellen, amely meccs közben váltott irányítót, mert az eredetileg kezdő Mitch Trubisky játéka már elviselhetetlen volt.

Dan Quinn a liga három legrosszabb főedzője között van és éveket lopott el Matt Ryantől és a Falconstól. Már tavalyelőtt ki kellett volna vágni, de legkésőbb tavaly, ehelyett még mindig ott van Atlantában és szabotál egy playoff-esélyes csapatot. Mert ez a keret bőven jó lehetne a rájátszásra, de a “védőguru” összerakott egy szinte leírhatatlanul rossz védelmet, ami még az időt sem tudja húzni. El sem merem képzelni, milyen lehet most a Falcons öltözői kultúrája, a hangulat és a csapatmorál. Tényleg csak sajnálni lehet őket.

A másik oldalon viszont a Bears valahogy összehozott három győzelmet. Igaz, hogy papíron három pocsék ellenfél ellen, de ez senkit nem érdekel, a szezon végén úgy is csak a W-betűk száma számít, és sokkal jobb rossz játékkal 3-0-asnak lenni, mint bármilyen játékkal például 0-3-asnak. Ráadásul most végre van is ok az optimizmusra, mert a cserének is gyenge Mitch Trubisky végre padra került, Nick Foles pedig egy elég korrekt teljesítményt (188 yard, 3 TD, 1 INT, de utóbbi nem az ő sara) lerakva az asztalra bizonyította, hogy a korábbi 1/2-eshez képest még ő is franchise QB.

A védelem és a támadósor is inkább csak közepes teljesítményt nyújtott eddig, a sorsolás is kemény lesz mostantól, de van ebben a csapatban annyi tehetség, hogy ott legyen a rájátszás környékén – már ha Foles a jobbik arcát mutatja. Vele viszont legalább a remény adott, így a forduló legnagyobb nyertese mindenképp a Bears (hacsak Nagy ki nem találja, hogy Trubiskyt csak motiválni akarta ezzel, és jövő héten már megint ő kezd).

(renningan)

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2020-09-28 08:00

Nem értesz te semmihez Józsikám! Trub a padról is jobb, mint bárki a ligában és csak azt tesztelték, hogy mi lesz, ha majd Trub visszavonul 12 év után és hogy képes instruálni a QB-kat. És ugye, hogy milyen jól csinálta ezt is? Nahát.

Amúgy meg Foles olyan 50-50 passzokat hajigált, hogy a hideg kirázott. Simán lehetett volna azokból 3 INT és 1 TD a 3 TD és 1 INT helyett.

Más, nem ide tartozik, de egyetlen QB sem lett volna Burrow helyében: 18(!!!) siettetést kapott és 8 sacket. Elképesztő, mit kell kiállnia azzal a fostalicska bandával…

vabu
vabu
Reply to  bjeela
2020-09-28 08:34

Nem, az az elképesztő hogy még így sem tudtuk megverni a Bengalst.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  vabu
2020-09-28 08:48

Vigasztaljon a tudat, hogy még így is a legeredményesebb csapat voltatok az NFC Eastben! :)

vabu
vabu
Reply to  Krisztian Fekete
2020-09-28 08:48

😂😂Hah, ettől hatványozottan jobb lett a kedvem 😀😀

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  vabu
2020-09-28 08:48

Ugye? Szívesen! :D

renningan
renningan
Reply to  bjeela
2020-09-28 12:28

Ez még mindig jobb, mint olyan 0-100-as labdákat dobni, amikből csak akkor nem lesz INT, ha a védő elejti (Trub eddig igazán nem panaszkodhatott a szerencséjére).

bjeela
bjeela
Reply to  renningan
2020-09-28 12:59

Mikor veszed már le a fekete plexit a szemed elől? MVP Trub olyanokat dobott, hogy annak nem hogy szeme volt, hanem konkrétan elektronyos távcsöve.

A tragédia az, hogy Foles-szal sem vagyunk kint a vízből. A fickó túl sokat rizikózik és nem konstans a teljesítménye. Ha épp rajta van a bolondóra, akkor megállíthatatlan, de ez ritkán fordul elő. Persze nem lenne ellenemre egy olyan szezon tőle, mint a 2013-as, de attól tartok, hogy egyszer volt ilyen.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2020-09-28 08:48

Én azt szeretném megtudakolni, hogy tudja e valaki, vagy a csapat nyilvánosságra hozta e, hogy miért a punter rúg kezdőrúgást a Patriotsnál? Folk csak mezőnygólt, és XP-t rúg, minden mást a punter. Általánosságban nem ez szokott lenni a jellemző felállás, hanem a punter mindig csak puntol. Idén ez eddig mindhárom meccsen így volt, tavaly nem figyeltem, de lehet már akkor is…

Csabesz20
Csabesz20
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-09-28 09:09

Már tavaly is így volt.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-09-28 09:58

Tavaly is ez volt már. Bailey-nek erős lába van, középiskolában kickerként is játszott (volt 54 yardos FG-ja is), és a Stanford-on is három évig ő végezte el a kickoffokat. BB általában berúgatja vele az endzone-ba, ne virgonckodjon senki a visszahordásnál.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-09-28 10:21

értem, köszi!
előfordulhat-e, hogy idővel kicker lesz belőle? volt már ilyen a történelemben?
mert azért valljuk be, Folk totál átlagos rúgó (inkább rosszabb), idén 3 meccs alatt több FG, és XP próbálkozása is kimaradt.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-09-28 12:18

Tavaly a Chargersnél a punter Ty Long rúgott pár meccsen, amíg a kicker sérült volt (nem is vészesen, 7/9 FG, 9/9 XP), de az is csak átmeneti megoldás volt.

BB nem hiszem hogy erre készülne, főleg hogy draftolt kickert tavasszal (más kérdés hogy ő egyelőre a gyakorló csapatban sínylődik, olyan “parádésan” rúgott az edzőtáborban…)

Fetyke
Fetyke
2020-09-28 09:58

Az NFC észak továbbra is kemény csoportnak tűnik, kár hogy ebből a Vikings most kimarad. Néha már kezdtünk csapatra hasonlítani, de egyszerűen hihetetlen hibákat vét a csapat időnként. Főleg a támadó oldalon kulcshelyzetekben. Teljességgel igaza van Balázsnak abban, hogy a playbookunk egy katasztrófa és a játékhívások sem az igaziak.
Utóbbira egy példa. 1:41-el a vége előtt, a saját 40 yardosról jöhettünk és még volt egy időkérésünk is. Miért nem lehetett futni egy külső zónát, amikor látszott, hogy passzra készül az ellenfél. Ha nem sikerül na bumm… Maradt volna még idő bőven 25-30 yardot haladni. Viszont egy jó futással meg is lett volna az FG távolság, mert a Titans annyira a passzra készült…

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  Fetyke
2020-09-28 11:47

Mondanám, hogy legalább magasan választunk, de amilyen elb*szott év van, még az egyetemisták is csak részben mutatják meg magukat.
FÉlreértés ne essen, a csapat kerete erős, a következő évekre jó lehet. De az idei év kb menjen a levesbe.
Most héten lesz a roncsderbi… de nem látom, hogy a 1:3-as Houstont mivel verjük meg.
Talán a most heti 2-3. negyedes játékra lehetne épiteni.
De annyira imádjuk a belső futásokat, hogy ha csak azoknak a számát felére vennénk már lenne győzelmünk.
A fél Vikings sajtó azért kapmányol, hogy Cook kapjon többb labdát. Falnak megyek ettől. Karrier napot tartott a srác, még sose volt ennyi futott yardja, mire elég? semmire.
Gladney egyenlőre csalódás, gondolom csak a sérülések miatt játszott.
Dantzler jó lesz, őt imádni fogjuk, 1-2 év múlva TOP CB lehet
az O line meglepően jó, de kellen legalább egy értelmes Guard, már az nagy segitség lenne Bradburry-nek
Wonnum draftolását imádtam, most végre egy sack-t is begyűjtött. Hunterrel jó lesz a csapategység.
De idén…
Lassan azt várom, hogy edzői fronton legyen leépités, Garry Kubiak rendszere egyszerűen elavult.
Józanon már nem nagyon birom a csapat meccseit

merlin
merlin
Reply to  RvBalazs
2020-09-29 12:32

Sajnos sok sebböl vérzik ez a Vikings:
A CB-k gyengélkedésére lehetett számítani, ellenben azt nehezen fogja tudni Spielman és Zimmer megmagyarázni a Wilfeknek, hogy mi a fene történik a védö- és támadófalakkal.
Az, hogy Michael Pierce opt outja után a Vikings rábízta a nose tackle teendöit Shamar Stephenre egyszerüen kriminális. Ngakoue-n kívül rookiek és karrier backupok alkotják jelenleg a falat és ennek megfelelöen senki sem képes nyomást gyakorolni az ellefél irányítójára a futóknak meg kiguríthanánk a vörös szönyeget. Csak az nem fut ellenünk 6-8 yardot elsöre, aki nem akar. (By the way: Említettem anno a Ngakoue trade kapcsán, hogy csak nehogy az legyen a vége, hogy Hunter helyett jött. Sajnos bejött.)
A linebacker roomon átok ül idén, lassan az utcáról hívunk be embereket linebacker castingra. Ne adja az ég, hogy Kendricks-szel és Wilsonnal is történjen valami.
Remek kérdés, hogy Holton Hill mégis mivel zsarolja Zimmert, hogy egyáltalán a csapatban maradhatott a tavalyi eltiltásai után. Most meg CB1. Hughes – minö meglepetés – ismét sérült, Boyd (7. körös) max. kiegészítö ember, a rookiek meg egyelöre rookiek.
A labda másik oldalán meg ugye sikerült kivágni a legkompetensebb guardot, Josh Klinet kb. 5 dollárért. Dozier, Elflein és Samia vállalhatatlanok. Pláne úgy, hogy a két tackle és a center közben egész jól muzsikál. Bradbury az elsö két forduló után talán a 7. legjobb center volt a PFF-nél.
A másik amit nehéz lesz megindokoln a front officenak, az Cousins új szerzödése.
6,5 perccel a vége elött 2-vel vezettünk és nálunk volt a labda. Majd a Titans field goalja után ismét. Ebben a két driveban összesen 9 játékból sikerült kihozni 13 yardot egy sack-et, egy fumblet és egy interceptiont. (Ugye utóbbit a “game winning drive” során 4. és 26-nál.
Én sokáig védtem Cousins-t, de évente 33 millió dollárért erre egyszerüen nincs mentség.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2020-09-28 10:45

Ez a Kamara td,mint valami rossz bohózat.Az összes Packers védő betette fantasyba?

ahanem
ahanem
2020-09-28 16:46

ez mind szép és jó, de miért nem rúgták ki az egész front officet? még ha a Bears Trubbal megver minket, megértem, vagy ha Foles jól játszik, de ebből az ajándékozásból már eddig is túl sok volt

pritek
pritek
2020-09-29 02:09

Nyugalom Falcons szurkolok. Megmondtam elore, hogy Quinn max negy minuszig juthat a csapattal mielott kivagjak (mondjuk azt nem gondoltam, hogy a negyedik fordulora ez ossze is johet) es jovo heten jon a Packers. Ugyhogy pezsgot a jegre…

pritek
pritek
2020-09-29 02:09

Nyugalom Falcons szurkolok. Megmondtam elore, hogy Quinn max negy minuszig juthat a csapattal mielott kivagjak (mondjuk azt nem gondoltam, hogy a negyedik fordulora ez ossze is johet) es jovo heten jon a Packers. Ugyhogy pezsgot a jegre…

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x