Connect with us

Hír

Még mindig nem dőlt el, hogy Leonard Fournette fizetése garantált vagy sem

Leonard Fournette-et közel két éve, 2018 novemberének végén tiltotta el a liga egy mérkőzésre, miután a Bills elleni találkozón összeverekedett Shaq Lawsonnal a pályán, majd az öltözőbe menet is. Súlyosbította az ítélethozók szemében az ügyet, hogy a kispadról rohant be a pályára bunyózni a játékos.

A Jaguars ekkor informálta a futót, hogy ezzel búcsút inthet a garantált tartalmaknak a szerződésében, azokat érvénytelenítik. Ez ellen Fournette benyújtott egy keresetet, a PFT információi szerint pedig ez az ügy még mindig nem oldódott meg, ami most kihatással van a jelenlegi helyzetre, hiszen a Jaguars tegnap kivágta a running backet.

Jelenleg tehát a levegőben lóg Fournette idei $4,167 milliós fizetése. A kérdés abban az esetben semmis lesz, ha valaki felveszi a waiverről jelenlegi szerződésével, hiszen akkor ilyen formában kifizeti neki valaki ezt az összeget. Viszont ha nem kell senkinek a waiveren és szabadügynök lesz, akkor az üggyel kapcsolatos döntésen múlik, mi lesz a pénz sorsa. Ha a Jaguars nyer, akkor nem kell fizetniük, azonban ha Fournette, akkor a futó megkapja a bő 4 millió dollárt és ezen felül kereshet még többet új csapatánál.

A játékos szerződése nem teljesen egyértelmű ebben a kérdésben. A Jaguars ugyebár a 2018-as eltiltása miatt vonta meg a garantáltakat, ezt az eltiltást viszont meccs közbeni neveletlenségért kapta Fournette, amire konkrétan nem tér ki a kontraktusa. A PFT információi szerint az alábbi eltiltások esetén vonhatja meg a garantáltakat a Jaguars:

  • ha Fournette-et rossz magaviselet miatt tiltották el, vagy
  • az NFL személyes magatartásra vonatkozó szabályzata ellen vétett, vagy
  • teljesítménynövelő szereket használt, vagy
  • tiltott szereket használt.

A paragrafus bevezetőjében viszont az áll, hogy általánosságban akkor lehet megvonni a garantáltakat, ha a játékos nem edz vagy nem játszik a csapat színeiben. Ezek alapján bármilyen eltiltást ide lehet venni.

Így tehát nem teljesen egyértelmű a helyzet, ez pedig valamelyik félnek 4 millió dollárjába fog kerülni – amennyiben nem veszi fel senki waiverről Fournette-et magyar idő szerint ma késő este.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
3 years ago

Szerinten, mindenki elengedi és utána lesz több érdeklödő is.

bjeela
bjeela
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Pedig szvsz így lenne olcsóbb, de lehet, hogy tévedek.

Vicgeordie
Vicgeordie
3 years ago

Oddsok az új csapatra (via BetOnline):

New England Patriots 11/4
Chicago Bears 11/4
Tampa Bay Buccaneers 7/2
Washington Football Team 4/1
Houston Texans 8/1
Atlanta Falcons 10/1
Seattle Seahawks 10/1
Pittsburgh Steelers 12/1
Miami Dolphins 14/1
Kansas City Chiefs 16/1
Los Angeles Chargers 16/1
Los Angeles Rams 16/1

bjeela
bjeela
Reply to  Vicgeordie
3 years ago

Mi ezt is elcsesszük…

d zoli
d zoli
Reply to  Vicgeordie
3 years ago

Hogy lehet a NE első amikor csomó csapat hátrébb végzett? Sőt. Hogy lehet ugyanolyan oddsa mint a Chichago brownlionsnak? Amikor waiverről veszik föl?

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  d zoli
3 years ago

Mert a waiver és annak a sorrendje csak egy faktor. Ahogy írják, aki onnan veszi fel, az kapja a teljes szerződését is. Ergo lehet, hogy arra számítanak, hogy simán átmegy rajta, anélkül, hogy bárki is bejelentkezne érte. Innen meg jönnek a további faktorok is: kinek kellhet egyáltalán, kinek van rá pénze (itt figyelembe érdemes azt venni, hogy az idei megtakarítás egy csomó csapatnál a jövő évi várható cap csökkentés miatt életbevágó lehet), Fournette-ről milyen hír járja – jó csapatot akar, vagy sok pénzt -, stb. Ezeket a faktorokat szépen be lehet valamilyen valószínűséggel súlyozni, amiből kijöhetnek a fenti odds-ok.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x