Connect with us

Hír

Még mindig nem dőlt el, hogy Leonard Fournette fizetése garantált vagy sem

Leonard Fournette-et közel két éve, 2018 novemberének végén tiltotta el a liga egy mérkőzésre, miután a Bills elleni találkozón összeverekedett Shaq Lawsonnal a pályán, majd az öltözőbe menet is. Súlyosbította az ítélethozók szemében az ügyet, hogy a kispadról rohant be a pályára bunyózni a játékos.

A Jaguars ekkor informálta a futót, hogy ezzel búcsút inthet a garantált tartalmaknak a szerződésében, azokat érvénytelenítik. Ez ellen Fournette benyújtott egy keresetet, a PFT információi szerint pedig ez az ügy még mindig nem oldódott meg, ami most kihatással van a jelenlegi helyzetre, hiszen a Jaguars tegnap kivágta a running backet.

Jelenleg tehát a levegőben lóg Fournette idei $4,167 milliós fizetése. A kérdés abban az esetben semmis lesz, ha valaki felveszi a waiverről jelenlegi szerződésével, hiszen akkor ilyen formában kifizeti neki valaki ezt az összeget. Viszont ha nem kell senkinek a waiveren és szabadügynök lesz, akkor az üggyel kapcsolatos döntésen múlik, mi lesz a pénz sorsa. Ha a Jaguars nyer, akkor nem kell fizetniük, azonban ha Fournette, akkor a futó megkapja a bő 4 millió dollárt és ezen felül kereshet még többet új csapatánál.

A játékos szerződése nem teljesen egyértelmű ebben a kérdésben. A Jaguars ugyebár a 2018-as eltiltása miatt vonta meg a garantáltakat, ezt az eltiltást viszont meccs közbeni neveletlenségért kapta Fournette, amire konkrétan nem tér ki a kontraktusa. A PFT információi szerint az alábbi eltiltások esetén vonhatja meg a garantáltakat a Jaguars:

  • ha Fournette-et rossz magaviselet miatt tiltották el, vagy
  • az NFL személyes magatartásra vonatkozó szabályzata ellen vétett, vagy
  • teljesítménynövelő szereket használt, vagy
  • tiltott szereket használt.

A paragrafus bevezetőjében viszont az áll, hogy általánosságban akkor lehet megvonni a garantáltakat, ha a játékos nem edz vagy nem játszik a csapat színeiben. Ezek alapján bármilyen eltiltást ide lehet venni.

Így tehát nem teljesen egyértelmű a helyzet, ez pedig valamelyik félnek 4 millió dollárjába fog kerülni – amennyiben nem veszi fel senki waiverről Fournette-et magyar idő szerint ma késő este.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!