Connect with us

Hír

Minden meccsen ugyanolyan hangos, folyamatos közönségzaj lesz a stadionokban

Ugyan a stadionok jelentős részében (legalább 25 csapatnál a 32-ből) nem lesznek nézők az első fordulókban, az NFL megpróbálja olyanná tenni az érzést, mintha ott lennének. Tom Pelissero információi szerint ugyanis a liga minden csapatra specifikusan összeállított egy ismétlődő hangfájlt, amit kötelezően le kell játszani a hazai mérkőzéseken.

Ez igaz az üres stadionokra is, illetve azokra is, ahová limitált számban beengednek nézőket. A hangfájt a kickoffnál kell elindítani és pontosan 70 decibellel kell lejátszani a meccs egészében – a berakott zenék viszont mehetnek 75 decibellel. Az NFL meccs közben és utólag is ellenőrizni fogja ezt és ennek a be nem tartása büntetést (pénzbírságot, eltiltást, draft pickek elvételét) vonhat maga után.

A valaha volt leghangosabb közönséget Kansas Cityben mérték 142,2 decibellel, a Seahawksnál volt 137,6 decibel, a Superdome-ban pedig a leghangosabb esetekben 122 decibel körül szokott lenni a zajszint. Ehhez képest jóval halkabbak lesznek idén a stadionok.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2020-09-04 09:11

Mekkorát fognak szegény játékosok így esni a Lambeaux Leap-nél. :(

RvBalazs
RvBalazs
2020-09-04 12:46

Fejlesztési ötlet:
pl 45.000 szurkoló callban a meccs alatt és azt játszák be a stadionba.
Akkor reálisabb lesz, hogy a hazai támadóplay alatt csend van, és a szurkolók is részesei lennének.
Az informatikai hátterét jópénzért megoldjuk okosban ;-)

Fetyke
Fetyke
2020-09-04 13:15

Már látom is magam előtt, hogy minden mérkőzés egységesen Goodell éltetésével fog kezdődni. :)
Azért arra kíváncsi leszek, hogy a Chargersnél milyen specifikus hangokat talált a liga. Apropó villámok! Az idegenbeli ellenfeleik helyében máris óvnék, mert nekik igen is jelentős hátrány lesz a 70 decibel azokon a mérkőzéseken. :D

reszelo.aladar
reszelo.aladar
2020-09-07 11:11

70 decibell egy porszívó hangja. Pont annyira hangos, hogy a közvetítésbe ne hallatszon bele se a káromkodás, se egy arrajáró puki hangja. Gondolom a hangfile-t Atlantából kapták…

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x