Connect with us

Hír

Minden meccsen ugyanolyan hangos, folyamatos közönségzaj lesz a stadionokban

Ugyan a stadionok jelentős részében (legalább 25 csapatnál a 32-ből) nem lesznek nézők az első fordulókban, az NFL megpróbálja olyanná tenni az érzést, mintha ott lennének. Tom Pelissero információi szerint ugyanis a liga minden csapatra specifikusan összeállított egy ismétlődő hangfájlt, amit kötelezően le kell játszani a hazai mérkőzéseken.

Ez igaz az üres stadionokra is, illetve azokra is, ahová limitált számban beengednek nézőket. A hangfájt a kickoffnál kell elindítani és pontosan 70 decibellel kell lejátszani a meccs egészében – a berakott zenék viszont mehetnek 75 decibellel. Az NFL meccs közben és utólag is ellenőrizni fogja ezt és ennek a be nem tartása büntetést (pénzbírságot, eltiltást, draft pickek elvételét) vonhat maga után.

A valaha volt leghangosabb közönséget Kansas Cityben mérték 142,2 decibellel, a Seahawksnál volt 137,6 decibel, a Superdome-ban pedig a leghangosabb esetekben 122 decibel körül szokott lenni a zajszint. Ehhez képest jóval halkabbak lesznek idén a stadionok.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!