Connect with us

Hír

Riley Reiff: fizetéscsökkentés vagy kivágás

A Vikings nemrég megszerezte Yannick Ngakouét a Jaguarstól, és bár a játékos gyakorlatilag lemondott a fizetése harmadáról, még így is 12 millió dollárt keres. A csapat emiatt gyakorlatilag nullázta az idei keretét, ami viszont a pandémia okozta potenciális extra kiadások miatt egyáltalán nem fér bele, így valakinek áldozatot kell hozni. Ez a valaki a TheAthletic infói szerint az OT Riley Reiff lehet.

A támadófelember állítólag ultimátumot kapott: vagy belemegy a fizetéscsökkentésbe, vagy ki lesz vágva. A PFT információi szerint Reiff a csapattársaknak azt mondta, hogy várakozásai szerint ki fogják vágni. A játékos idén 10,9 millió dollárt keresne, a kivágása esetén pont $8,7 milliót lehetne spórolni (idén és jövőre is lenne utána 2,2 millió dollárnyi halott pénz), ami a Vikings helyzetében minimum csábító.

A Lions korábbi 1/23-asa nem egy rossz játékos, de nem is képvisel prémium minőséget, ennyi pénzért pedig feláldozható. A helyét a kezdő RT Brian O’Neill veheti át a baloldalon, a jobboldalon pedig Rashod Hill vagy Olisaemeka Udoh lehet a befutó, illetve még az idei 2. körös Ezra Cleveland jöhet szóba, bár ő egész edzőtábor alatt guardot játszott. Akárhogy is lesz, a Vikings támadófala erősödni biztos nem fog.

A Vikings all int mondott Ngakouéval – Super Bowl vagy bust?

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2020-09-01 10:40

A kivágásával két év alatt 22,5 millió dollárt szabadítható fel. Ennyi pénzért nem hogy feláldozható, de már rég nem kellene a csapatnál lennie. Ha legalább a feléről lemond, akkor talán maradhat.
Ami viszont minket aggaszt, az valóban az OL állapota. Draftolunk egy LT-t a második körben, és ki sem próbáljuk a poszton, helyette guardban erőltetjük, ahova viszont nagyon erőtlen. A jobb oldali tackle-t átvisszük bal oldalra, így már legalább minden oldalon lukasak leszünk. Most csináljon Cook meg Cousins karrier évet, ha tud…

Ádám Váradi
Ádám Váradi
Reply to  Fetyke
2020-09-01 11:58

Ha O’neill most átviszed bal oldalra, valószínűleg Ezra soha az életben nem fog tacklet jatszani

Fetyke
Fetyke
Reply to  Ádám Váradi
2020-09-01 12:26

Én is így gondolom, és akkor az egy kidobott pick lesz. Nem mondom, hogy logikátlan lépés átforgatni O’Neillt, tavaly már mi is beszélgettünk erről. De akkor mi a fenének nem egy azonnal bevethető guardot draftoltunk, mikor még a második körben az összes bent volt. És még lehet sorolni az OL-el kapcsolatos anomáliákat.
Őszintén szólva e miatt a csapatrész miatt egyre jobban aggódom.

Ádám Váradi
Ádám Váradi
Reply to  Fetyke
2020-09-01 12:59

És most már az Ngakoue trade es a vírus helyzet miatt ott tartunk, hogy nem is igazán tudod fejleszteni a csapatrészt. Egyébként én bízok Oduh-ban de sokkal inkább eltudnám őt képzelni Guardba mint Ezrát.

Breuer András
Breuer András
Reply to  Ádám Váradi
2020-09-01 14:20

Alapvetően azt mondanám, hogy nem hogy gyengűlne hanem erősödne az O-line rieff kivágásával, de így túl későn lépték meg hogy megoldják a pótlást. Vannak féelmeim, de van egy kis részem ami szerint direkt nem ment ki a táborról semmi infó és igazából Samia, és ezra is bomba lesz, meg akár Oduh is. és lesznek nagy meglepetések. :D

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  Fetyke
2020-09-01 13:13

Egy igazi playoff menetelésnek most már egyedül az O-line lehet a gátja.
A csapat többi része rendben van. Össze kell szokni, meg egyebek, de rendeben van. Ha nem is minden tökélesetes, a hibákat el lehet fedni.
DE
az O-line tényleg aggasztó! O’neill lehet jó LT, benne bízom. De Dru Samira is tényleg csalódás ahogy olvasom. Mi a fenének nem hoztuk vissza egyből Klein-t, amikor ez kiderült?
kéne még valami komoly trade, azért lehet még hozni embert. De mást nem tudok tenni, mint bízni a vezetésben. Általában jobbak a meglátásaik, mint nekem :D

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-09-01 13:21

Hát ha kivágjuk Reiff-ot, akkor megint lesz egy kis elkölthető pénzünk (idénre). De könyörgöm, már két hét sincs az első meccsig, most kezdjük el a csapat leggyengébb részét foltozni?
Egyébként igazad van szerintem, a többi csapatrész nem csak hogy rendben van, de kifejezetten elit. Kivéve a CB sort, ahol azért túl sokat ne várjunk a fiataloktól. Viszont ha már nem lesznek rosszabbak (a meg már azért művészet lenne) a tavalyiaknál, akkor az már a szememben siker lesz.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Fetyke
2020-09-01 15:22

“a többi csapatrész nem csak hogy rendben van, de kifejezetten elit.”

Sok mindent lehet rád mondani, de hogy pesszimista lennél, azt semmiképp :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Vicgeordie
2020-09-01 15:33

A realista jobb szó szerintem is. :)

Ádám Váradi
Ádám Váradi
Reply to  Fetyke
2020-09-01 22:03

Reiff belement a csökkentesbe

Fetyke
Fetyke
Reply to  Ádám Váradi
2020-09-01 22:03

Igen én is olvastam, már csak azt nem tudom, hogy mennyit spórolunk így meg rajta?
Azért ezt most nem bánom, nem lett volna szerencsés így ennyivel a rajt előtt felforgatni a falat a legfontosabb részein (két tackle)

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x