Connect with us

Podcast

Triple Coverage #245 – NFC West szezonfelvezető

Beindul a Cardinals bandwagon? Meg tud újulni McVay és a Rams? Fenn lehet tartani a 49ers tavalyi teljesítményét? Engedik Wilsont többet passzolni a Seahawksnál? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a szezonfelvezető sorozatunk utolsó részében.

Továbbra is várjuk véleményeiteket, iratkozzatok fel iTunes csatornánkra, de SoundCloudon is eléritek az aktuális epizódot, illetve a Spotifyon is elérhetőek vagyunk! ERRE a linkre jobb klikk –> “link mentése másként” opcióra kattintva pedig le is tudjátok tölteni a teljes epizódot.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pritek
pritek
2020-09-04 13:39

Szerintem rosszul közelítitek meg a Cards védelmet. Tavaly az irányítóknak átlagban 109 feletti mutatót engedélyeztünk, ami kb HoF kaliber. A futás elleni védelem csak azért volt tűrhető, mert azt legtöbbször csak hobbiból használták ellenünk. Viszont így is közel tudtunk maradni az ellenfelekhez sok esetben. A két Frisco meccs, Tampa, Steelers, Lions, ezek egy kicsivel is jobb védelemmel meglehettek volna. Ha csak egy ligaátlag védelmet össze tudunk hozni és fejlődik a támadósor, már az elég kell legyen egy rájátszás közeli helyre.

A Cardinalsnak idén nem a SB a cél, ha rájátszásba jutunk, ha Murray játékát egy magasabb szintre tudjuk emelni és Simmonst fel tudjuk építeni, már eredményes a szezon. Nem volt lehetőségünk és nem is kellett a következő három draft értékes cetlijeit elcserélgetni sztár védőkre és ezzel együtt sztár gázsit is adni nekik, hogy elit védelmünk legyen.

Szóval ezek tükrében mit is csináltunk. A passzsiettetést Arizonában úgy hívták Chandler Jones. Egy személyben, ennyi és kész. Most kapott társakat. Kennard két hét sackes szezonból érkezett, egy levezető Suggs és egy rakás roster végi játékos helyére. Nem változik tőle varázsütésre minden nyomásra, de tuti biztosan fejlődés, főleg, hogy ezáltal Jones végre a helyén játszhat az erős oldalon. A védőfal ahol Petersen kívül gyakorlatilag szinte csak ismeretlen játékosok játszottak, kapott egy vérátömlesztést. Bár a Phillips igazolásnál nekem is a Höri által említett fantom sack gyár jutott eszembe, de még mindíg jobb mint ami eddig volt és ha a fiatalok közül is valaki fel tud lépni (Allant és Lawrencet nagyon dícsérik) akkor megintcsak tettünk egy mini lépést előre, ami azt jelenti, hogy duplázást, triplázást vehetünk el Jonestól, ami életveszély lehet az ellenfélre nézve. Ha még Baker mellett Simmonst néhányszor meglepetés szerűen ráeresztjük az irányítóra, szintén segítettünk egy keveset.

A backfield pedig összeférceltnek tűnik, de ne felejtsük el, hogy Murphy egy slot corner. Tavaly PP eltiltása és a sérülések miatt kezdő szélső cornert játszott amihez nagyon a mérete sincs meg, de a sebessége meg aztán biztosan nem. Kirkpatrik pedig sérülés utáni igazolás volt az agresszívan emberező Alford helyett, tehát az eredeti terv nem volt akkora hülyeség, mint ahogy most kinéz a dolog. Mellesleg tavaly miután bekerült a slotba, Murphy is jobb teljesítményt nyújtott és ha idén már ott is kezd, akkor a minimum elvárható dolog, hogy hozza az év végi teljesítményét, ami már javulás a teljes évhez képest.

Végül pedig a legnagyobb probléma (évtizedes) a TEk levédekezése. Szerencsére a csoportban nincsenek jó TEk, ezért erre nem is kellett különösebb figyelmet fordítani. Elhoztuk Campbellt a Falconstól, aki ha nem is elit, de azért Reddicknél (akiről közel 10 TDt kaptunk) bőven többet tud hozzátenni a feladathoz, Illetve itt felmerülhet újra az általatok is említett Simmons neve is. Se Olsen, se Kittle nem idén lesz lenullázva a Cards ellen, de ha csak sikerül limitálni őket, megint előrébb vagyunk.

Apró lépések mindenhol és ismét kiemelném, hogy nem az a cél, hogy top 5 védelemmel masírozzunk előre. Egy átlagos védősor, a sérülések elkerülésével együtt elég kell legyen, a többi KK dolga.

Hogy mindez elég lesz e, az jó kérdés. Szerintem igen. Szeretném is, ha elégnek bizonyulna. De a lépések szerintem megfelelőek voltak amiket tett a csapatvezetés és szerintem nem hagytak semmit figyelmen kívül.

Ha bárkit is érdekel kicsit analitikusabb szemlélet a Cards védelméről, itt van egy elég alapos:
https://www.youtube.com/watch?v=aGzqS3qLzU8

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x