Connect with us

Játékos Portré

Mindenkinek szüksége van egy Tedy Bruschira

Elképesztő teljesítményt nyújtott a pályán, hihetetlenül keményen dolgozott, melynek gyümölcse három Super Bowl gyűrű lett. Harmincas évei elején átküzdötte magát egy súlyos agyvérzésen, majd visszatért a pályára. Ő Tedy Bruschi, az egyik legkitartóbb játékos, akit a liga valaha látott.

Tedy Bruschi gyermekkorát Kaliforniában töltötte, oda is járt gimnáziumba. Ekkor kezdett el focizni a Roseville Tigers csapatánál, de emellett birkózott és atletizált is, az ezekből szerzett tudást pedig a pályán is tudta hasznosítani – a védelem oszlopos tagja volt, ami több egyetem érdeklődését is felkeltette.

Végül az Arizona mellett tette le a voksát, ahol igazi sztár pass rusher lett belőle. 1993-ban robbant be igazán, amikor iskolai rekordot állított fel 19 sackkel, ő lett a csapat legértékesebb játékosa. Ezt a szintet a későbbiekben is hozta, a következő két szezonjában összesen 28,5 sacket gyűjtött, ám hiába a jó teljesítmény, nem igazán nyűgözte le a profi megfigyelőket – egyszerűen túl kicsi volt.

Bár az egyetemen meg tudott élni a sebességéből, de 185 centiméteres magasságával és 112 kilós tömegével aprónak számított a defensive end poszthoz (Khalil Mack például 191 centiméter és 122 kiló, az idei 1/2-es Chase Young pedig 196 centi és 120 kiló). Ellenben linebackernek pont megfelelő volt.

“Néztem a draftot a tv-ben és egy kis időre kimentem a szobából idegességemben. A családom és a barátaim voltak ott, akik egymással beszélgettek. Amikor visszamentem, és ránéztem a tv-re, villogott egy felirat, hogy: 86. választás, Tedy Bruschi, New England Patriots. Ránéztem a többiekre, hogy ti is láttátok ezt!? Ez most komoly? El se akartam hinni, de aztán Bill Parcells felhívott, hogy elmondja, linebacker leszek.”

– emlékezett vissza Bruschi.

Keserédes kezdés

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!