Connect with us

Összefoglaló

Visszatért az MVP Rodgers, Newton bemutatkozása jobban sikerült Bradyénél

Visszatért az NFL, és bizony visszatért az MVP formában játszó Aaron Rodgers is, aki parádés teljesítményt nyújtott a Vikings elleni csoportrangadón. Bemutatkozott új csapatában Tom Brady és Cam Newton is – egyelőre utóbbi lehet boldogabb. A Bills pedig nagyon gyorsan bedarálta a Jetset. 

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings 43 – 34

Talán egy évek óta nem látott játékos visszatéréséről szólt ez a mérkőzés. Ez a játékos pedig Aaron MVP Rodgers. Rég nem látható lehengerő játékkal rukkolt ugyanis elő a Packers irányítója és adott komoly választ arra a kérdésre, hogy vajon tud-e ő még a régi fényében tündökölni.

Az első negyedben még kissé lassan kezdő Packers támadósor a második negyedtől kezdődően megállíthatatlan volt. Rodgers 364 yardot hozott össze 4 TD átadással és összeségében remekül mozgatta a Packers támadósort. Elsősorban Davante Adamset kell kiemelni, aki 17 célbavételből 14 elkapást hozott össze 156 yarddal és 2 TD-vel. A Packers már az első negyedben is kétszer jutott el a red zone-ba, de ekkor a hatékonysággal még voltak problémák. Egy field goal és egy sikertelen 4. downos kísérlet következtében csak 3 pontot ért el a csapat. A mérkőzés maradék 7 támadósorozatából azonban 5-ből értek el touchdownt egy field goal és egy punt mellett.

Az újdonság a középtávoli és hosszú játékok playbookba való bekerülése voltak. Rodgers eredményesen támadta a Vikings LB zóna mögötti részt és tesztelte a Vikings teljesen újjá alakuló corner sorát. 7db 15 yardnál hosszabb passzjátékot hozott össze a Packers, amiből 4 is legalább 38 yardos volt.

A sok remek játékból az egyik leglátványosabb ez a futtából eleresztett lézer volt Adamsnek egy TD-ért.

A sokak által várt domináns futójáték most elmaradt. Noha Aaron Jones továbbra is jól tudta mozgatni a láncot, nem volt bomba meccse. Ugyanakkor a Packers úgy látszik szeretné játékban tartani minden futóját, hisz már a 2. negyedben mind a 4 RB-nek volt legalább 1 labdacipelése.

A Packersből ezúttal nem a védelmet kell kiemelni elsősorban, ugyanakkor Jaire Alexander teljesítménye mellett nem lehet elmenni szó nélkül. 7-3-as hátrányban a Vikings a célterületébe beszorítva volt kénytelen kihozni a labdát, ahol Alexander egy jól ütemezett corner blitz eredményeképp safetyt ért el. Ezen kívül a mérkőzés egyetlen labdaszerzése is az ő nevéhez fűződik egy interception formájában.

A Vikings bár jól kezdte a mérkőzést, hisz első támadósorozatából gyönyörűen masírozott át a Packers védelmén és 7-3-ra vezetett, ezt a következő 2 és fél negyedben mindössze 3 pont követte. A mérkőzés végül nem lett kiütés, de a 4. negyedre 29 – 10-es hátránnyal fordultak, tehát a meccs végén már garbage time-ban tudták csak kozmetikázni az eredményt Cousinsék.

Az irányítónak csendes meccse volt: 259 yard, 2 TD, 1 INT. A nagyobb meglepetés az volt, hogy a frissen hosszabított Dalvin Cook 12 labdacipelést kapott csak, amiből mindössze 50 yardot ért el – bár a red zone-ban hatékony volt 2 TD-vel. A legnagyobb hiányzó azonban Stefon Diggs volt. Látványosan hiányzott az offense talán legnagyobb playmakere. Bár Thielen végül 110 yardot és 2 TD-t is elért, ezek a számok leginkább a meccs végén jöttek és mögötte nem volt más igazán megbízható játékosa Cousinsnak. Az első körös Justin Jefferson végül csak 2 elkapással zárt. De azért találni pár pozitívumot is, a Vikings támadófal nem volt borzasztó, továbbá a támadósor az utolsó 3 labdabirtoklásából nemcsak TD-t ért el, de mindháromszór sikeres 2 pontos kísérletet is végrehajtott.

A nagy gondok azonban itt is inkább a labda másik oldalán voltak. A Vikings az offseasonban elveszítette Griffent és a mai meccsre Hunter sem tudott beöltözni, a beugró játékosok (elsősorban Ngakoue) pedig nagyon súlytalanok voltak. A Vikings védelme egyszer sem tudta sackelni Rodgerst, aki jól érezte a zsebet és nem volt komoly nyomás alatt. A Packers irányítója pedig sikeresen szedte szét ezt a fiatal és még összeszokatlan corner sort.

A mérkőzés elején még kissé lassan indult be a Packers támadósora, de a második negyedtől már üzemi hőfokon tudott pörögni a csapat. Végül domináns 41 percet volt náluk a labda és egy igazi önbizalom növelő győzelmen van túl a wisconsini gárda. Egyetlen negatívum a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy Kenny Clark DT sérülés miatt a 2. negyedben kiszállt a találkozóból akinek kiesése hosszútávon komoly érvágás lenne.

(alatriste)

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints  23 – 34

Két legendás irányító csatájából egy igazi légiparádét vártunk, ami nem nagyon jött össze. Brady látványosan nem találta meg az összhangot az elkapóival, főleg Mike Evansszal nem értették meg egymást. A Buccaneers elkapó 3 perccel a vége előtt még 0 elkapáson állt, és ugyan az egyetlen elkapása TD-t ért, de ez már nagyon későn jött. Gronkowskival sem működött az összhang, 2 elkapás 11 yardért, ennél többet szoktunk meg tőlük. Egyedül Chris Godwinnal sikerült összeszokni (7 targetből 6 elkapás 79 yardért), de rajta kívül nem tudott mást megjátszani. Részben emiatt Brady kétszer is eladta a labdát, a Saints pedig az egyik INT-et vissza is hordta. Nem ilyen bemutatkozást reméltek a Buccaneers szurkolók.

A túloldalon Brees is felemás napot tudhatott magáénak. Ugyan nem adta el a labdát, de 3 negyeden keresztül a 100 yardot sem érte el, és több rossz passza is volt. A negyedik negyedre azonban összeszedte magát, és sikerült több kulcspasszt is kiosztania. 27-17-nél, mikor úgy tűnt a Buccaneersnek van esélye fordítani, kiosztott egy 46 yardos passzt, ami előkészített egy TD-t, amivel sikerült megtörni a Buccaneers lendületét.

Innen még mindig lett volna esélye a vendégeknek, de a kickoffnál sikerült elveszíteni a labdát (két Bucs játékos egymásnak rohant), és bár a Saints csak mezőnygólt szerzett belőle, rengeteg időt elégetett, innen pedig már reménytelen volt a Buccaneers helyzete – csak szépíteni sikerült az eredményen.

Összesítve azt lehet mondani, hogy mindkét csapatnak megvolt a maga hullámvölgye, de a Saints sokkal jobban tudott reagálni ezekre a megingásokra, így megérdemelten nyert. A Buccaneersnél egyelőre még vannak problémák, Brady gyakorlatilag csak egy elkapónak tudott passzolni. Ugyanakkor talán ez volt a szezon legnehezebb meccse, az elkövetkezendő hetekben olyan ellenfelek jönnek, akik ellen lehet bizonyítani.

(jarred)

Miami Dolphins @ New England Patriots  11 – 21

Egy új éra kezdődött meg New Englandben, amitől senki nem tudta, mit várjon. Newtonnal kapcsolatban sok volt a kérdőjel. Mennyire egészséges, mennyire tudja őt használni a Patriots, és mennyire fog McDaniels a futásaira építeni. Nos, az első meccs alapján teljesen egészséges, és a Patriots megfelelően tudja őt használni. Newton első patriotsos meccsén 15 alkalommal próbált meg futni, amiből 75 yardot és 2 TD-t szerzett. Nem túl meglepő módon, ő volt a csapat legeredményesebb futója, de a többi RB sem vallott kudarcot.

Newtonon kívül 4 Patriots futó összesen 119 yardot szedett össze földön (nagyjából egyenlő arányban elosztva), amihez még párosult egy Edelman futás 23 yardért. Összesen tehát 217 yardig jutott a Patriots futójátéka. Ez természetesen azt is jelentette, hogy levegőben szerényebb teljesítményt hozott a csapat, Newton egy korrekt 15/19 155 yardos eredménnyel zárt, viszont ilyen futójáték mellett nem is volt szükség többre. Amikor kellett, akkor oda tudta dobni a labdát az elkapóinak (többnyire Edelmannek).

A másik oldalon már nem volt ilyen derűs a meccs. Fitzpatrick ezúttal a Fitzception arcát vette elő, és 3 INT-et is dobott 0 TD mellett. A futójáték sem ment, még 100 yardig sem jutott el a Dolphins. Igaz, végig hátrányban játszott a csapat, így Fitzpatrickot kellett passzoltatni.

A meccs folymán egy pont volt, amikor azt lehetett gondolni, a Dolphinsnak van esélye. A harmadik negyed végén N’Keal Harry egy hosszú drive után elvesztette a labdát, ami után a Miami levezetett egy TD drive-ot és 3 pontra csökkentette a hátrányát. Ha a következő Patriots támadást meg tudta volna fogni a védelem, akkor győzelemért támadhatott volna Fitzpatrick, de Newton nem ijedt meg a feladattól, és végigvitt egy újabb TD drive-ot. Innentől már nagyon kevés esélye maradt a Dolphinsnak, és Fitzpatrick end zone INT-je le is zárta a meccset.

A Patriotsnál egyelőre úgy néz ki, megvan a terv erre az évre, noha nem a Dolphins volt az igazi erőfelmérő. A Miaminál pedig az derült ki, hogy már nem annyira rossz csapat, mint tavaly ilyenkor volt, de még hosszú út áll előttük.

(jarred)

New York Jets @ Buffalo Bills 17 – 27

Jól kezdte meg az új szezont Josh Allen: aBills irányítója NFL karrierjében először ért el 300 passzolt yardot (harmadik profi idényéig kellett erre várnia). A yardok mellett 2 TD-t is kiosztott a csapattársainak, valamint egyet maga futott meg. Bár most is voltak alul/felül dobott labdái (néhány egészen csúnya) de talán ez a Bills már fel van arra készítve, hogy Allen nem is lesz soha egy Drew Brees. A támadófal jól tartott előtte, amikor pedig érkezett valahol nyomás, remekül hosszabbította meg a játékokat a mozgásával. Passzai mellett a futásai is állandó veszélyt rejtettek magukban és végül 57 yardot hozott össze a földön. Ami majdnem kétszerese lett annak, amit Singletary ért el, mint legjobban teljesítő valódi RB. Bár a levegőben nem adta el Allen a labdát, a két elvesztett fumble még akár sokba is kerülhetett volna, de a mai napon nem volt olyan ellenfél, aki kellően kihasználta volna ezeket a hibákat.

A Bills idei első számú erősítése Diggs gond nélkül hajtotta végre az átállást. Míg korábbi csapata erősen megérezte a hiányát, új állomáshelyén zökkenőmentesen sikerült beállnia. Diggs mind elkapásban, mind yardban vezette a csapatát és John Brownnal kiegészülve egy nagyon veszélyes elkapó duót alkottak. Bár Diggs első buffalói TD-je még várat magára, Brown egy nem túl pontos átadásból is sikeresen ért be a célterületbe.

A Bills egyébként továbbra is jó védelme ma kevesebb kiemelkedő játékot hozott magával, viszont csapatszinten erősen limitálni tudták a Jets támadósorát. Labdát két ízben szerzett a gárda, Poyer egy fumble-t erőszakolt ki, míg a levegőben a LB Milano tudta megszerezni Darnold labdáját.

Nehéz úgy meccsben maradnia bármelyik csapatnak, aki 4 punttal majd egy interceptionnel kezdi a találkozót, hogy a 2. negyed legvégén tudjon először pontokat írni a táblára egy field goallal. Darnold nem élete meccsét játszotta: 215 yardot és 1-1 TD-t, INT-et ért el. A nem túl jó játékát persze az sem segítette, hogy Jamison Crowdert leszámítva nem volt ma sem túl sok segítsége a támadósorban. Sokat mondó, hogy a lassan nyugdíj korhatárt elérő Frank Gore ugyanannyi labdacipelést kapott, mint a tavaly nagy pénzért idehozott Le’Veon Bell (aki sérülés miatt volt kénytelen hamarabb kiszállni a meccsből). Az viszont már utóbbi sara, hogy az öreg Gore 4, míg Bell csak 2.4 yardos átlaggal tette mindezt.

Ha van kemelni való játékos azonban a Jetsből, az Marcus Maye. A Jets safetyje vezette csapatát a tackle-ökben 10-zel, ami mellé két sacket, két levédekezett passzt és 2 negatív yardos szerelést is összehozott. Ki az a Jamal Adams? – kérdezhetik a Jets drukkerek (Seattle-ben erre azt mondanák, hogy a védelem (egyik) legjobbja). Mindenesetre úgy tűnik, hogy Adams szerepét egyelőre tökéletesen vette át Maye és Gregg Williams védőkoordinátor hasonlóan diverzen tervezi használni, mint nagyobb nevű korábbi társát.

Persze nem ártana, ha a Jets védelmében nem csak pár defensive back volna veszélyes az ellenfél irányítójára. Maye-en kívül ugyanis a corner Brian Poole volt a másik játékos, aki földre tudta vinni Josh Allent.

A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, amikor 21-3-as állásnál mentek pihenőre a csapatok. A Jets kissé talán összeszedettebben jött ki a második félidőre, míg a Bills kevésbé volt fegyelmezett már a nagy előnye mellett. Ennek az eredménye lett a Jets első TD-je is, amikor Crowder kapott el egy 0 yardos labdát a LoS-en, hogy egy elhibázott szerelésnek köszönhetően még 70 yardot nyargaljon vele.

(alatriste)

38 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
38 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vicgeordie
Vicgeordie
2020-09-14 07:52

Ezt a teljesen ostoba touchback szabályt nem akarják megváltoztatni amúgy? Semmi értelme nincs annak, hogy ha az 1 yardoson pattog ki oldalt a labda, akkor mehetsz tovább szinte tuti pontszerzéssel, de ha pár centivel beljebb bepattog az endzone-ba majd ki, akkor nemhogy pont nincs, de a huszasról jöhet az ellen…

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Vicgeordie
2020-09-14 10:11

Azért tegyük hozzá, hogy nyert már ezzel meccset a Pecc is (egy steelers elleni rémlik úgy két-hátom éve. Persze lehet, hogy rosszul rémik)
Lehet ezeket a szabályokat szidni – mert miért ne lehetne, másrészről tényleg igazságtalannak tűnik -, de igazából hosszú távon kiegyelítődik, hogy a fütykös melyik végén találkozik vele a csapat.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  conspiracy theory
2020-09-14 10:21

De attól nem lesz jó egy szabály, hogy egyszer jól jársz vele, egyszer pedig nem :)

a szabály sztem értelmetlen, logikátlan és rossz attól függetlenül, hogy épp nyersz-e rajta vagy sem.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Vicgeordie
2020-09-14 14:11

Nem logikátlan ez. Ez a touchback szabály a safety inverze. Ha elveszted a labdát (fumble) és a saját 1 yardosodon pattog ki, akkor rossz helyzetből ugyan de folytathatod a támadást. Viszont ha pár centivel beljebb bepattog a saját endzone-ba majd ki, akkor safety és még támadhat is az ellenfél egy kézből elrúgott kick off után.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Fetyke
2020-09-14 16:52

szerintem almát hasonlítasz a körtéhez, mert ennek a szabálynak semmi köze a safety-hez :)

továbbra sincs ésszerű indoka annak, hogy ezt a fumble-t ellenkezően ítéljük meg, mint a pálya bármely más területén elkövetett fumble-t. Azaz a logikus (és igazságos) az lenne, hogy ha megszeri a védelem az endzone-ban, akkor tényleg touchback, ha pedig nem, akkor jöhet az O tovább, mint bármilyen más fumble esetében jöhetne.

De amúgy az emlékezetes Carr vs Cowboys touchback után felmerült pár ötlet, amivel legalább részben ki lehetne kerülni a szabály igazságtalan voltát:

1) a labda visszakerül az eredeti LOS-re a támadókhoz, akik veszítenek egy próbálkozást (downt). Azaz bünteti a támadósort, mert elveszti az esetleges előrehaladást és egy próbálkozást, de nem aránytalanul és kivételesen teszi meg ezt a labdabirtoklás elvételével.

2) a labda a támadóknál marad, és a fumble helyéről jöhetnek: ez nyilvánvalóan a támadóknak kedvezne, nagyjából egyenlővé tenné az ilyen labdavesztést a pálya bármely pontján lévővel.

3) a ladba a védelemé, de a fumble helyéről: ez kedvezőbb a védelemnek, hiszen övék a labda, viszont nem bünteti aránytalanul és igazságtalanul a támadókat azzal, hogy az ellen egyből a 20 yardról jöhet (hanem általában az 1-2 yardról tehetnék ezt meg)

És ezzel megtörtént az, amire soha nem gondoltam: bármiben egy platformre kerültem Haribóval (ő nevezte ezt az ökörséget crazy rule-nak:)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Vicgeordie
2020-09-14 17:41

Van összefüggés a kettő között, csak legfeljebb nem akarod megérteni. :)
De rendben! Miért adsz két pontot és labdát a védelemnek, ha a támadók a saját endzone-on keresztül gurítják ki lasztit a pályáról, és miért adnád vissza támadóknak, ha ugyanezt a másik célterületen keresztül teszik meg? Mi a különbség?
Gyakorlatilag ezzel egységes a szabályozás. Labdavesztés esetén (fumble), ha a labda a gólvonalon átjutva hagyja el a pálya területét a nélkül, hogy bárki meg tudta volna szerezni azt, akkor a labda így minden esetben a védelemé. Ha az oldalvonalon megy ki, akkor a támadóké. Úgy ítélték meg, hogy ez valahol így igazságos, és ebben van is valami. Meg logika is.
Ugyanezzel az erővel fordítva is föltehetnénk a kérdést (a védelem szemszögéből), hogy miért kapják vissza az oldalvonalon kigurult lasztit a támadók, ha egyszer elvesztették azt. :)

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Fetyke
2020-09-14 18:20

értem mit akarsz mondani, de sztem van egy nagy különbség a kettő között: mégpedig a játék iránya. gurulósra átfordítva az ilyen safety egy öngól, a saját kapudba rúgtad, megmásíthatatlan. Míg az ellen endzone-jába guruló labda egy kihagyott helyzet, ami után próbálkozhatsz még gólt rúgni.

(amúgy van önreflexióm és kíváncsi voltam, hogy az “itt mindenki hülye, csak én vagyok helikopter”-szituban vagyok-e épp :), de nem csak nekem tűnik ez inkorrektnek: Ravens coach John Harbaugh called it “a crazy rule” in 2016; Yahoo has labeled it the worst rule in football; Pro Football Talk has called it the “most unfair rule in the game”; Fox Sports has called it “the dumbest rule in the NFL”; and NFL.com has called it “the league’s worst, most nonsensical rule.”)

neked amúgy egyik alternatíva sem tetszene a fenti háromból?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Vicgeordie
2020-09-14 18:39

Én is értem amit mondasz, és nem mondom, hogy nem dühítő a szabály. Sőt talán önmagában még értelmetlen is. Gondolom, hogy itt valami már rég elfeledett hagyomány is benne van ebben, hogy mikor hol ér véget a pálya.
Egyébként az 1-es pontot teljesen elfogadhatónak találnám abban az esetben, ha azt egységesen alkalmaznák minden esetben, azaz a simán csak az oldalvonalon kiguruló labdánál is. Nekem ez tök igazságosnak tűnne. (ui.: nyilván a safety megmarad, de azt úgy is csak én kevertem bele)

László
László
Reply to  Vicgeordie
2020-09-14 17:03

Az a baj ezzel, hogy a játékosok ismerik a szabályt mégsem vigyáznak a labdára, hanem sokszor inkább hősködnek, mint tagnap is Harry is. Minden áron TD-t akart, pedig ha vigyáz a labdára akkor még 3 lehetőségük lett volna 1 yardról. Lehet hogy értelmetlen a szabály, de az sem komplett aki ilyenkor feleslegesen kockáztat egy labdavesztést.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  László
2020-09-14 18:39

Yep, egyetértek

ThySoul
ThySoul
2020-09-14 08:34

Ami pozitívum: Allen egész jól játszott, magabiztos volt, és bár volt három nagyon csúnya dobása (egyszer túldobta simán Brown-t az end zone-ban) szeirtnem a tavalyi passzjátékához képest ez hatalmas eredmény. Ha innen meg még fejlődni is tud akkor kinézem hogy talán top10-15 között lehet irányítókat tekintve. A két fumble csúnya volt, de most az egyszer belefér. Viszont futojáték fájóan nem volt, ezen kell dolgozni. De összességében pozitív hogy előszezon nélkül ilyen jól ment a játék. (Lehet kell egy új rugó lol)
Amúgy a playoff rankingnál a bucs remélem a peter parkeres szemüveges meme-t kapja majd. Igen, itt hallottátok először, enyém az érdem ha tényleg megcsináljátok.

Csabesz20
Csabesz20
2020-09-14 08:34

Nem lesz rossz ez a Bucs, de látni, hogy iszonyatosan hiányzott nekik egy komplett előszezon. Illetve nem csak Goodwinre lehetett számítani, Scott Miller is elkapott 5 labdát, majdnem annyiért, mint nagyobb nevű társa. Gronk passzjátékba bevonása azért is akadozott, mert sokszor kellett besegítenie a fal szélén, mert a két OT nem mindig volt a helyzet magaslatán. Az igazi fokmérő szerintem ennek a meccsnek a visszavágója lesz a 9. héten.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Csabesz20
2020-09-14 10:11

TB már a Pecces időkben is november után tudta hozni a csúcsformáját. (Kivéve a múlt szezont, aminek azért több oka rajta kívül álló oka is volt) Ennek nyilván volt egy személyes formaidőzítés komponense, meg valószínűleg akkorra tudták összereszelni a támadógépezetet.
Egyelőre én nem aggódnék.

Sestertius
Sestertius
2020-09-14 09:15

Mondjuk azért érződik, hogy Darnold a szíved csücske.. :D
mivel csinált többet eddigi karrierje során mint Allen? pontosan semmivel… sőőt..

és ezzel nem azt akarom mondani, hogy Allen HoF MVP Goat.. csak azt, hogy Darnold egy nagy kalap nulla eddig, csak mindenki várja tőle a csodát, míg Allen ellen van egy masszív alap ellenszél

Kacsa
Kacsa
Reply to  Sestertius
2020-09-14 13:45

Igazabol en egyik iranyitot sem tartom sokra, de ameg Darnoldot finoman szolva is nem segiti a keret minosege vagy az edzok, addig Allen segget is kinyaljak megis rossz. Vszeg ezert ‘bantjak’ kevesebbet Darnoldot…

Sestertius
Sestertius
Reply to  Kacsa
2020-09-14 15:43

Háát.. a tavalyi személyzete szerintem az egyik legrosszabb volt a ligában, Diggs-el mondjuk ez feljavult közepesre ..
PFF:
Allen: 65,3 off, 58,0 pass, 81,4 run, 50,2 fumble
396 dropback, 320 dobás, 169 elkapás, 52,8%, 2074 yard, 6,5 ypa, 10 td 12 int, 28 sack, 20 drop, 23 oldalt kidobás, 47 scrambel, 114 1st down

Darnold: 63,6 – 64,3 – 44 – 32,4
485 – 441 – 273 – 61,9% – 3024 – 6,9 – 19 – 13 – 33 -21 – 29 – 9 – 148

Szerintem pont ugyanolyan szar volt mindkettő,
20 drop vs 21, 28 sack vs 33,
6,5 ypa vs 6,9

(és ha választanom kéne, hogy melyikőjük legyen a kedvenc csapatom QB-ja akkor azt mondanám, hogy suck for Lawrence :D)

egyik kutya másik eb..
Darnold egy hangyafasznyival jobban dob, Allen meg képes megoldani dolgokat lábon…
A lényeg, hogy – és ami szerintem ijesztő mindkét csapat számára – hogy gyakorlatilag semmit nem fejlődtek az első évükhöz képest..

A másik lényeg, hogy Allen folyamatosan le van húzva, míg Darnold meg mindig felmentve.. pedig szerintem mindkettő bottom 25% kezdő Qb..

nyilván az idei statok még lényegtelenek, de tegyük hozzá, hogy Darnold az ellen a Pats ellen játszott, ahol még a takarítónéni is optoutolt, és így sikerült összeraknia egy 60% ot 6,1-es átlaggal
Allen: 71,74% 6,8 átlag
De ez alapján nem úgy tűnik, hogy nem Darnoldon ment el a meccs…

ThySoul
ThySoul
Reply to  Sestertius
2020-09-14 17:42

Allen fejlődött az első évéhez képest :D
Tavaly első pár meccsen agyba főbe dobta az inteket, aztán mikor meccsek mentek el a dolgon kijelentette bogy visszább akar venni majd ezekből és láss csodát sikerült is. Idénre pedig jelentősen javult is a passzjátéka, aminek Diggs adott egy biztonsági célpontot. (És tegnap közvetítésbe volt is róla szó, hogy a Bills elkapók második helyen voltak tavaly droppokban, tegnap is két sima elkapást csesztek el)
Nem azt modnom hogy top5 QB, mert nyilván nem az, de vannak előnyei (a lába, hogy képes fordítani ha kell, és vezérként viselkedni) és fejlődik folyamatosan. Sosem lesz Mahomes szinten, de nem lehet minden QB az ő szintjén, ha egy stabil top15, netalán top10 szintet sikerül elérnie, akkor már elégedett vele az egész Bills szurkolótábor.
Egyébként nálam is feljött a Darnold téma, és oké hogy szar a személyzettől kezdve minden, de azért ő sem nagyom mutatja ám miért is lenne franchise QB alkat. Kár, hogy lehet benne van az a bizonyos plussz, csak mondjuk majd év végén ő is lapátra kerül mondjuk a vezetőséggel együtt

Dan hadnagy
Dan hadnagy
2020-09-14 09:25

szép volt az első TB TD :D

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2020-09-14 09:33

NE-MIA meccsen volt pár érdekesen befújt DPI, konkrétan a Miami TD drive jelentős részét a “Bírók nevű sporttás” hozta.
Nem tudom mi történt, de NE-nál ment a középső futás főleg Burkhead és Taylor révén, utóbbi 7 yardos átlaggal (bár ez lehet csak a MIA védőfal miatt volt, bár nem tűntek nagyon homálynak)
CN-nak volt egykét rossz döntése, emiatt lett pár negatív yardos földrerogyás, de a támadófal is néha elszámolta magát.
Nálam preseason hangulatú meccs volt ez, még látszott az útkeresés, de jó nyomon vannak. Viszont idő nem sok van, jövő héten go to seattle. Az beárazós meccs lesz.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Hurrá Torpedó
2020-09-14 10:21

Imádok bírózni, de sajnos gyakorlatilag mindegyik DPI jogos volt. Még a Gilmore-féle is 4&2-nél, ami nagyon fájt…

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Vicgeordie
2020-09-14 10:24

szerintem véleményes volt. ugyanakkor be lehetett fújni végülis, mert kontakt volt, bár szerintem nem akadályozta. van meccs, ahol ez simán belefér.

rowi
rowi
2020-09-14 09:36

A 43 34 az scorigami
21-11 pedig eddig 3 volt evör, mind3 az afc easten belül

Fetyke
Fetyke
2020-09-14 11:07

Packers at Vikings
Nem érdemes sok szót vesztegetni rá, a Packers minden szinten jobb volt. Kár ezt ragozni.

Bucs at Saints
A két nyugdíj előtt álló irányító csatáját a fiatalabb(nak) nyerte meg a csapata. Én nem osztom azon véleményeket, hogy Brady lesz ennél még jobb is. Továbbra is azt gondolom, hogy az ilyen szintű védelmek ellen TB már kevés lesz. Mint ahogy Breestől se várom, hogy a rájátszásban élete formáját hozza majd. A Saints egyértelműen komplettebb csapatnak tűnt, de nagyon hajtaniuk kell az első kiemelésért az SB run elérése érdekében.

Caselele
Caselele
Reply to  Fetyke
2020-09-15 07:20

A jobb QB2 nyerte meg a meccset a saintsnek! 🔪

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-09-14 11:14

Na most értem én, hogy a Greenbay ettől a szezontól futás-központú játékot ígért és azt annyira komolyan is vették, hogy úgy is draftoltak, de nem kellett volna erről szólniuk Rodgersnek is? (364y, 4TD)

bjeela
bjeela
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-14 18:40

Annyira másban gondolkottak, hogy elveszítették az ímélcímét… Most meg ott vannak a szoaréban.

ClayMatthews52
2020-09-14 11:14

A Packersnél az is sokat számított, hogy a LG megsérült, ezért E. Jenkins visszament oda, RT-be meg beállt Wagner, onnantól kezdve egészen jól működött a fal. Aztán a RG is megsérült, és az újonc Runyan is korrektül szállt be a végére, bár túl nagy nyomás nem érkezett… Clark nélkül viszont kb 200 futott yardot fogna átlagolni ellenünk.

Fanyul23
Fanyul23
2020-09-14 12:18

Brady eseteben meg nem lattam megemliteni hogy 3-4 DPI is volt az elso felidoben talan, ebbol minimum 2 td ert volna es akkor a statok is mashogy mutatnanak neki is meg Evansnek is.
En nem ereztem hogy nincs meg a kello kemia, sot, reg nem latott modon kereste a hosszu passzokat ami Arians O erossege.
Top csapat ellen elso.meccsen siman vallalhato, a vedelem tartotta a csapatot amig kell egy saints O ellen de ez most keves volt. Jo lesz ez a bucs szerintem.

NFC EAST megint kabare, a fordulo utan 1 meccs elonnyel vezeti makd a csoportot a wft….WTF😀

Jarred
Jarred
Reply to  Fanyul23
2020-09-14 12:41

A pass interference annyira szubjektív és véleményes (főleg a tavalyi után), hogy nehéz eldönteni, kinek van igaza. A kémiával viszont nem értek egyet, az első INT-nél pl láthatóan az volt a baj, hogy Evans más útvonalat futott, mint Brady várta (hogy melyikük rontotta el, azt nem tudom, de biztos, hogy rosszul kommunikáltak).

És még a Giants pályára sem lépett. A hét eredményei után, már meg merem kockáztatni, hogy még nyerhet is, és akkor totális lesz a káosz.

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Jarred
2020-09-14 12:49

Szerintem ezeket a dpiket meg lattimore se vitatta. Amirol en irtam fentebb tok irrelevans a dpi szubjektivitasa, csak arra szandekoztam celozni hogy mind brady mind evans szamai csalokak igy.
Amit emlitesz az csunya megnemertes volt, de en ehhez hasonlot tobbet nem lattam.
Nyugi a Giants hozza sajnos a papirformat ma😑

juhaszvik
juhaszvik
Reply to  Fanyul23
2020-09-14 13:20

Halvány remény se? :(

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  juhaszvik
2020-09-14 13:20

Dehogynem, remeny mindig van holtszezonban, draft elott/utan meg a kezdosipszoig.
Vedelem szerintem a panthers d-nel is vakabb a tamadoknak meg a liga elit vedelmet kene szetszednie hogy “tobbet rugjunk mint kapunk”.
Nem latom a scenariot hogyn lehet ebbol w sajnos.

bjeela
bjeela
Reply to  Fanyul23
2020-09-14 18:39

Má megen mijeza sipítozás? Néddameg, hogy lehurrogták MVP Trubot is, azt most meg kapkoggyák befelé a Valérijánát, hogy tútegyék magukat a megrázkóttatáson, amijérte őket. Nembeszarni, megyazfogni.

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  bjeela
2020-09-14 18:39

Az elmelet jo de a hasonlat santit…a Bears nem Trubiskyval nyert hanem Trubisky ellenere.

bjeela
bjeela
Reply to  Fanyul23
2020-09-14 18:39

Semmitsetucc! MVP Trub három negyeden át altatta az ellent, oszt a végin jól odasederintett nekik, hogy csak úgy kapkották a fejüket. Eséjük se vót.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Fanyul23
2020-09-14 14:11

Bradynél én nem a kémia hiányában láttam a problémát. Hanem, hogy ez a Brady nem a pár évvel ezelőtti. TB egyszerűen nem nagyon érezte a játékot. A régi, általam megszokott Brady mindig is nagyon jól olvasta a védelmeket, már a játék elindulása előtt érezte, sőt tudta, hogy honnan jöhet a nyomás védelem részéről, és ennek megfelelően nem egyszer áthívta a játékot, illetve könyörtelenül kihasználta a missmatcheket. Na ezt nem láttam már tavaly sem nagyon, és tegnap sem.
Ha a kémiával lett volna a gond, akkor Gronk több targetet kellett volna kapjon. De szerintem nem azzal volt a gond, passzpontosságban például még jobb is volt Tibi Breesnél, aki amúgy e tekintetben nagyon önmaga alatt teljesített.

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Fetyke
2020-09-14 14:11

Nagyjabol egyetertek, a ket pickig szerintem nagyon magabiztos volt a kecske, nagyon pocsmeregetos volt a qb snake es beleallt a nagy passzokba. Ad abszurdum hiaba nyertek a dpikkel sok yardot szerintem megis a szabalytalankodo jott ki jobban belole, mert mind Evans mind TB epithette volna aa nagy jatekokkal a magabiztossagot meg a sokat emlegetett kemiat vagy mit. Evanst az egyik dpi utan ott.vigasztalta Godwin is ha jol lattam. Azert egy ilye stat orientalt ligaban meg is ertem hogy kibuksz azon hogy 2 target 0 yarddal allsz mikozben 100 is lehetne 1-2 tdvel. Azert ez kurvara nem mindegy.

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x