Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Zseni támadókoordinátorok és miért nem lesz sosem irányító Taysom Hillből

Andy Reid és Kyle Shanahan minden héten több zseniális játékot is szolgáltat számunkra – megszoktuk már, de mindig jó emlékeztetni magunkat, mennyire kreatívak ők –, de idén nagy dicséret illeti Brian Schottenheimert is, aki bontogatja szárnyait. A sor persze itt nem ér véget, de most tőlük hozunk 1-1 játékot a harmadik fordulóból, ahol megmutatják kreativitásukat. Ezen kívül hozunk 1-1 példát Josh Allen nagy fejlődésére és Aaron Rodgers zsenijére is, illetve megmutatjuk, miért nem lesz sosem irányító Taysom Hillből. 

Russ főztjéhez Schottenheimer adja az alapanyagokat

Russ óriási főzésekben van a szezon elején, ám ez nem valósulhatna meg az alapanyagok (játékhívások) nélkül, amiket Brian Schottenheimer szolgáltat számára. Íme az első TD a Cowboys ellen:

A Seahawks egy úgynevezett Yankee conceptet futtat (legalábbis annak tűnik, aztán majd jön egy fricska). Ez azt jelenti, hogy két mély útvonal van csak, az egyik egy deep post, a másik pedig egy deep over. Ezt általában olyan csapatok tudják jól használni, ahol van két gyors elkapó – nos, a Hawksnál ez adott Metcalf és Lockett személyében. Rajtuk kívül egyébként mindenki más passzblokkol, tehát max protection van Wilson körül, nyolcan védik a QB-t.

Általában egyébként cover1 vagy cover3 a válasz egy ilyen “nehezebb” formációra, a két keresztező útvonal pedig leginkább a középső safetyt hivatott nehéz helyzetbe hozni. A Cowboys viszont itt cover4-et, azaz quarters coverage-et alkalmaz, tehát két safetyt kéne átverni egyszerre.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!