Connect with us

Hír

A Washington neve még jövőre is Football Team maradhat

A Washington franchise most nyáron hagyta el a korábbi rasszista becenevét és váltott ideiglenesen a Football Team megnevezésre. Akkor úgy gondoltuk, ez csak erre az évre szól és igazából bármikor jöhet az új név. A csapat elnöke, Jason Wright szerint viszont “elég jó esély van arra”, hogy 2021-ben is maradjon a Football Team megnevezésnél a washingtoni focicsapat.

Wright elmondta, hogy nagyon gyorsan itt lesz a következő szezon és a brandnek össze kell állnia, a mezeknek is át kell menniük az engedélyezésen, satöbbi. Korábban egyébként a csapat tulajdonosa, Dan Snyder nem vetette el azt a lehetőséget sem, hogy állandóra marad Football Team a csapata, bár most Wright nyilatkozata ezt cáfolja.

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staten Island
Staten Island
3 years ago

Nevetséges. 87 évig megfelelt mind a vezetőknek, mind a játékosoknak ez a „rasszista” identitás, de nem bírtak ki még 1-2 évet, mire az új brand megszületik. Elég lett volna bejelenteni, hogy nevet fogunk váltani és kész, mindenki megnyugodott volna és közben nem lennének közröhej tárgya. Persze ha eközben a Fedex meg a Pepsi fenyegetőzik, hogy elveszik a szponzorációs pénzt, akkor nem könnyű nem a csicskájuk lenni. A probléma itt kezdődik.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Staten Island
3 years ago

Ez egy ilyen világ, ezzel kell együtt élni… Van aki szerint ez rossz van aki szerint ez a helyes irány… Valahol mindkét álláspontot megértem. Amúgy szerintem ez nem a Fedexről vagy a Pepsről szólt.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Lecc Go Pecc
3 years ago

Usában a Pepsi már jópár éve a “néger kóla”.

Zoltan Szilard v. Pinter
Zoltan Szilard v. Pinter
Reply to  Bélabá a csótány
3 years ago

A Coca meg a melegeké… Maradjunk a fröccsnél.

Staten Island
Staten Island
Reply to  Lecc Go Pecc
3 years ago

A Fedex és a Pepsi úgy jön képbe, hogy miattuk kellett azonnal megsemmisíteni a Redskins nevet, anélkül, hogy csapatnak lenne már új.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Staten Island
3 years ago

A szponzoroknak bőven elég lett volna egy hosszútávú ígéret, mondjuk azzal megtámogatva, hogy ilyen fontosságú döntést a szurkolókra kell bízni, tehát először várjuk az ötleteket, utána egy bizottság kiválasztja az x legjobbat, a végén a szurkolók szavaznak, akár több körben is. A folyamat mondjuk 1 évig tart. Közben bőven ráértek volna gondolkozni, hosszabbítani ilyen-olyan okok miatt, stb.

Staten Island
Staten Island
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

Én nem így hallottam, úgy tudom a Fedex konkrétan belengette, hogy kiszállnak a csapat finanszírozásából, ha a vezetőség nem lép az ügyben.

Pizsama
Pizsama
3 years ago

A röhej az, hogy a un-branding megvolt kb. 1 hónap alatt.
De a re-branding-re arra évek kellenek?!

LG
LG
Reply to  Pizsama
3 years ago

Ez egyáltalán nem meglepő, mivel az mégiscsak sokkal nehezebb… :D persze ha nem akarják 2022ben elölről kezdeni az egészet.
Ez a hír magyarul annyit jelent, h a kanyarban sincs egy jó ötlet sem

Uatu
Uatu
Reply to  LG
3 years ago

Nem, ez azt jelenti, hogy nem sikerült megegyezni azzal az ügyvéddel, aki levédette az összes esélyes név verziót.

camillo 7777
3 years ago

Biztosan nem tudnak megfizetni egy jó marketing csapatott. Ennyi idő alatt egy 3ikas rajzszakkör, tökéletes tervet tesz le. 😃

Tibor Cseh
Tibor Cseh
3 years ago

Már egy becenév is lehet rasszista.Hiába,no,fejlődünk.Vagy legalábbis tartunk valamerre.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x