Connect with us

Hír

Az NFL puha buborékja kipukkadni látszik, jöhet a 12 meccses szezon és a szigor?

Pár nap alatt négy csapatnál is lett pozitív Covid-tesztet produkáló játékos: a Titans-Steelers meccset emiatt el is halasztották (a Titansnél már nyolc játékos került Covid-IR-re, illetve nyolc stábtag lett fertőzött) a 7. fordulóra, a Chiefs és Patriots meccse egyelőre hétfőre/keddre lett eltolva (Cam Newton és egy Chiefs PS-játékosnak lett pozitív a tesztje), illetve a Saints-Lions találkozó is veszélybe került (a Saints FB Michael Burtonnek lett pozitív a tesztje). A PFT információ szerint emiatt felerősödtek a hangok a szezon felfüggesztésével és egy potenciális 12 meccses alapszakasz bevezetésével kapcsolatban.

Hogy ez utóbbi milyen forgatókönyv szerint valósulna meg, arról egyelőre csak találgatni lehet, pláne hogy voltak már konferenciák közötti találkozók. Nem is ez a lényeg, a menetrenden mindig lehet variálni – ennél fontosabb, hogy az NFL szigoríthatna a buborékon és a következő kilenc mérkőzés idejére minden csapat minden tagját hotelbe költöztetné, ahol az edzéseket és a mérkőzéseket leszámítva kijárási tilalom lenne.

Persze ezt csak akkor vezetheti be a liga, ha a játékosok szakszervezete is belemegy, de a szezon folytatása érdekében ezt a pár hónapnyi kellemetlenséget be lehetne vállalni – vagy akinek ez nem fér bele, annak engedélyezni kell, hogy szabadon opt outolhasson. Akárhogy is lesz, a jelenlegi politika és tervezett menetrend tovább nem fenntartható (legalábbis nagyon úgy fest).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!