Connect with us

Hír

Cam Newton elvileg akkor is visszatérhet, ha pozitív tesztet produkál

Az NFL a tervek szerint nem halasztja tovább a Patriots-Broncos mérkőzést, amin akár Cam Newton és Stephon Gilmore is részt vehet – még akkor is, ha pozitív Covid-tesztet produkálnak. A Covid-protokoll alapján ugyanis minden koronavírusos, de tünetmentes játékos visszatérhet a pályára 10 nappal az első pozitív tesztje után.

Alapvetően egy covidos játékos akkor térhet vissza a csapathoz, ha egyrészt tünetmentes, másrészt fel tud mutatni két negatív tesztet 24 óra eltéréssel. Az első bekezdésben említett esetre eddig nem nagyon volt példa, de nem alaptalan az elképzelés, kutatások szerint ugyanis legalább 10 nappal a covid diagnosztizálása után a vírus már nem fertőz, miközben még mindig jelen van a szervezetben. Ezzel magyarázta Bill Belichick is a helyzetet a Merloni and Fauria Show-ban.

“Ha egy ember elkapta a koronavírust, akkor nagyon sokáig produkálhat pozitív teszteket. Nem vagyok orvos, nem tudok biztosat mondani, de akár 30-60-90 napig is tarthat ez az időszak. Így ha csak a mintákat nézed, akkor jó hosszú ideig kaphatsz pozitív eredményeket. Beszéltem erről más edzőkkel is, láttunk már erre példát például nyáron vagy az edzőtáborban. De ez nem futballal kapcsolatos kérdés, nem vagyok elég kvalifikált ahhoz, hogy ilyen témában alkossak véleményt. Erre ott van orvosi csapatunk, konzultálunk a liga orvosaival, az ő véleményük alapján tudunk döntést hozni.”

Amennyiben tehát Cam Newton és Stephon Gilmore is tünetmentes marad, akkor a hétvégén a 10 napos szabály értelmében akár pályára is léphetnek – már amennyiben nem kezdenek el tüneteket produkálni, illetve minderre az NFL orvosai is igent mondanak (via Patspulpit).

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
conspiracy theory
conspiracy theory
2020-10-14 10:25

Remélem, minden védőre dobnak egy sárga zászlót, aki 1,5 méternél közelebb megy CN-hez.

Győri Gábor
Győri Gábor
Reply to  conspiracy theory
2020-10-14 11:03

comment image

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x