Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #7

Ne feledjétek, órállítás, így nem este 7-kor, hanem már 6-kor megkezdődnek a meccsek! 

18 órás sáv

Pittsburgh Steelers @ Tennessee Titans (GamePass, Kandalló Pub)

Veretlenek csatája, a hét meccse! Az NFL történetében mindössze ez az ötödik olyan meccs, ahol a 7. fordulóban vagy később csap össze két veretlen gárda – az előző négy nyertese mind Super Bowlba jutott.

A Titans offense vs Steelers defense nagyon város párharc, mindkét egység a legjobbak közé tartozik a ligában. A Titans top5-ben van hatékonyság szempontból és főleg a red zone-ban kiemelkedő, ahol 83%-ban TD-t szereznek, mióta Tannehill a kezdő (2000 óta 77,8% a rekord egy szezonon belül). Nagy érvágás viszont, hogy kiesett Taylor Lewan, így a fal bal oldala lyukas. Ami már csak azért is rossz hír, mert Tannehill hajlamos sackeket benyelni, a washingtoni irányítókon kívül nála lesz a legmagasabb arányban sack a nyomásgyakorlásokból. A Steelers védőfalát pedig nem kell bemutatni senkinek, brutálisan félelmetesek. Ellenben Tannehill idén a liga legjobbja nyomás alatt 110,5-ös passer ratingjével, 7 TD-jével és 0 interceptionjével, ráadásul a Steelers secondary azért sebezhető a sok blitz miatt, illetve már Devin Bush sem bevethető, az ő helyére is mehetnek passzok például play actionök után.

Általában a jobb támadósorban szoktam bízni az ilyen matchupoknál, de Lewan kiesése kicsit rémisztő lehet, és nagyon jó ez a Steelers védelem. Az offense ugyan nem lehengerlő, de rendben van pittsburghi oldalon, és mivel a Titans védelme nem mutat olyan jól, így nálam a Steelers felé billen a mérleg nyelve. A tippjeink viszont teljesen megosztottak.

Green Bay Packers @ Houston Texans (Arena4)

Múlt héten a Buccaneers alaposan össze tudta zavarni Rodgerst a millió blitz-cel, ez viszont most nem lesz így, hiszen a Texans védelme az egyik legrosszabb a ligában. Már most 1000+ futott yardot engedtek, emellett a 119,6-os engedett passer ratingnél csak két csapat tud felmutatni rosszabbat.

Sokpontos mérkőzésnek ígérkezik ez, ugyanis a Packers védelme sem néz ki jól, a Football Outsiders DVOA mutatója alapján konkrétan még a Texansnál is rosszabb, a 30. helyet elfoglalva. Deshaun Watson pedig magára talált az első hetek után és ebben az ütemben karrierje legjobb évét zárná passzpontosságban (68,5%), kísérletenkénti passzolt yardokban (8,9) és ANY/A mutatóban is (7,89).

A Bradley Roby vs Davante Adams párharcot emelném ki a mérkőzésről, ugyanis Roby gyakran követi az ellenfél első számú elkapóját és az ő őrizetében még senki nem kapott el 45 yardnál többet egy meccsen.

Carolina Panthers @ New Orleans Saints

Két konzervatív irányító csap össze, ráadásul két korábbi csapattárs. Bridgewater átlagos passzmélysége idén 7,2 yard, Breesé pedig 6,3 yard, amivel a 29. és a 36. helyet foglalják el a 38 kvalifikáló irányító közül. Breesnek csak a passzai 5,1 százaléka megy legalább 20 yardra és ugyan Bridgewaternek közel a duplája (9,2%), még ez is csak a 26. helyre elég. Persze ez nem jelenti, hogy a támadósorok ne tudnának haladni, ráadásul mindkét védelem sebezhető. A Panthersnek offense oldalon igazából a red zone-ban vannak problémái, csak 47,8 százalékban szereztek TD-t, amivel a 28.-ak a ligában. A Saintsnek fekszik majd a Carolina védelme, ugyanis nagy játékokat nem engednek, de a rövidekkel lehet haladni ellenük. Az előzetes várakozásokkal ellentétben Michael Thomas nem tud visszatérni a Saintsbe, ráadásul Emmanuel Sanders sem lesz ott a pályán, így Alvin Kamarán lesz ismét a hangsúly.

Támadósorok által irányított mérkőzés várható, de a sok rövidebb játék miatt kevesebb drive-val, így pontzuhatagot talán nem várhatunk, de tippjeink alapján Saints győzelmet igen.

Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals

Érdekes a Browns sorsolása. Az első héten kaptak egy nagy zakót a Ravenstől, majd utána a Bengals ellen lehetett javítani (meg is tették). Múlt héten a Steelerstől kaptak egy nagy zakót, és ismét a Bengals ellen lehet javítani. A futójátékra most is lehet majd építeni, hiszen a Bengals 5,1 yardot enged átlagban a földön, ami a második legtöbb a ligában, a 2. fordulóban 6,1 yardos átlaggal engedtek 215 yardot a Brownsnak. Emellett a tight endekkel is hadilábon állnak, a nekik engedett 404 yard a harmadik legtöbb.

Igazából melyik poszton jobb a Bengals? Safetyben, az egy. Meg irányítóban, az kettő. Oké, ez utóbbi mondjuk elég fontos.

Detroit Lions @ Atlanta Falcons

Két ilyen szerencsétlen franchise közül melyikben lehet jobban megbízni? A Falcons végre behúzta első győzelmét, új edzővel új lendületet is vehetnek, a Lions meg 50 százalékosra módosíthatja a mérlegét egy győzelemmel. Julio Jones és Calvin Ridley is egészséges, így elég valószínű, hogy sokpontos meccs lesz, hiszen mindkét defense elég gyenge, az offense-ek pedig azért el vannak látva tehetségekkel. Érdekes lesz figyelni, hogy a Lions mit csinál védőoldalon, hiszen múlt héten a bye weekről érkezve teljesen átalakították a coverage-eket és nem a millió emberezéses taktikát választották. A labda túloldalon Kenny Golladay jelenlétét kell kiemelni, akivel a pályán a Lions azon a három meccsen a harmadik legjobb EPA/passzjáték mutatót produkálta a Chiefs és a Titans mögött (nélküle a 25. helyre volt elég a gárda).

Dallas Cowboys @ Washington Football Team

Egy újabb NFC Least csoportrangadó, ha esetleg csütörtök éjjel nem lett volna elég belőlük. Vajon Daltonnak jobban megy, ha nem főműsoridőben kell játszania? Vajon Elliott abbahagyja a labdák elvesztését? Vajon sikerül végre egy elkapónak legalább 90 yardot szerezni a washingtoni védelem ellen? Vajon Chase Young visszatér a formájához és a fővárosi védőfal tudja dominálni a Cowboys összetákolt támadófalát? Ezekre a kérdésekre mind-mind választ kaphatunk, ha épp ezt a találkozót akarjuk választani a 18 órás sávban.

Buffalo Bills @ New York Jets

A Bills két vereséget szenvedett el zsinórban (és így mindössze -12-es a pontkülönbsége), így jókor jön a Jets elleni találkozó, ahol könnyedén lehet majd javítani. A Jets ha így folytatja, a valaha volt legrosszabb pontkülönbséget könyvelheti el a szezonban, és egyébként a Cowboys mellett a Jets az egyetlen csapat idén, amelyik még csak spreaden belül sem tudott maradni egy meccsen sem, pedig már elég magas határokat húznak meg Vegasban.

21 órás sáv

San Francisco 49ers @ New England Patriots (Arena4)

A liga egyik, ha nem a legjobb támadóguruja a liga egyik, ha nem a legjobb védőguruja ellen, igazi csemege! A kis Shanahan eddig háromszor meccselt Belichick ellen, ezeken 415,3 yardot és 29,7 pontot átlagolt (mindegyiken minimum 27-et szerzett). Ráadásul az édesapja ellen is többször meggyűlt a baja a Patriotsnak, így talán mondhatjuk, hogy a Shanahan-féle rendszer Belichick kriptonitja, már amennyiben létezik ilyen.

Ha ezt a yard- és leginkább pontmennyiséget most is tudja tartani a 49ers, akkor szerintem meg is nyerik a meccset, mert ebben a Patriots offense-ben jelenleg nem nagyon lehet megbízni. A passzjáték továbbra sem működik, az elkapók nem tudnak elszakadni, Newton sem tud bennük igazán megbízni, így a futásra lehet csak hagyatkozni. Ebben segítség, hogy visszatér Mason és Andrews is a támadófalba, így ez jobban működhet most, mint a Broncos ellen múlt héten (plusz az ellenfél is tele van sérültekkel a védőfalban). Ez lehet az igazi esélye a Patsnek, ha le tudja nyomni a futást a 49ers torkán.

A Patriots védelme eddig rendkívül jól teljesít tight endek ellen, ráadásul jó kis játékosokkal is meccseltek már, így érdekes lesz figyelni, mire képes George Kittle ellenük. Ezen felül érdekes párhuzam az is, hogy míg a 49ers szerzi a második legtöbb yardot elkapás után, addig a Patriots engedi a második legkevesebb yardot elkapás után, így a 49ers passzjátékát papíron meg fogja tudni állítani a New England-i alakulat. Az már másik kérdés, hogy vajon a futójátékkal is sikerül-e ezt megtenni.

Tampa Bay Buccaneers @ Las Vegas Raiders

Jon Gruden bosszúra szomjazik! Ő lesz ugyanis az első főedző az NFL történetében, aki olyan csapat ellen meccsel, amelyikkel korábban Super Bowlt nyert. Ez tüzelheti a Raiders játékosokat, akik bye weekről érkeznek, és a jelek szerint nem vesztik el a mérkőzésre a teljes kezdő támadófalukat a COVID-gyanú miatt.

Annak a Buccaneersnek, amelynek EPA/snap alapon a legjobb a védelme a ligában, kiváló védőfallal, az NFL legjobb LB-duójával és egy fiatal, éhes, tehetséges és nagyon jó secondaryvel. A defense a hatodik legkevesebb 15+ yardos labdát engedi a ligában, de érdekes módon a harmadik legjobb passer ratinget is engedi 20+ yardos passzoknál. És ugyan jók ezek a CB-k, de egyik sem olyan gyors, mint Henry Ruggs. Kíváncsian várom, hogy Carr most is megindít-e több bombát az újonc irányába, és hogy ezekből mi sül ki. No meg hogy Todd Bowles vajon most is szétblitzeli-e aktuális ellenfelét, mint Rodgerst, vagy más taktikát választ.

A túloldalon elég nagy mismatch a Buccaneers elég jó támadófala a Raiders gyengécske védőfala ellen, így működhet a futás Ronald Jonesszal, de azt is nehéz előrevetíteni, hogy a Raiders cornerei meg tudják fogni az egyre egészségesebb Evans-Godwin duót. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem ez a Buccaneers lehet az NFC legjobban összerakott gárdája az év második felére.

Jacksonville Jaguars @ Los Angeles Chargers

Az első heti meglepetésgyőzelem után a Jaguars úgy játszik, mint a szezon előtt vártuk: öt vereség zsinórban (az utóbbi négy legalább 8 ponttal), -63-as pontkülönbség (Jets mögött a legrosszabb), a védelem EPA/snap alapon vagy épp passzonként engedett yardokban is ligautolsó, nyomást is alig tudnak helyezni az ellenfelekre (27.). Jó esély van tehát Justin Herbert első győzelmére a profik közt, aki most végre kevesebb nyomás alatt játszhat majd, ami talán még több kiváló hosszú labdához vezet. A Chargersbe ráadásul a bye week nyomán visszatér pár játékos, aki korábban sérült volt, mint például Melvin Ingram vagy Brian Bulaga.

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos

A Chiefs tavaly két meccsen összesen 53-9-re verte el a Broncost és egyébként kilencmeccses győzelmi szériában van ebben a párharcban, így nyilván most is nagy favoritok. A Denver védelme viszont elég jól néz ki, EPA/snap alapján az ötödik legjobb egység, ami kifejezetten impozáns a sok sérülés és a relatíve kevés tehetség láttán, szóval Vic Fangio elég jó munkát végez. Érdekes lesz figyelni, mire mennek Mahomesék ellenük. Szórakoztató meccs is lehet akár, hiszen Drew Lock bármelyik játékában benne van a nagy haladás és a turnover is. Az biztos, hogy nem fél megereszteni a hosszú labdákat, neki a legmagasabb az átlagos passzmélysége a ligában (13,9 yard).

Azt pedig majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy várhatóan havas meccs lesz! ❄️⛄

Sunday Night Football

Seattle Seahawks @ Arizona Cardinals (Arena4)

Ez a mérkőzés került át főműsoridőbe a Buccaneers @ Raiders helyett, aminek lehet akár örülni is, meg sajnálkozni is miatta. Én inkább az utóbbi tábort erősítem, mert ugyan Russell Wilsont bármikor jó nézni, a Cardinals offense-nek inkább csak a hájpja nagy, nem a valódi teljesítménye. Persze Kyler Murray scramble-jei a legveszélyesebb dolgok közt vannak jelenleg a ligában, de ezen kívül ez az offense nem csinál túl sok mindent jól. A Seahawks védelme mondjuk van olyan gyenge, hogy ismét jól nézzen ki a Cardinals támadósora, de ha itt sem fognak tudni rendesen haladni, akkor nagy a baj. A Pintyek védelme is inkább csak a statisztikákat vizsgálva mutat jól, Wilsonék szerintem egész könnyedén fognak végigmasírozni a defense-en.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!