Connect with us

Beharangozó

Lehetőség – New York Giants @ Philadelphia Eagles

Már hetek óta az NFC Easten röhög az egész NFL társadalom és teszi ezt minden joggal, mert a csoport tagjai kritikán aluli teljesítményt nyújtanak. Ez alól pedig még a rengeteg sérült és a speciális viszonyok sem mentesítenek, mert lehetne próbálkozni és lehetne sokkal szebben is meghalni, mint ahogy teszik ezt a divízió tagjai. Most csütörtökön egy lehetőség nyílik a Giants és a Eagles számára, hogy kicsit kozmetikázzon a játékán és akár begyűjtsön egy győzelmet is.

Teher nélkül

Kezdjük a hazaiakkal, mert talán könnyebb megfogni az ő történetüket. Elsősorban arról kell beszélnünk, hogy a kezdő támadósorból mindössze Wentz és Kelce bevethető és teljes mértékben egészséges, ezt pedig egyik csapat sem bírná el. Amikor a Sasok szurkolói azért rimánkodtak, hogy csak Wentz maradjon egészséges, kerül amibe kerül, akkor lehet nem gondoltak minden opcióra. Ellenben ha már Wentz egészséges, akkor nézzük meg mire tudnak támaszkodni.

A fiatal irányító overall teljesítménye nem szörnyű. Viszonylag pontosan passzol, tiszta zsebből jól szórja szét a labdáit és sokáig életben tud tartani játékokat. Ellenben egy dologban mindenképpen hibáztatható és ez pedig az eladott labdák száma. Nem elég, hogy több interceptiont dobott idén mint touchdownt, de rengeteg fumble-t is vét (ez egész karrierje során probléma), amivel értékes mezőnypozíciókat ajándékoz az ellenfélnek és fosztja meg saját csapatát pontoktól. A Giants ellen azért lehet fontos, hogy vigyázzon a labdára, mert alapesetben a védelme elég jó, ahhoz hogy sok pontot ne kapjon az Eagles, ha az Óriásoknak egész pályákat kell átszelnie. A Giants védelme amúgy is csak hat labdát szerzett idén, amivel a liga hátsó fertályába tartozik.

Ami kulcsfontosságú lehet, hogy az összetákolt támadófala mennyire tudja megvédeni, mert nyomás alatt egyszerűen nem játszik jól idén az Eagles irányítója. Sok labdát veszít, valamint pontatlanul is passzol. Nem fair a csereembereket mindenért elővenni, de jobban meg kellene védeniük az irányítójukat, ha eredményesek akarnak lenni. A siettetésekért azonban nem csak és kizárólag ők felelősek. Nem szabad Wentz szerepét sem elfelejteni, aki minden nyolcadik nyomásért saját maga felelős. Néha túlságosan hátralép a zsebben, nem érzi mikor kell visszahúznia a labdát és épp ezért sokszor magára húzza a nyomást. A Giants ellen ebben is szerencséjük lehet, mert nem a legfélelmeteseb pass rush jön szembe.

Leonard Williams viszonylag jól játszik, messze neki van a legtöbb siettetése idén a csapatból, de ami fontos, hogy ezek nagy részét ütésre vagy sackre is tudja váltani. Rajta kívül a linebacker Kyler Fackrellt lehet meglepetésre megemlíteni, aki ugyan kevés nyomást harcol ki, de ezeket meglepően jó hatékonysággal váltja zsákolásra. Ha kettőjüket sikerül kivennie valamennyire az Eagles támadófalnak (akár duplázás árán Williams esetében) akkor nagyot léphetnek előre a győzelemért.

Ami az előző meccsekhez képest segítség lehet a hazaiaknak, hogy sok coverage sackbe is belenézett Wentz, mert a másod- és harmadvonalas elkapók egyszerűen képtelen voltak elszakadni a cornerektől. Most a Giants ellen ebben is jobb dolguk lehet, mert James Bradburryn kívül a vendégek secondaryje tragikus. Igaz, ő pont az Eagles meglepetésemberét Travis Fulghamet leveheti a pályáról, de így a többieknek sokkal több helye marad. Már csak az a kérdés, hogy ki tud fellépni egy ilyen helyzetben.

Miben lehet bízni?

Ha áttérünk a labda másik oldalára, szintén nem sok jóval kecsegtet a mérkőzés. A támadófal nem javult a vártaknak megfelelően, az első tackle-ként kiválasztott Andrew Thomas nem kezdte valami jól karrierjét, múlt héten pedig fegyelmi okokból nem kezdett – most várhatóan visszatér, a túloldalon pedig a szintén újonc Matt Peart játszhat, aki meglepő módon a legbiztosabb pont a falban. Abban a falban, amelynek hatalmas szerepe lehet, mert Jones teljesítménye a legingadozóbb nyomás nélkül és nyomás alatt. A passzpontossága több mint 20%-kal esik vissza, a passzonkénti yardátlaga pedig 2 yarddal.

Ha valamiben bízhat az Eagles, akkor az a védőfala, akik képesek lehetnek péntek hajnalban maguk is meccset nyerni. Különösen nagy lehet a szerepe Fletcher Coxnak, aki középről helyezheti nyomás alá a fiatal QB-t. Itt egyértelmű előnyben vannak a Sasok, ami eldöntheti a mérkőzést.

Amiben mégis bízhat a Giants, hogy a kisebb, iparosokból álló elkapósora mégis meg tudja verni az Eagles rosszul muzsikáló passzvédekezését. Különösen nagy lehet a szerepe a slot játékoknak, mert az Eagles a pálya közepén sebezhető, ugyanis a nickel cornerek és a linebackerek is kritikán alul szerepelnek. Ha Daniel Jones gyorsan tud szabadulni a labdáktól, sok rövid, pálya közepét célzó passzal akkor a támadósor hosszú és eredményes drive-okat vezethet. Szintén ki lehetne használni Evan Engram gyorsaságát, akire nem nagyon van válasza az Eagles védelemnek.

Összességében két gyenge csapat találkozik, akik sok hibával játszanak és az jöhet ki győztesen, aki a saját játékát közelebb tudja hozni az elfogadhatóhoz. Megvannak mindkét oldalon a gyenge pontok, ezeket okosan kell kihasználni és garantált a győzelem az adott csapatnak. Mivel Pedersont az utóbbi időben elkövetett sok rossz döntése ellenére is jobb edzőnek tartom, ezért minimálisan az Eaglest gondolom esélyesebbnek, de nem ennek a mérkőzésnek köszönhetően fognak visszatérni a playoff esélyesek közé. Mindenesetre megragadhatják a lehetőséget, hogy rátaláljanak a helyes útra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!