Connect with us

Beharangozó

Hétfő- és csütörtök esti rangadó egyben

A covid okozta mérkőzésmozgások miatt rengeteg találkozó megrendezésének időpontja módosult. Ennek eredménye az is, hogy egymás után rendezik meg a forduló csütörtök és hétfő esti rangadóját, hétfőn.

Kansas City Chiefs @ Buffalo Bills hétfő 23:00

A magyar szurkolók szempontjából egyáltalán nem jött rosszul ez az áthelyezés. A hajnal negyed három órás kezdés helyett ugyanis még fogyasztható idősávba került a találkozó.

Mindkét csapat vereséggel hangolt erre az összecsapásra. A Chiefs az egész idei szezon talán legnagyobb meglepetésére otthon kapott ki a Raiders csapatától, míg a Billst a covid okozta zavaros helyzetből visszatérő Titans páholta el váratlanul könnyen. Mivel mindkét csapat előzetesen nyerhető meccsen szenvedett vereséget, a motivációval biztosan nem lesz gond.

Csábító a párharc, hiszen a csapatok elit támadósorral rendelkeznek, amelyek főleg a passzjátékban erősek, így egy magas pontháborúba is torkollhat a találkozó. Mind össz-, mind passzolt yardokban mindkét gárda a liga legjobb 5 csapata között van. Az idén MVP formát mutató Josh Allen a Titans ellen szezonbeli legrosszabb meccsét játszotta, de ha ismét úgy tud teljesíteni, mint a szezon elején, lehet keresnivalója a Chiefs secondary ellen. Derek Carr elsősorban a mély játékokkal szedte szét a Chiefs védelmét, ami könnyen megismétlődhet ezen a héten is. Allen karjánál kevés erősebb van a ligában és idén a pontossággal sincs nagy gondja. Stefon Diggs érkezésével megkapta a Buffalo az igazi no1 WR-ét, aki ráadásul a liga egyik legjobb deep targetje. Mahomesékat csak pontháborúban lehet legyőzni, amihez a Billstől is kelleni fognak az explosive játékok. Amiben bízhat a Chiefs, hogy a múlt héten visszatérő Bashaud Breeland fent tudja tartani majd a remek játékát. Carr kétszer vette célba a múlt héten Breelandet, amiből egy 2 yardos elkapás és egy interception született. A gyengécske cornersorba pedig bőven elfért az erősítés, miután a Raiders is közel 500 yardot termelt ellenük.

A túloldalon Mahomes nem zárt olyan tragikus napot, mint Allen a Titans ellen. A Chiefs végső soron 32 pontot tette a táblára, amivel elég sok NFL-meccset meg lehetne nyerni. Bár megdobta a szezonbéli első interceptionjét, valamint háromszor sackelték, ami ugyanannyi, mint az azt megelőző 4 meccsen összesen, Mahomes ellen igazi megoldást valószínűleg még nem találtak ki a ligában. Ha pontháborúra kerül a sor, akkor pedig ritkán történik meg, hogy a csapata alulmarad, ráadásul kétszer egymás után. A csapathoz frissen odacsábított Le’Veon Bell még a covid protokol miatt nem állhatott edzésbe és természetesen a mérkőzésre sem nevezhető. Vele talán még félelmetesebb lenne ez az offense, de az újonc Clyde Edwards-Helaire is megmutatta már, hogy veszélyes játékos. Az egykori LSU running back a nyitóforduló óta nem hozza ugyanazt a teljesítményt a földön, ellenben most már szerves részét képzi a Kansas City passzjátéknak. Most tehát még nem kell azon gondolkozni, hogy hogy osszák meg a snappeket Bellel, aki egyébként hasonló erényekkel rendelkezik, mint Edwards-Helaire. Segíthetni az újonc futó dolgát, hogy a Chiefs rendelkezik a 3. legtöbb várható futott yardal futásonként a Next Gen statisztikái alapján. Ez vélhetően annak köszönhető, hogy a védelmeknek muszáj a passzjátékra figyelni és kevesebb embert tudnak a box körül tartani. Kelechi Osemele hiánya ebben a tekintetben azonban nagy veszteség lehet.

A Bills védelmének jó hír, hogy első számú cornerük, Tre’Davious White ismét hadra fogható lesz. A múlt héten a hiányában a Josh Norman, Cam Lewis duóra dobott 12 passzból 9 volt sikeres, valamint 2 TD-t osztott ki Ryan Tannehill. Bár Sammy Watkins biztosan nem fog játszani, Tyreek Hill és Travis Kelce együtt, kiegészülve egy motivált Edwards-Helaire-rel, akinek bizonyítania kell, hogy a veterán érkezése ellenére lehet ő az első számú RB, nagy kihívás elé fogja állítani a Bills védelmét.

Mivel relatív korán kezdődik a mérkőzés, érdemes lehet elhúzni a megszokott fekvési időpontot. A csapatok támadósorai vélhetően tesznek majd róla, hogy ne álmosodjuk bele a mérkőzésbe. Vegasnál 5 pontos favorit idegenben is a Chiefs, tehát semleges pályán több mint 1 TD különbséget adnának nekik a fogadóirodák.

Arizona Cardinals @ Dallas Cowboys kedd 02:15

Nehéz mással kezdeni ezt a mérkőzést, mint Prescott sérülésével. Rendkívül érzelemdús jelenet közepett hagyta el a pályát a Giants ellen Prescott, akiről azóta kiderült, amit már a sérülésekor is sejtettünk, hogy véget ért a szezonja. Nyilván a kezdő irányító kiesése mindig óriási veszteség, pláne, hogy Dak magasan vezette a ligát passzolt yardokban. A Dallas passzjátéka jobban hasított, mint bármi a ligában. Vezetik a ligát össz megtett és passzolt yardokban, ráadásul mindkettőt közel több, mint 400 yarddal, ami embertelen szám.

A dolog pedig itt kezd el érdekes lenni. Ez a statisztika egész szezonra levetítve amúgy sem lett volna fenntartható, tehát igazságtalan is lenne ehhez viszonyítani majd a következő időszakot, azonban nem biztos, hogy Andy Daltonnal teljesen be kellene, hogy zuhanjon az egység. A liga legjobb elkapó hármasa áll Dalton rendelkezésére, valamint Zeke Elliott is óriási plusz mind a földön, mind a levegőben.

Andy Daltont sokan leírják, de ha sorrendbe állítjuk az NFL csere irányítóit, Dalton biztosan a top3-ban lenne. Prescott idén 8.4 yard per kísérlet mutatót tartott. Dalton csereként beszállva fél meccsen 9.3-at átlagolt, ami persze kis minta, de jó előjel arra, hogy fenntartsa ezt a mutatót. Ami probléma lehet, hogy Prescotthoz képest Dalton kevésbé vigyáz a labdára. A Bengalsban kevés szezonban maradt 10 interception alatt, és azok a szezonok se mostanában voltak.

Nem jó előjel, hogy a Dallas kezdő tackle duója már nem tudja segíteni Dalton munkáját, bár a nyomáshoz hozzászokhatott már a Bengalsban is. A Cooper, Lamb, Gallup elkapósor azonban talán még neki is új lehet. Kérdés, hogy melyik elkapóval alakítja ki a legjobb kémiát, mert a magas termetű AJ Greenhez egyik se igazán hasonlít. Prescott első számú célpontja egyértelműen Cooper volt, aki felé a második legtöbbször passzoltak az összes WR-t figyelembe véve és alkatilag is alkalmas lehet, hogy Dalton is benne lássa meg a fő emberét.

A támadósor rá lesz kényszerítve a pontgyártásra, mert a Dallas védelme továbbra is úgy engedi a yardokat, mintha kötelező volna. Abban reménykedhet a gárda, hogy Jaylon Smith a szezonban először nyújtott értékelhető játékot, valamint Leighton Vander Esch már újra edzésbe állt és van esély, hogy limitáltan pályára tud lépni. Ők együtt pedig az NFL egyik legjobb LB duóját alkották két éve. Ha visszatalálnának ahhoz a formájukhoz, talán az egész védelemre pozitív hatásuk lenne.

Stabillabb a helyzet a vendég gárdánál, már ami az irányítóhelyzetet illeti, mert a mutatott produkció és az eredményesség is hullámvasútszerűen ingadozik az egész szezonban. Az biztos, hogy az első igazán elit támadósor jön szembe a Cardinalsszal idén (persze akkor, ha Dalton tudja őket mozgatni). Murray-nek nincs egyensúlyozott teljesítménye, bár a múlt heti 380 yardja elég impresszív volt, a Jets ellen ezt el is várja az ember. DeAndre Hopkinsra vélhetően nem lesz válasza a Dallasnak, a kérdés, hogy tud-e más labdás játékos is felnőni hozzá. A Dallas oldalán azért emeltem ki az LB szekciót, mert továbbra is az az ember érzése, hogy a Cardinals 2. legveszélyesebb embere maga az irányító – lábon. Murray a legtöbb yardot futotta eddig az irányítók között, közel 300-at, ami mellé 5 TD is társul. Ha Smith és Joe Thomas, esetleg a visszatérő Vander Esch nem tudja kordában tartani az irányító megindulásait, akkor látok esélyt, hogy egy döcögősebb dallasi támadósort überelni tudjanak.

A védelmektől kevésbé látványos meccset várok. Mindkét oldalon a támadósorokban lehet elsősorban pozitív dolgokat találni. Azok után pedig főleg, hogy a Cardinals elvesztette a védelmének egyik legjobbját, Chandler Jonest. Hiányában gyengeség a gyengeséggel fog találkozni a Cardinals pass rush vs. Cowboys tackle duó esetében. Ha Daltont sikerülne nyomás alá helyzeni, akkor hiába a remek skill személyzet a Cowboysnál, hibákra, akár labdaeladásokra lehet kényszeríteni a veterán irányítót.

Vegasnál 1 pontos favorít a Cardinals, ami azt jelenti, hogy semleges pályán 4 ponttal jobbnak gondolják a Cardinalst. Ez a handcap egyértelműen Daltonnak szól, de nem túl nehéz meglátni azt a forgatókönyvet, hogy nem Dalton ellenére, hanem Daltonnal is nyerni tudna a Dallas.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2020-10-19 14:20

Nekem tetszik Jarred hero tippje, én is meglepetést sejtek a Bills meccsen.

Jarred
Jarred
Reply to  Krisztian Fekete
2020-10-19 16:26

Megint nem volt szándékos hero, de hát ez van. Múlt héten egész jól bejöttek 2/3 volt az arány, és ha a Chargers nem dilettáns playhívásokkal operált volna, akkor simán jött volna a 3. is.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Jarred
2020-10-19 19:01

Hogy lesz így FK átok Jarred? :'(

Jarred
Jarred
Reply to  ThySoul
2020-10-19 19:50

Egyszerűen. Meggyőzöd a többi szerkesztőt, hogy simán nyer a Bills.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2020-10-19 15:11

Amúgy az egyetlen jó a Covid-ban, hogy a megszokottaktól eltérő időpontokban is nézhetünk meccseket. Pl az este 11 nekem jobb, mint a hajnak fél kettő. :)

bjeela
bjeela
2020-10-19 16:26

Annyira tuttam, hogy Jarred megint belepiszkít a sormintába.

Jarred
Jarred
Reply to  bjeela
2020-10-19 19:11

Tévedés, Dani rontotta el. Ha ő is Billst mond, akkor tökéletesen középen lett volna a két Bills tipp és jobbra-balra 4-4 Chiefs tipp. Ehelyett mi van? Egy Bils tipp, amitől balra 4 jobbra 5 Chiefs tipp. Szóval nem az én hibám, hogy nem tökéletes a minta.

ThySoul
ThySoul
2020-10-20 02:30

Hát ezért kár volt felkelni :D
Defense az nincs konkrétan. Sírhatnékom van ha a pályára kerülnek idén, mert senkit nem tudnak megfogni. Ellenünk szerezte a Jets a legtöbb pontot idén, míg a Dolphins például lenullázta őket, ez mindent elmond lényegében. Nincs pass rush, nem fogjuk a futást, benyeljük a világ összes passzolt yardját.
Allen meg megtette azt a szívességet, hogy a keddi millió drop után ma ő is rossz volt. (Bár a két endzone ba dobott hosszúja jó volt, csak ott meg jól védekeztek) Az oline erős közepes, ma épp a rosszabbik arcukat mutatták, a nyomás alatt meg szegény QB-nk nem úgy játszott mint kellett volna. A végén az int az feltétlenül kellett :D
Na mindegy, 4-2, a covidos tologatás megfogta őket kissé, vasárnap jön a Jets önbizalom növelésképpen, aztán Pats, úgyis az ellenük való meccsek döntenek majd a csoportról.
Jaj, azt kifelejtettem hogy futni se tudunk meg a rugónk is egy nagy szar

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x