Connect with us

Beharangozó

Rossz, rosszabb, legrosszabb – Broncos @ Jets

Igazi roncsderbyvel indul az NFL negyedik hete COVID félelmek közepette, ahol két rettentően csalódott csapat próbál némi mosolyt csalni a szurkolói arcára. Nem sok minden miatt lesz érdemes felkelni, de nézzük mégis mi érdekelhet minket a Broncos vendégjátékában New Yorkban.

Brett Rypien kezd

A Broncos irányítómizériája idén is folytatódik és ez még akkor is szomorú, ha Lock sérülésével nem lehetett számolni. Jeff Driskel elfogadhatóan szállt be a helyére, de semmi olyat nem láttunk tőle (plusz kisebb sérülése is van), ami kizárná, hogy kipróbálják Rypient.

Nem sokat láttunk eddig a korábbi tartalék irányítóból, de egyetemi játékát és múlt heti produkcióját tekintve azt elmondhatjuk, hogy egy viszonylag okos irányítóról van szó, aki szeret nagyon gyorsan szabadulni a labdától és a rövid útvonalakat veszi szemügyre. A Broncos fiatal elkapósora alkalmas lehet erre a feladatra, bár Sutton nélkül érezhetően nagy a kabát még a Jeudy-Hamler kettősnek. Ugyanakkor a Jets védelme megfelelő önbizalomnövelő lehet a fiatal csapatnak, mert a legtöbb elrontott szerelést és a második legtöbb elkapás utáni yardot tudja magáénak a hazaiak secondaryje.

Rypien gyors labdaelosztása még egy dolog miatt lehet fontos és érdekes. A Broncos támadófala sosem látott mélységekben jár, pedig nem tették magasra a lécet az elmúlt években sem. Csak az elmúlt két mérkőzésen 13 sacket nyeltek be, a harmadik legtöbb nyomást engedték a ligában és az aktuális QB az életéért küzd minden playben. Ez a statisztika pedig azzal sem fog javulni, hogy a csapat támadófalának leggyengébb tagja, Elijah Wilkinson is IR-re került. A Broncos támadófalának gyengélkedését az ellenfelek is észreveszik, mert a Steelers után a Tampa Bay is 50% feletti blitzarányban támadta az irányítókat. A Jets ha nyerni akar, akkor követi ezt a tendenciát, az más kérdés, hogy a hazaiak front7-je nagyságrendekkel gyengébb, mint az előző két ellenfélé. Így a Jets pont, hogy abba bukhat bele, ha sokat blitzel, Rypien pedig kihasználja ezt, bármennyire is tűnhet ez furcsának egy ilyen tapasztalatlan QB-tól.

Gase távozhat

Ha sok mindennek nem is szurkolhat egy Jets vagy egy semleges szurkoló este, akkor arról gyorsan meggyőzheti magát, hogy egy esetleges csúnya vereséggel Gase alól kirúghatják a kispadot. Ezt feltehetően a vezetőedző is érzi, így utolsó esélyét kapja meg, hogy egy gyenge csapat ellen bizonyítsa, hogy nem teljesen dilettáns.

Könnyű helyzetben azonban nincs, mert azok után, hogy az elmúlt két évben a Jets offense-t sújtotta az egyik legtöbb sérülés, idén konkrétan ezt a kategóriát is viszik. Mindezek ellenére a Broncos ellen minden adott egy jó szerepléshez, mert a vendégek védőfalából hiányozni fog Miller mellett Casey, Jones és Walker is. Ez nagy segítség lehet Darnoldnak, aki továbbra is sokszor szellemeket lát (támadófala erről vastagon tehet) és gyakran hoz rossz döntéseket.

Hasonló tematikát várnék Gase-éktől, mint a túloldalon, azaz Darnold egy rövid, gyorspasszos játékkal foghatja meg a Broncos védősorát, mert a pálya közepe itt is vastagon támadható. A Broncos legjobb cornere jelenleg a tavaly végig sérült Callahan, aki elsősorban slot corner és valószínűleg Berrios vagy esetleg Crowder lehet az embere. Így elsősorban Chris Hogannek lehet nagy meccse, de érdemes lesz figyelni Breshad Perrimanre is (ha játszik), mert a vendégek védelme hajlamos benézni hosszú labdákat.

Futójáték?

Mindkét csapatnál érdekes lehet a futójáték, mert a két bizonytalan irányítóhelyzetet ezzel lehetne a legjobban segíteni. A Broncos esetében ezt Lindsay kiesése nehezíti, valamint hogy a támadófal futásblokkolásban sem muzsikál a legjobban. Kontakt előtti yardokban például csak három rosszabb gárda van náluk és a megbízhatónak titulált belső hármas egyelőre nem találja a ritmust. Melvin Gordon mindezek ellenére korrekt teljesítményt nyújt. Továbbra is feleslegesnek tartom a leigazolását, főleg ennyi pénzért, de el kell ismerni, hogy csak a futásait tekintve nem katasztrofális.

A Jets védelme nem meglepetésre futás ellen is bottom5, a Colts könnyedén erőltette le a torkukon a rookie Taylort. A Broncos O-line azonban messze van az előző ellenfelétől, valamint visszatér Avery Williamson is, aki sokat segíthet javítani a hibákat.

Még érdekesebb a topic a Jets részéről. Frank Gore ugyanis őskövületként tud lead back lenni, ami egy kicsit furcsa számomra, mert nem létezik, hogy nincs egy random fiatal a keretben, akit ki lehetne próbálni. Főleg annak tudatában, hogy a veterán a passzjátéknál sem a leghasznosabb segítő. Szerencséjére a Broncos linebacker sor nem tartozik a leggyorsabb egységek közé, így főleg a rutin és a vision dominálhat.

Nem győztem meg senki? Nem baj, mert magamat se sikerült rábeszélnem, hogy miért érdemes felkelni és megnézni ezt a mérkőzést. Mindenesetre abba gondoljatok bele, hogy egy hónappal ezelőtt hogy vártunk egy ilyen összecsapást is. Ezt megfűszerezve a COVID parával rátok bízom a döntést. A győztes kilétét megtippelni sem tudom, egy nagyon gyenge és egy rémesen gyenge csapat találkozik egymással, ahol valaki meg fogja verni magát.

30 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
3 years ago

Jqj de várom hogy a keddi műsorban csesztessék ezzel a meccsel Patrikot :D

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  ThySoul
3 years ago

Mi olyat tud még csinálni ez a szerencsétlen banda, ami eléri az ingerküszöbömet? nem nagyon lehet mélyebbre süllyedni.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

Kikapni a Jetstől?

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  ThySoul
3 years ago

Nem igazán hat meg. Sőt az akkor elég érdekes irányt adna a gárdának mert tényleg el lehetne gondolkodni h rámegy a csapat a minél jobb draftpickre. Hiába lenne az egészséges keret többre hivatott, egyrészt nem tudott egészséges maradni másrészt meg egy szerencsétlen szarok edzőstül, úgyh jöheet bármi

ThySoul
ThySoul
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

Mondjuk rálehet menni az 1/1-re és eltradelni a picket valami oylan csapattal akinek mocsok mód kell egy új QB. (Feltéve ha bíznak Lockban ennyire)

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  ThySoul
3 years ago

Lock visszatér és kiderül nagyjából mennyire lehet benne bízni. Amugy ha az 1/1 tényleg látotávolságba kerül azért Lawrence-t nem biztos h elcserélném…

ThySoul
ThySoul
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

Nem vagyok az igazán elit QB-k híve olyan szempontból, hogy egy idő után a csapat úgyvan vele hogy úgyis megoldja majd es csesznek neki normális csapatot építeni. Egyébként nem tudom, ha a Jets lesz 1/1 fix QB húzás, a Giants nem tudom mennyire tartana ki akkor Daniel Jones mellett, meg szeritnem ahol még elgondolkodnának ilyenen talán a Washington, ott is elég felemás a QB kérdés. Szóval lehet Lawrence nem fog kimenni 1/1re.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ThySoul
3 years ago

Én a magam részéről azt gondolom, hogy New York egyik felén sem QB probléma van elsősorban… Washingtonban meg QB draft előtt azért érdemes lenne még újra megpróbálni Smith-t, ha Haskins végleg csődöt mond. Smith ugyanakkor egy új QB mentora is lehetne, volt már ilyen – sikerrel – a rozmár mellett…

ThySoul
ThySoul
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

Szerintme mindenki tudja hogy nem QB probléma van, cdak melyik a könnyebb: 1/1re húzni egy őstehetséget és várni tőle a megváltást, vagy a jelenlegihez csapatot építeni?

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ThySoul
3 years ago

Háááát… A Colts megmutatta. Kihúztak egy őstehetséget, hogy elbasszák a pályafutását. És mire rájöttek, hogy mégiscsak csapatot kéne köré építeni, vissza is vonult.

Danika
Danika
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

Azért elég nagy gombócot kellene a szurkolók torkán lenyomni, hogy elfogadják a direkt meccs vesztéseket. Plusz ha az edzői kar is vastagon ludas, a jobb drafthely semmire se jó.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Danika
3 years ago

Ki beszélt direkt meccs vesztésről? Ha kikapunk a Jetstől akkor nem kell magyarázni nagyon h a többi meccsen is miért kapunk ki. Vagyunk elég rosszak önerőből is. Az edzői kar meg szar. Eddig mindenki megbukott kb annak aminek jött. Nem anynira szar mint Joseph, de nem igazán váltak be.

Danika
Danika
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

A minél jobb draftpick kijelentésed miatt gondoltam, hogy direkt rámennek egy Suck for Luck kampányra, ha hajnalban nem jön a W. Zárójelben jegyzem meg, hogy az edzői kar szar, akkor Munchak kivételével mindenkit kirúgnék, és pénzt, házat, asszonyt adnám Lincoln Rileyért.

ThySoul
ThySoul
3 years ago

Jqj de várom hogy a keddi műsorban csesztessék ezzel a meccsel Patrikot :D

Gergely Angyal
Gergely Angyal
3 years ago

A lényeg az, hogy aki itt kikap, az masszívan bejelentkezik az 1/1-re. :D

Danika
Danika
Reply to  Gergely Angyal
3 years ago

Azért a Denver nem feltétlenül. Ne feledjük, hogy lesz egy Carolina-Washington meccs a 16-dik héten, egy Giants-Bengals a 12-dik héten, egy Jets-Dolphins a 10-dik héten plusz még az idény végén egy csomó mérkőzés is a Trevor Bowllá válhat. Ma csak a Trash Bowlt játszák le, hétfő hajnalban meg a Hospital Bowlt a 49-ers és Eagles között.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Danika
3 years ago

A Dolphins nem hinném hoyg 1/1 lesz, főleg hogy kétszer játszanak a Jetsel :D
Itt szerintem giants-jets csata lesz, kár hogy utóbbiak annyira reménytelenek, hogy csak egy edzőváltás segíthet amitől felszabadulnak és nyernek 2-3 meccset

Danika
Danika
Reply to  ThySoul
3 years ago

Könnyen előfordulhat, de lehet ki kell várni a novembert a tiszta képért.

aranytöküJimmy
aranytöküJimmy
Reply to  ThySoul
3 years ago

Ha az is lesz akkor vagy eladják az 1/1-t vagy viszik ott Chaset vagy Penei Sewelt, nem Lawrencet.

Danika
Danika
3 years ago

Nem tudom Patrik mit szólt volna, ha azt mondják neki az idény előtt, hogy a támadófal és úgy ámblokk az offense legjobb játékosa a 4. hét előtt Bolles lesz a pff szerint :D . Egyébként a támadófal azért tűnt olyan katasztrofálisnak, mert Driskel nem látta a blitzet és amellett mint egy Flacco szobor várta, hogy levigyék. Lock vele szemben képes volt menekülésre, de tény, hogy a belső 3-assal kezdeni kell valamit. Viszont Wilkinson kiesését nem tartom akkora katasztrofának. Csak a Steelers ellen 7 sacket engedett (köztük a Lock sérőlését okozót is), szóval innentől kezdve már csak fejlődés jöhet. Rypienben (és a gyenge Jets védelemben) bízok erre a meccsre, be is húztam gyorsan Fantasyban :D.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  Danika
3 years ago

Rypien ahogy irtam is nagyon gyorsna szeret szabadulni a labdától és pl a blitzeket jol érzi. Elvileg a Jets sokat is blitzel ami akár jó is lehet. Amugy persze Driskel felelőssége sem megkérdőjelezhető a sok sackben, de azért valljuk be jobb támadófalban reménykedtünk ennél. Meg hát jobb mindenben…

Danika
Danika
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

Jobban persze és kb. szivárvány pónis álmainkban reméltük, hogy Bolles jó takle lesz.

ducksfan
ducksfan
3 years ago

Alatriste tippje mentette meg a Broncos győzelmet az FK! átoktól :)

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  ducksfan
3 years ago

Az nem csak úgy működik ha mind ugyanarra tippelünk?

ducksfan
ducksfan
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

de, épp ezért egy hero tipp már elég :)

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  ducksfan
3 years ago

de én is Jets wint tippeltem

ducksfan
ducksfan
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

Szakadjak meg, de nekem csak most mutatja így. Előtte egy kivételével Broncos volt.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  Leonidasz007
3 years ago

Te nem számítasz. Alatriste-ban nem bízhattál, Broncos-drukkerként féltél az átoktol, azért szavaztál a csapatod ellen.

Passzinter Ferenc
Passzinter Ferenc
3 years ago

Köszönet a beharangozóért! Azértsenemkelekfel :-) Viszont vasárnapról hétfőre már érdemes lesz virrasztani :-)

Syzchmenev
Syzchmenev
3 years ago

Szerintem tökéletes meccs lesz az edző buktatásra a Jetsnél. Nem hinném hogy valaki csapaton belül is látná vele a jövőt továbbra is. Mármint valami pozitív jövőt.Kirúgatják ma, aztán mivel nagyon belterjes ez a csoport átigazolások terén, majd átmegy a Billshez vagy a Patshez :D

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x