Connect with us

Beharangozó

Rossz, rosszabb, legrosszabb – Broncos @ Jets

Igazi roncsderbyvel indul az NFL negyedik hete COVID félelmek közepette, ahol két rettentően csalódott csapat próbál némi mosolyt csalni a szurkolói arcára. Nem sok minden miatt lesz érdemes felkelni, de nézzük mégis mi érdekelhet minket a Broncos vendégjátékában New Yorkban.

Brett Rypien kezd

A Broncos irányítómizériája idén is folytatódik és ez még akkor is szomorú, ha Lock sérülésével nem lehetett számolni. Jeff Driskel elfogadhatóan szállt be a helyére, de semmi olyat nem láttunk tőle (plusz kisebb sérülése is van), ami kizárná, hogy kipróbálják Rypient.

Nem sokat láttunk eddig a korábbi tartalék irányítóból, de egyetemi játékát és múlt heti produkcióját tekintve azt elmondhatjuk, hogy egy viszonylag okos irányítóról van szó, aki szeret nagyon gyorsan szabadulni a labdától és a rövid útvonalakat veszi szemügyre. A Broncos fiatal elkapósora alkalmas lehet erre a feladatra, bár Sutton nélkül érezhetően nagy a kabát még a Jeudy-Hamler kettősnek. Ugyanakkor a Jets védelme megfelelő önbizalomnövelő lehet a fiatal csapatnak, mert a legtöbb elrontott szerelést és a második legtöbb elkapás utáni yardot tudja magáénak a hazaiak secondaryje.

Rypien gyors labdaelosztása még egy dolog miatt lehet fontos és érdekes. A Broncos támadófala sosem látott mélységekben jár, pedig nem tették magasra a lécet az elmúlt években sem. Csak az elmúlt két mérkőzésen 13 sacket nyeltek be, a harmadik legtöbb nyomást engedték a ligában és az aktuális QB az életéért küzd minden playben. Ez a statisztika pedig azzal sem fog javulni, hogy a csapat támadófalának leggyengébb tagja, Elijah Wilkinson is IR-re került. A Broncos támadófalának gyengélkedését az ellenfelek is észreveszik, mert a Steelers után a Tampa Bay is 50% feletti blitzarányban támadta az irányítókat. A Jets ha nyerni akar, akkor követi ezt a tendenciát, az más kérdés, hogy a hazaiak front7-je nagyságrendekkel gyengébb, mint az előző két ellenfélé. Így a Jets pont, hogy abba bukhat bele, ha sokat blitzel, Rypien pedig kihasználja ezt, bármennyire is tűnhet ez furcsának egy ilyen tapasztalatlan QB-tól.

Gase távozhat

Ha sok mindennek nem is szurkolhat egy Jets vagy egy semleges szurkoló este, akkor arról gyorsan meggyőzheti magát, hogy egy esetleges csúnya vereséggel Gase alól kirúghatják a kispadot. Ezt feltehetően a vezetőedző is érzi, így utolsó esélyét kapja meg, hogy egy gyenge csapat ellen bizonyítsa, hogy nem teljesen dilettáns.

Könnyű helyzetben azonban nincs, mert azok után, hogy az elmúlt két évben a Jets offense-t sújtotta az egyik legtöbb sérülés, idén konkrétan ezt a kategóriát is viszik. Mindezek ellenére a Broncos ellen minden adott egy jó szerepléshez, mert a vendégek védőfalából hiányozni fog Miller mellett Casey, Jones és Walker is. Ez nagy segítség lehet Darnoldnak, aki továbbra is sokszor szellemeket lát (támadófala erről vastagon tehet) és gyakran hoz rossz döntéseket.

Hasonló tematikát várnék Gase-éktől, mint a túloldalon, azaz Darnold egy rövid, gyorspasszos játékkal foghatja meg a Broncos védősorát, mert a pálya közepe itt is vastagon támadható. A Broncos legjobb cornere jelenleg a tavaly végig sérült Callahan, aki elsősorban slot corner és valószínűleg Berrios vagy esetleg Crowder lehet az embere. Így elsősorban Chris Hogannek lehet nagy meccse, de érdemes lesz figyelni Breshad Perrimanre is (ha játszik), mert a vendégek védelme hajlamos benézni hosszú labdákat.

Futójáték?

Mindkét csapatnál érdekes lehet a futójáték, mert a két bizonytalan irányítóhelyzetet ezzel lehetne a legjobban segíteni. A Broncos esetében ezt Lindsay kiesése nehezíti, valamint hogy a támadófal futásblokkolásban sem muzsikál a legjobban. Kontakt előtti yardokban például csak három rosszabb gárda van náluk és a megbízhatónak titulált belső hármas egyelőre nem találja a ritmust. Melvin Gordon mindezek ellenére korrekt teljesítményt nyújt. Továbbra is feleslegesnek tartom a leigazolását, főleg ennyi pénzért, de el kell ismerni, hogy csak a futásait tekintve nem katasztrofális.

A Jets védelme nem meglepetésre futás ellen is bottom5, a Colts könnyedén erőltette le a torkukon a rookie Taylort. A Broncos O-line azonban messze van az előző ellenfelétől, valamint visszatér Avery Williamson is, aki sokat segíthet javítani a hibákat.

Még érdekesebb a topic a Jets részéről. Frank Gore ugyanis őskövületként tud lead back lenni, ami egy kicsit furcsa számomra, mert nem létezik, hogy nincs egy random fiatal a keretben, akit ki lehetne próbálni. Főleg annak tudatában, hogy a veterán a passzjátéknál sem a leghasznosabb segítő. Szerencséjére a Broncos linebacker sor nem tartozik a leggyorsabb egységek közé, így főleg a rutin és a vision dominálhat.

Nem győztem meg senki? Nem baj, mert magamat se sikerült rábeszélnem, hogy miért érdemes felkelni és megnézni ezt a mérkőzést. Mindenesetre abba gondoljatok bele, hogy egy hónappal ezelőtt hogy vártunk egy ilyen összecsapást is. Ezt megfűszerezve a COVID parával rátok bízom a döntést. A győztes kilétét megtippelni sem tudom, egy nagyon gyenge és egy rémesen gyenge csapat találkozik egymással, ahol valaki meg fogja verni magát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!