Connect with us

Draft

A nagy másodéves szemle – támadók

Minden évben rengeteget foglalkozunk az újoncokkal és közelről figyeljük a tehetségeket, kikből lehetnek a jövő nagy sztárjai. A második évükre azonban már kisebb felhajtást kapnak, hiszen jönnek újabb fiatalok, akik átveszik a helyüket. Sokan azonban nem tudnak első évükben kiteljesedni és csak később robbantanak, így érdemes tovább követni a teljesítményüket. Most tehát azt nézzük meg jó alaposan, hogyan játszanak a másodéves támadók – a védőkkel pedig legközelebb foglalkozunk majd. 

Irányítók

1. Kyler Murray (Oklahoma) 1/1 – Arizona Cardinals

Nem minden évben magától értetődő, de a 2019-es drafton a legkorábban kiválasztott irányító egyértelműen a legjobb. Kyler teljesen egészségesen az egyik legnagyobb fegyver a ligában. A futásaival bár másként, de talán még veszélyesebb is, mint a tavaly MVP címig jutó Lamar Jackson. Szokás kicsit lebecsülni mint zseb irányító, de még így is a legtöbb yarddal rendelkezik a classból. A TD/INT aránya nem a legjobb (44/22), de nem is szabad az ő játékát a futásai nélkül értékelni. 14-gyel az elmúlt 2 év legtöbb futott TD-je fűződik a nevéhez a posztján. Egyértelműen van még hová fejlődjön a játéka, a középtávoli labdái nem a legpontosabbak, a döntéshozatala is csiszolható még, de kijelenthető, hogy nem volt hiba a Cardinals vezetésétől őt húzni az első picken és úgy néz ki franchise irányító is válhat belőle, ami (spoiler) nem biztos, hogy bárki másról elmondható a classból.

2. Daniel Jones (Duke) 1/6 – New York Giants

A 2019-es évjárat második legjobbja a posztján második kiválasztott játékos. Ez sem túl gyakori, de kétséget kizáróan Daniel Jones az egyetlen QB, akiben benne lehet még, hogy a csapat hosszútávon vele képzelje el a jövőt. Szinte minden aspektusában a játéknak fejlődött második idényére, ami mindig jó jel a jövőre nézve. Ami viszont aggasztó, az a fumble problémája. Két év alatt 25-ször vesztette el így a labdát, ami talán mondani sem kell magasan a legtöbb a ligában minden posztot figyelembe véve. Ehhez hozzájön még a 21 interceptionje, így pedig sokkal több labdavesztése van, mint total TD-je (35-46). A Jones projekt egyáltalán nem reménytelen, de elvárható további fejlődés, hogy valóban kijelenthető legyen, franchise QB-t találtak a New Yorkban.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!