Connect with us

Minden ami NFL

Nem szabad megtörténnie

Ma véget ér a 2020-as alapszakasz, a csapatok fele már az offseasonre készül. Ezzel kapcsolatban olyan felvetések születtek, hogy “miért is ne hosszabbíthatna a Bears Mitch Trubiskyvel”, “végülis Justin Herbert miatt maradhatna Anthony Lynn a Chargers élén”, de Kyle Shanahan is kiállt nemrég Jimmy Garoppolo mellett. Please, no!

Természetesen nem kell és nem is szabad minden pletykát és nyilatkozatot elhinni, az NFL-ben mindenki hazudik. Ámbár Hue Jackson is maradhatott a Browns padján egy 1-15-ös és 0-16-os szezon után, a Jaguars is elhitte Blake Bortlesről, hogy franchise irányító – mindig van valaki, akit nem érdekelnek az érvek és a tények. Épp ezért összegyűjtöttünk öt forgatókönyvet, melyek az adott csapatok érdekében nem történhetnek meg.

1. Megtartani Anthony Lynnt

A vasárnap esti Eagles-Washington találkozóval ér véget a 2020-as alapszakasz, amit hagyományosan a Fekete Hétfő követ: ekkor mondanak búcsút a bukott főedzőknek. Doug Marrone (Jaguars) és Adam Gase (Jaguars) menesztése már nyílt titok, de Anthony Lynn (Chargers) még izgulhat.

A főedző menesztése igazából csak egyszer merült fel komolyabban, a Patriotstól elszenvedett 45-0-s vereség után, de akkor sem voltak óriásiak a hullámok. A szakértők és a rajongók többsége szerint is el kell küldeni, mert bár támadókoordinátorként rendben van a munkája, főedzőként egyértelműen megbukott. Ugyanakkor a játékosai szeretik és a csapat vezetése is nagyon tiszteli és sokra tartja, a Patriots elleni égést három győzelem követte és a pihentető Chiefs ellen is összejöhet a siker, vagyis négy megnyert mérkőzéssel zárná az évet.

A hóhérra várva

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Mindezt ugyanakkor nem szabad túlértékelni. A győzelmek gyenge csapatok (Falcons, Raiders, Broncos) ellen érkeztek, valamennyi három pontos különbséggel dőlt el, gyakorlatilag már matematikailag lehetetlen volt, hogy még több szoros meccset veszítsen a csapat. Támadókoordinátorként van helye a ligában, de az nem maradhat főedző, aki alatt annyira szétesett minden, hogy QB-sneakhez mindenki passzblokkol, vagy másodpercekkel a félidő előtt egyszerre vannak fenn a támadók és a speciális egység tagjai a pályán, elszórakozva három pontot.

2. Nagy szerződés Mitch Trubiskynek

A Bears az elmúlt három meccsét megnyerte, sorozatban négy mérkőzés óta tesz fel a támadósor 30+ pontot, amire 50+ éve nem volt példa, ráadásul Mitch Trubisky ez idő alatt 107-es passer ratinget átlagol. Ez annyira jól néz ki, hogy szinte már igaznak tűnik: későn érő típus, de jót tett neki a padoztatás, végre kijön belőle az 1/2-es potenciál, megtalálta a franchise irányítóját a Bears. Sokan már egyenesen megtartanák egy csinos kis szerződéssel, végtére is ha Teddy Bridgewater megért 20 milliót, akkor Trubisky miért nem?

Egyrészt Bridgewater sem érdemelte meg, Trubisky pedig még annyira sem. Tény, hogy Nick Folesnál jobban muzsikál, legalábbis jobban néz ki vele az offense, de túlzás lenne a Lions, a Texans, a Vikings és a Jaguars elleni teljesítmények alapján máris messiást kiáltani. Egyrészt a Lionsé, a Jaguarsé és a Texansé a három leggyengébb egység a ligában, de a Vikings is átlag alatti, másrészt önmagában Trubisky még ellenük sem játszott jól.

A fenti négy csapat védelme annyira pocsék, hogy működni tudott a futójáték (David Montgomery 106 yardot átlagolt, míg előtte 57 yardot szerzett meccsenként), nem volt pass rush, ráadásul annyira gyengék voltak a secondaryk, hogy Trubisky rendre üres elkapóknak passzolhatott, semmi extrát nem kellett csinálnia. Nem véletlenül volt csak a 24. legjobb irányító az elmúlt négy fordulóban a PFF értékelése alapján, hiába a 72,4 százalékos pontosság, 1001 yard, hét TD és két INT.

Trubisky nem lett jobb irányító, még gyenge csapatok ellen sem képes kiemelkedően játszani. Lehet vele hosszabbítani, egy jobb cserének elmehet, ám nemhogy 20 millió dolláros fizetést, de még a 10 millióst sem szabad megadni neki. Legalábbis ha nem akar úgy járni vele a Bears, mint a Jaguars Blake Bortlesszel.

3. Elengedni/franchise tagelni Dak Prescottot

A Cowboys ugyanabban a helyzetben van, mint a Bears: három meccset nyert sorozatban 30+ pontot átlagolva és van egy kevés esélye a rájátszásra. Andy Daltonnak is elég jók a számai, a végén még beigazolódik az, hogy Dak Prescott fölösleges és bárkivel működik ez a támadósor. Ahogy Trubisky feltámadása, úgy Prescott leértékelődése is teljesen fals.

A Dallas a Bengalst, a 49erst és az Eaglest fektette két vállra, melyek vagy csere-, vagy újonc irányítóval álltak ki és 14 győzelmük van összesen 15 forduló után. Daltonnal a legnagyobb siker az volt, hogy sikerült egy labdabirtoklásnyi különbségen belül kikapni a Steelerstől, de a Washington elleni két találkozón 66-19-es pontkülönbséggel kapitulált a gárda (igaz, az egyiken hamar kiütötték), miközben a Ravens 17, a Cardinals pedig 28 pontos előnnyel nyert.

Persze jogos észrevétel, hogy Dak Prescottal a csapat csak a Falconst győzte le, azt is csak az utolsó pillanatokban, de vele a csapat egy nem létező védelemmel legalább tartani tudta a Rams, a Seahawks és a Browns tempóját. Nem kell Prescottban egy Patrick Mahomest látni, de ettől függetlenül top 10 körüli irányító, aki köré lehet bajnokcsapatot építeni. Andy Dalton ezzel szemben egy nagyon jó csere, vagy alsókategóriás kezdő irányító, akivel szezononként 6-7 győzelem lehet a maximum, de az is leginkább erős kisegítőszemélyzettel.

Prescott értékét az első 13 forduló mutatta meg, nem az utóbbi három. Nem rajta kell spórolni, nem vele kell a franchise taggel szórakozni – ha a Cowboys rövid időn belül tényező szeretne lenni a ligában, az csak Prescottal képzelhető el.

4. A Patriotsnak felcserélni a top 5-be irányítóért

A Cam Newton projekt nem jött be, de még így sem tudott olyan rossz lenni a csapat, hogy a top 10-ben húzzon a gárda és egy Jets elleni siker még inkább ronthatja a csapat draftpozícióját. Irányító persze kellene, sokak szerint Bill Belichicknek akár a top 5-be is fel kellene cserélnie, hogy behúzzon egy QB-t, de ez aligha tűnik jó ötletnek.

Az 1/1 és Trevor Lawrence esélytelen, így Justin Fields és Zach Wilson maradt, mint reális opció. Mindkét irányítóban van potenciál, csakhogy a felcserét több dolog is bonyolítja. Egyrészt a Jets kiviheti egyiküket, másrészt a jelenleg 1/3-as Dolphins aligha fogja irányítóhoz segíteni a csoportriválist, emellett a Falcons, de akár a Lions és a Panthers is gondolkodhat egy irányítóban.

Természetesen semmi sem lehetetlen és van az a pick mennyiség, de a Patriots rostere jelenleg az egyik legrosszabb az egész ligában, messze nem csak egy irányítóra van a csapat a bajnoki címtől. A védelem kiöregedőben van, a támadósorban egyedül a fal átlag feletti, a kisegítő személyzet viszont borzalmas – ebben az offense-ben Patrick Mahomes is szenvedne, egy költséges csere után pedig nem maradna tőke a keret rendbetételéhez.

Amennyiben valaki a top 3 irányító közül elérhető lesz még a 10. hely környékén, akkor természetesen érdemes lehet lecsapni rá, de például az idei szezon jó példa arra, hogy bárkivel azért még a Patriotsnak sem megy, pláne kisegítő személyzet nélkül. Előbb legyen egy rendes rebuild, ahogy például a Dolphins csinálta 2019-ben, majd lehet all int mondani egy irányítóra.

5. Ragaszkodni Jimmy Garoppolóhoz

Itt nyugodtan említhetném Jared Goffot is, de az ő klubváltása nem olyan egyszerű – ellenben Jimmy Garoppolóval.

A 49ers kezdő irányítója legjobb esetben is egy erős közepes játékos, akivel egy zseniális főedző képes lehet esetenként rájátszásba jutni, de ennyi a maximum. A Garoppolo projekt megbukott, fölösleges erőltetni, pláne úgy, hogy az elcserélése/kivágása esetén 24,1 millió dollárt lehetne spórolni.

A legideálisabb egy csere lenne, az érte kapott második napos picket pedig fel lehetne használni egy új irányító draftolásához (részemről nem ér második napos picket, de úgy is lenne valaki, aki ad érte annyit). Nem mintha a 49ers könnyebb helyzetben lenne draft szempontjából, mint a Patriots (jelenleg 15. a sorban), de Kyle Shanahanék valóban egy jobb irányítóra vannak a Super Bowltól. Sőt, egy veterán irányítót is nagyon szívesen megnéznék San Franciscóban, Matt Ryan és Matt Stafford pont a mozdítható korban van és nem is feltétlenül lennének drágábbak, mint felcserélni a top 5-be.

Akárhogy is, de nagyon jó lenne, ha a csapat kockáztatna és valamilyen irányba elmozdulna a Garoppolo jelentette középszerűségtől. Ma már alighanem nagyon bánja mindenki, hogy a Tom Brady jelentette lehetőséggel nem éltek tavaly.

[/ppp_patron_only]

57 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
57 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gábor Ujvári
Gábor Ujvári
2021-01-03 11:23

Kihagytatok Gettleman kirugasat!

katonadani
2021-01-03 11:41

én azt akartam volna még a felsorolásba, hogy “az Eagles ne tartsa meg a status quo-t”, de Pederson a hírek szerint marad és Rosemanről is inkább a marad tűnik a csapat álláspontjának, pedig én felforgattam volna az egészet… nem tudom hogy lesz ebből rebuild, mert elég kilátástalannak tűnik a helyzet

bjeela
bjeela
Reply to  katonadani
2021-01-03 11:58

Ne aggóggyá, Dani, meg lehet ezt is szokni. Ha kétkecc, nézzé rám. Igazán csak majd harminc éve szívok és mégis milyen kellemesen abnormális lettem.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  katonadani
2021-01-03 15:09

Azért mennyire kemény ez az NFL… Nemrég még SB-t játszik a csapatod akkor még azt mondta az ember, hogy az irányító helyzet 15 évre megoldva… Nagyon jó edzői gárda… Klasszis GM… Azt most meg szar minden…
Szar a HC.. küldjük el a GM et… Irányító helyzetet hagyjuk is. A Cap helyzetről ne is beszéljünk. Komolyan annyira szurkoltam az Eaglesnek még mikor SB -t nyertek is. Most meg a Rebuildről beszünk….

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2021-01-04 17:16

Az éjjeli meccs után azt mondanám, hogy nem történhet meg, hogy Wentzet elcserélitek és Hurts köré próbáljátok meg újra építeni a csapatot. Nekem ez reménytelennek tűnik.

Fetyke
Fetyke
2021-01-03 11:49

“Ma már alighanem nagyon bánja mindenki, hogy a Tom Brady jelentette lehetőséggel nem éltek tavaly.”
Én óvatosabb lennék azért ezzel. Bármilyen jól is néz ki Tibi idei szezonja első ránézésre, ha bizonyos szempontból megkapargatjuk, akkor már nem is olyan fényes az a jelen.
A Tampa idén egy azaz egy pozitív mérlegű csapatot tudott megverni (Packers), azt is inkább köszönheti a csapat a védelemnek és Rodgersék érthetetlen szétesésének. A Bucs megszorítani sem tudta azt a Saintset, amely már fordulók óta nélkülözi kezdő irányítóját. Mindezt a liga egyik, ha nem a legjobb elkapó sorával (e tekintetben sokkal rosszabb a 49ers), egy a passzblokkoláshoz korrekt (vagy talán még annál is jobb) támadófallal, és jó védelemmel.
Őszintén szólva én nem úgy látom, hogy Bradyvel előrébb lenne a 49ers.

“…ha a Cowboys rövid időn belül tényező szeretne lenni a ligában, az csak Prescottal képzelhető el.”
Felejtős! Az NFC keleti csopotjának a megnyerésével még nem lesz valaki tényező a ligában. Azt gyakorlatilag bárkivel meg lehet nyerni, amint azt látjuk. Prescott nagyon jó irányító, de neki is vannak korlátjai. Egy Cousinsnál több nincs benne és a karrierjében. Ha Dallasban marad Dak, akkor soha nem is ér el többet. Ezért a váltás elsősorban Prescott érdeke immár (Pats)…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-01-03 11:58

“Egy Cousinsnál több nincs benne…” Értelek, drága egykomám, tehát akkor kirúgjátok az Unokatezsvéreket és kerestek egy rendes QB-t, mer így nem lehet továbblépni. Bölcs döntés, csak támogatni tudom.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-01-03 12:43

Há nem merném magunkat tényezőnek nevezni a ligában…
És bármennyire is fontos a család, meg az összetartás, sajnos az uncsitesónak vannak komoly hiányosságai, amik eléggé limitálják. Egyébként vannak olyan pletykák, hogy esetleg mi is irányítót húznánk a drafton…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-01-03 17:24

Köztünk legyen szólva jó nagy marhák lennétek. A Kirk gyerek naon is jó QB. Inkább fel kellene éleszteni kissé a védelmeteket és a spec egységet.

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2021-01-03 12:14

Szvsz nem Brady miatt “rossz” a Bucs, hanem Arians miatt. Brady idén is elit szinten játszik, az esetek nagy részében él a lehetőségekkel, de a “mindenki feláll szélre és 40+ yardos passz koncepciónak” vannak limitáltságai. A Lions ellen oké, el lehet dönteni vele 15 perc alatt a meccset, de egy jobb csapat ellen már ez kevés és szvsz ez legkevésbé sem Bradyn mullik.

Arról nem is beszélve, hogy akárhogy nézzük, Brady>>>>>>>Garoppolo vagy Beathard vagy Mullens. Ha velük 6-10-es mérlegre futotta, akkor Bradyvel jött volna szvsz a Bucs szint.

bjeela
bjeela
Reply to  renningan
2021-01-03 12:29

“mindenki feláll szélre és 40+ yardos passz koncepció” Ebbe rogyott bele JW is, és hozott össze 30 INT-t. Az nem létezik, hogy folyamatosan gunslingerkedünk és minden sikerül. Ez Favre-nak sem ment, hajigálta is rendesen az INT-ket. Egyezünk, hogy Arians az életlen kés ebben a konyhában.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2021-01-03 13:13

Tavaly az elkapók voltak nem megfelelőek Bradynek, idén az edzővel van a baj, jövőre mi lesz a kifogás?

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
Reply to  Fetyke
2021-01-03 13:19

akkorra megöregszik :((

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
2021-01-03 13:51

Gisele nem szopta le :/

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ThySoul
2021-01-03 14:31

Na még csak az kellene, hogy utána azzal a szájával csókolgassa a gyerekeiket! :) (az istennek nem jut eszembe, hogy ez melyik filmben hangzott el és kitől, talán De Niro vagy Al Pacino?)

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Megawatt Szvetozár
2021-01-03 15:26

(De Niro, Csak egy kis pánik)

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2021-01-03 17:28

Félreértesz, ez nem kifogás, egyszerűen konstatálom a tényeket.

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2021-01-03 13:25

Tehát ha Trub sziporkázik hulladék védelmek ellen, az ne tévesszen meg senkit. De ha Brady játszik nagyon jól ugyanezen “védelmek” ellen, akkor ő már természetesen elit, aki minden csapaton sokat húzna. És az se zavarjon meg senkit, hogy a jobb vagy jó védelmek ellen már finoman szólva sem ment neki idén sem a játék, mert az természetesen Arians és a playbook hibája. Csak mondom, hogy ezek szerint akkor Winston tényleg nem bust, csak neki is Bruce volt a főedzője?

Fordítsuk meg a dolgot. Szerintem Garoppoloval az idei sorsolást figyelembe véve ugyanúgy 11-5 körül teljesített volna ez a Bucs, mint Bradyvel.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fetyke
2021-01-03 14:31

Nem mondhatom, hogy nincs logika abban, amit írsz…

katonadani
Reply to  Fetyke
2021-01-03 14:52

Brady top5 szintet hoz idén, míg Trubisky ezen a négy “szuper” meccsen is csak a 25. legjobb qb környékén :D van egy ki különbség

Fetyke
Fetyke
Reply to  katonadani
2021-01-03 16:26

Érdekes, hogy itt mindenki top5 QB teljesítményt hoz idén. Lassan már a Mahomes, Rodgers, Wilson hármas is kiszorul onnan. :D

ThySoul
ThySoul
Reply to  Fetyke
2021-01-03 17:01

Ez az elkapókhoz képest semmi, bármelyik megy egy százyardos meccset megkapja hogy top5 elkapó :D
Még poénkodtak is vele podcastben (Dani és Patrik) hogy nagyon jó hogy minden elit WR top5, csak már vannak vagy 15en ebben a kategóriában
Ezért nem is szeretem a top5-top10 jelzőket, szintekre, kategóriákra bontva azért jobban átadható a dolog

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  ThySoul
2021-01-03 17:37

Ott inkább már top 4 van:Diggs,Hopkins,Davante Adams,Kelce.
140+célpont
100+elkapás
70%+ elkapás
1300yard+
12yard+/elkapás

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Fetyke
2021-01-03 17:29

Brady TD-kben 4. legjobb,passzolt yardokban 5.,sikeres passzokban 5.,first down-okban 4., 3. legkevesebb zsákolást nyelte be play arányosan.

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2021-01-03 17:40

Rodgers és Mahomes egyértelmű, Wilson játéka viszont visszaesett, így egész éves teljesítmény alapján ő akár ki is szorulhat.

Nálam a Top5: Rodgers, Mahomes, Brady, Allen, Watson. A PFF szerint Rodgers, Watson, Brady, Mahomes, Wilson a sorrend :D

ahanem
ahanem
Reply to  renningan
2021-01-03 20:29

óvatosan Watsonnal, ő nem top10es QB.

ahanem
ahanem
Reply to  renningan
2021-01-03 14:44

lol, bredivel meg egy kis jobb injury luckkal ez a 9ers simán 13-3, az pedig jóval a buccs felett van, kis óvatosságot érzek a mondandódban

Fetyke
Fetyke
Reply to  ahanem
2021-01-03 16:31

Tavaly 13-3-at ért el Garoppolóval a 49ers. Nem nagyon látom a Brady által hozott előrelépést ebben. :D

ahanem
ahanem
Reply to  Fetyke
2021-01-03 16:36

“lol, bredivel meg egy kis jobb injury luckkal ez a 9ers simán 13-3, az pedig jóval a BUCCS felett van, kis óvatosságot érzek a mondandódban”

sehol nem említettem a tavalyi 9erst, mivel nem ők a viszonyítás alapjai, se nem renningan posztjában, se nem a tiédben

ja, az a garoppolo féle 9ers simán kikapott egy hulladék 7-9es csapattól. :D

d zoli
d zoli
Reply to  Fetyke
2021-01-03 18:20

Ezt nem fogjuk itt eldönteni. De fun fact: Jimmy tavaly 249 yardot dobott meccsenként. Tibi 282 idén. Jimmy 27 TD 13 INT. Tibi egy meccs mínuszban 36 és 11.A QBR az 62 vs 72. Van akinél ezek jobban fexenek. Fun fact 2: 36 touchdown annyi amit ezek a játékosok soha nem értek el 16 meccses szezonjukban sem: Big Ben, Eli, Rivers, (Russ is csak idén először)

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  d zoli
2021-01-04 03:29

Fuss neki ennek a Jimmy-féle 249 yardnak, mennyi is ebből a YardAfterCatch? Mindjárt kijön egy ordító különbség, és a tény, hogy kit is tett hamisan naggyá a rendszer.

d zoli
d zoli
Reply to  Viktor Gál
2021-01-04 08:01

Erre a legjobb az elkapásonkénti dobáshossz (a Los on túlra) majd az elkapás utáni megfutott yardok. A az CAY/ comp és YAC/comp. Jimmynél tavalyi. Többiek idei:
Jimmi 5.5 & 6.6. Tibi 7.0 & 4.3. Rodgers 5.4 & 6.1. Brees 5.3 & 5.5. Cam 5.8. & 5.1.

Forrás: https://www.pro-football-reference.com/years/2020/passing_advanced.htm

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Fetyke
2021-01-03 14:27

“A Bucs megszorítani sem tudta azt a Saintset, amely már fordulók óta nélkülözi kezdő irányítóját.”
Ez hol történt meg?

Fetyke
Fetyke
Reply to  Bélabá a csótány
2021-01-03 16:18

Ez a Brees, nem az a Brees…

d zoli
d zoli
Reply to  Fetyke
2021-01-03 18:14

Brees a Tampa ellen a 9. héten játszott és a 10. Héten sérült meg.

Fetyke
Fetyke
Reply to  d zoli
2021-01-03 18:23

És az óta a Saints 4-2-vel a Tampa 3-2-vel hozta le a következő meccseiket. Így nem maradt mára esélye a Tampának a csoport megnyerésére.
A Rams elleni hazai vereség különösen nem volt elfogadható…

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
2021-01-03 14:44

Szerintem a kijelentés az igaz a 9ers megbánásáról. Nem mondtak le Jimmy G-ről mondván, hogy ő hosszútávú megoldás. Úgy néz ki a sérülékenysége miatt nem lesz az. Most lehet húznak egy QB-t azt nevelgeti Shanahan 2 évig aztán lehet újra SB contenderek lesznek. Nem hiszem, hogy főleg az idei évében a 9ers-nek akkora pluszt jelentett volna Brady a pályán, hogy akkor vele minden más lenne. Jobb lenne, de nem SB esély egyértelműen. De a mez és jegyeladásokat, a marketing értéket jelentősen megdobta volna TB12.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  acsdav2
2021-01-04 03:23

De, szurkolóként lemondtunk már korábban Jimmyről. Megbánás helyett inkább bánkódás van.

wide open
wide open
Reply to  Fetyke
2021-01-03 20:32

Brady és Arians nem illenek egymáshoz ezt is tedd hozzá. Shannahan Bradyvel tavaly Super Bowlt nyert volna.. CSAK ennyi a különbség. Mielőtt Brady fanként lennék elönyvelve, nyíltan kijelentem Brady egyik legnagyobb utálója vagyok(nem azért mert ne ismerném el a képességeit), de Bradyvel tavaly ez a Chiefs elleni SB sétagalopp lett volna., akármilyen jó is a Chies. JG korlátoltsága és Shannahan töketlenkedése miatt nyert a Kansas. Brady maga megoldotta volna GW driveot ha egyáltalán lett volna rá szükség.

ahanem
ahanem
Reply to  wide open
2021-01-03 20:32

“Shannahan Bradyvel tavaly Super Bowlt nyert volna”

meg 15 másik QBval is. :D

bjeela
bjeela
2021-01-03 12:01

Józsi, nem kéne állandóan picsogni Trub miatt. A kölök most indul be igazán és mostantól 12 évig nem áll le a győzelmek gyártásával. Bolondok lennénk lemondani róla.

Fontos_Vidra
Fontos_Vidra
2021-01-03 12:16

McCarthy fáklyákkal és vasvillával elüldözése is eléggé kéne a Cowboysnak. Nem lehet kifogás Dak sérülése, jövőre ugyanúgy le fogják őket szopatni úton-útfélen. A fickó nem tanult semmit a pihenő alatt. A legrosszabb ami történhet az a PO-ba jutás, mert akkor még egy értékes picket is vesztenek.

Vicgeordie
Vicgeordie
2021-01-03 13:57

akármennyire is szeretném, sztem sem sanszos a(z első körös) QB-draft BB részéről. Egyrészt ez a rebuild (legalább) 2 éves lesz és reális esély van rá, hogy több rutinos játékos visszavonulásával jövőre még gyengébb lesz a csapat. Ez önmagában is jobb draftpozíciót jelenthet jövőre és ezzel jobb QB prospectet is.

Idén sztem BB rámegy valamelyik lepattanó veterán QB-ra (ez lehet bárki, Stafford, Prescott, de akár JimmyG is, vagy bármelyik, most még nem gondolt random cut, de sajnos még a Newton hosszabbítást sem tartom kizártnak 2 zsák krumpliért), az első körben pedig húz egy potens WR-t (bárkit húz ki a TOP 16-ban, csak jobb lehet Harry-nél).

2022-ben pedig be lehet fejezni a rebuildet egy minőségi QB-val és újra harcolni a playoffért.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Vicgeordie
2021-01-03 14:52

1.Stafford vagy Prescott azért közel sem a lepattanó kategória. BB összetenné a két kezét bármelyikért. Minshew, Darnold, Newton, Jimmy G, Foles már valóban a kukázás.
2. Nem gondolom, hogy Harryvel van csak a probléma és egy igazán nagy elkapó tehetséggel megoldódna a probléma. Ha jól tudom 96 óta nem volt draftolt Pro-Bowler elkapó. Itt rendszer szintű probléma van.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  acsdav2
2021-01-03 15:14

1. adom. a lepattanót inkább úgy értettem, hogy bárhonnan bármilyen okból szabaddá váló valakire csap le
2. ezt is alapvetően. már tavaly is mókáztunk azzal, hogy kellene egy picket dobni a Steelers WR scout-jáért, mert nekik látványsoan jól megy ez a műfaj. de sztem az idei egy nagyon jó elkapó class (ellentétben a két évvel ezelőttivel, ahol sikerült Harry-be belenyúlni) és ha a TOP 5-6 tehetség bármelyikét választják, akkor az csak javíthat a helyzeten. Persze önmagában ez még nem lesz megoldás, de valahol el kell kezdeni

acsdav2
acsdav2
Reply to  Vicgeordie
2021-01-03 15:48

Én a rendszerszintű problémát úgy értem, hogy rosszul építik fel az újonc elkapókat. Az egyetemen sokan megélnek abból, hogy vagy pokoli gyorsak és azzal, hogy 2 vertikális útvonalat tökéletes futnak nevet szereznek, vagy nagyon jó labdaérzékük van és a termetüket kihasználva minden 50-50-es labdát lehalásznak. A Pats támadószisztémája elvileg a legkomplexebb a ligában. Szerintem az ebbe való beilleszkedés túl nagy falat minden újoncnak.

ahanem
ahanem
Reply to  acsdav2
2021-01-03 15:50

és pont ezért jó route runnereket kéne húzniuk, abból meg ahogy említetted is, jóval kevesebb van
cseréljenek Jeudyért… :D

acsdav2
acsdav2
Reply to  ahanem
2021-01-03 20:11

Jeudyt éppen csak a labda zavarja :D

ahanem
ahanem
Reply to  acsdav2
2021-01-03 20:29

úgy könnyű, ha a kezébe dobják
Newtonnal nem kéne ettől félni, ott nyújtózkodnia kéne a labdáért, úgy nehezebb elejteni

Fetyke
Fetyke
Reply to  acsdav2
2021-01-03 16:29

Valóban inkább az edzői háttérrel lehet a gond. Szerintem is nagyon sok múlik azon.Lásd Vikings (nem ér Treadwellel jönni).

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
2021-01-03 18:44

Kérdés, hogy gond-e. Amíg Brady volt addig Amendola-Hogan-Edelman féle korábban sehol se jegyzett elkapókkal is boldogultak hála a rendszernek.

vabu
vabu
Reply to  Vicgeordie
2021-01-03 17:59

Wentzet nem tudod elképzelni? Nagyon menni akar..

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2021-01-03 17:31

Gase a Jets edzője (még).

d zoli
d zoli
2021-01-03 18:11

Annyira ördögtől való Dak elengedése? Átkúrta Jonest kétszer. Jó az ügynöke. De ez részletkérdés. De egy rusnya lábsérülésből jön a QB akinek a lába fontos fegyvere. Plusz kegyetlen drága egy olyan Dallasban ami cap hellbe manőverezte magát. Ami franchise véleményen, de inkább rosszul jött ki a Zeke dologból. Ez a kettő meg össze van nőve. Szerintem megtörtént, hogy elengedik.

Kopi3.14
Kopi3.14
2021-01-03 18:23

Dak miért lenne olyan fantasztikus, mint amit itt is olvashattunk róla? Mióta a ligában van, lófaszt nem ért el vele a Dallas, miközben kapott minőségi célpont is. Miért lenne top 10 QB? Backupnak jó, de top tíznek kibaszott kevés.

d zoli
d zoli
Reply to  Kopi3.14
2021-01-03 18:38

Tavaly és idén is kidolgozta a belét. Iszonyatosan sokat cipelte a balfaszkodó csapatot. Nagyon sok yardot és sok TD-t pakolt fel. Tavaly volt meccs amibe belehibázott persze. De azzal a top 5 ből csúszott ki szvsz nem a 10-ből.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  d zoli
2021-01-04 17:58

Idén láttuk milyen fantasztikusan repítette a csapatot.Az eddigi karrierje alapján rohadtul nem szabad rendesen kitömni, jól rábaszott vele a Boys.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

57
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x