Hír

Alshon Jefferyt és Malik Jacksont is kivágná az Eagles, csak nem olyan egyszerű

Published on

Az Eagles nemrég kivágta Deshean Jacksont, de ez csak a kezdet volt: mivel a csapat 43 millió dollárral van a fizetési sapka fölött, további elbocsátások várhatóak. A legfrissebb hírek szerint Alshon Jeffery és Malik Jackson is a kivágás sorsára juthat, csak a helyzet nem olyan egyszerű.

Jeffery szerződése utolsó évébe lépett, 31 éves, tavaly hét meccsen 115, előtte 10 meccsen 490 yardot szerzett, kritikán aluli a játéka. Jackson 2019-ben került a csapathoz három évre átlag 10 millió dollárért, de két év alatt 569 snapen volt a pályán és akkor sem volt belőle sok haszon. Egyik név sem meglepő, csakhogy van egy óriási probléma velük: az új ligaév kezdetéig nem lehet kivágni őket.

Az Eagles évek óta pocsékul állt a fizetési plafonnal, emiatt többször is kénytelen volt hozzányúlni a játékosok szerződéseihez. Jeffery szerződése kettő, míg Jackson szerződése három automatikusan megsemmisülő évet tartalmaz összesen közel 14 millió dollár értékben, vagyis a kivágásukkal nemhogy nem spórolna a csapat, de összesen 10 millió dollárral nőne a két játékos cap hitje.

A kivágásuk nem nagyon lehet kérdés, de az Eagles 43 millió dolláros problémáján nem tudnak segíteni. Velük majd az újoncokra és az esetleges piaci igazolásokra szükséges pénzt fogja megteremteni a csapat: mindketten június 1 utáni jelöléssel lesznek elküldve, ezzel az idei szezonra 4,25 milliót felszabadítva (bár cserébe 2022-ben így is lesz utánuk 14 millió dollárnyi halott pénz).

16 Comments

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group