Connect with us

Draft

A blockbuster trade nyertesei és vesztesei

Péntek kora este pillanatok alatt felrobbant a Twitter, miután a Dolphins-49ers-Eagles hármas két cserét hajtott végre. Mint ahogy minden ügyletnek, úgy ennek is vannak nyertesei és vesztesei, mi pedig rájuk koncentrálunk ebben a cikkben.

Csak a pontosság kedvéért hogy mi történt:

  • A Miami Dolphins elcserélte az 1/3-as draftpicket a 49ershez.
  • A 49ers ezért Miamiba postázta az 1/12-t és az első körös pickjüket 2022-ből és 2023-ból, valamint a 2022-es harmadik körös cetlijüket.
  • Ezután a megszerzett 1/12-t, a 4/123-at és a 2022-es első körös cetlijét a Dolphins odaadta az Eaglesnek,
  • Amiért Howie Roseman feladta az 1/6-os és az 5/156-os cetlit.

Mindezt Zach Wilson Pro Day-e közben, hogy még stílusosabb legyen.

Nyertesek

Bárki, akit a 49ers kiválaszt a megszerzett draftpicken

Ne legyen kétségünk, az a pick irányítóra fog menni. És bárki is legyen majd a kiválasztott játékos, Kyle Shanahannel minden újonc csak jól járhat.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Atlanta Falcons

Látva az ellenértéket amit a 49ers adott, Arthur Blankúr nyála csorogni kezdett, szemei pedig dollárjellé változtak. Amennyiben a Falcons nem QB-pickben gondolkodik, és hajlandók eladni a draftcetlijüket, az nagyon jövedelmező lehet számukra.

Denver Broncos

Az egyik potenciális vevő a Denver Broncos lehet, már ha a top 4 QB érdekli őket igazán. Van egy olyan érzésem, hogy a Broncosszal szívesebben üzletelne a Falcons mint a Panthersszel.

Mac Jones

Az most már biztos, hogy az első három pick irányító lesz, nagy esély van rá, hogy a negyedik is. Egyelőre maradjunk a trendekkel, hogy Jones csak az ötödik QB a boardokon, ezzel pedig az ő helye is meg lehet ágyazva a top 10-ben.

Tua Tagovailoa és Jalen Hurts

Mindkét irányítóval kapcsolatban olvashattunk olyan forgatókönyveket, hogy a csapatuk gondolkozik a versenyhelyzet kialakításában, de ezzel a lépéssel mindketten megnyugodhatnak. Az Eagles sokáig gondolkodott Zach Wilsonon és hogy felcseréljenek érte, de inkább meggondolták magukat – valószínűleg azért, mert a Jets mellé már tollal is beírhatjuk a BYU kiválóságát a boardunkon. A Dolphins-Deshaun Watson pletykák pedig ezzel, és az irányító jelenlegi zaklatásos botrányával egyre inkább kihűlni látszanak, amivel Tua helye is biztonságban van 2021-ben.

A trade-ekben résztvevő csapatok

Bár soknak tűnhet amit a 49ers feláldozott, összességében mindenki azt kapta meg, amit akart. A 49ers egy esélyt, hogy a top 3 általa legjobbnak gondolt irányítóból válasszon, az Eagles a súlyos anyagi helyzetben egy extra 2022-es első kört, amivel egy top tehetséget lehet szerezni olcsón, és mellé az 1/12 sem rossz a hiányposztjaik egyikének orvoslására, míg a Dolphins minden bizonnyal a két non-QB blue chip prospectből megkaphat egyet, és még szerzett is egy 2023-as első kört mellé.

Vesztesek

Carolina Panthers

Charlotte-ban február óta irányítóvadászat zajlik, és jelenleg nem állnak jól. Deshaun Watsont jelen állás szerint nem éri meg bevállalni, a drafton feljött eléjük egy QB-needes csapat, és a csoportriválisuknál van az a draftcetli, amivel meg tudnák szerezni a negyedik legjobb irányítót. Nem látunk bele az ottani War Roomba, de aligha úgy tervezték, hogy Mac Jonesért, az ötödik legjobbnak gondolt irányítóért is fel kell trade-elni, annyira nem marad más, de jelenleg ez egy elég valós forgatókönyvnek tűnik.

Jimmy Garoppolo

Szimpatikus figura, de még a legnagyobb rajongói sem gondolták, hogy ha lehetőség van a helyére hozni egy jobb opciót, akkor azt John Lynch nem teszi meg. Most megtörtént, a szerződése kialakítása értelmében akár ki is vághatja őt a 49ers, nem buknak semmit – mert a 23,6 millió dollárját nem hinném, hogy szívesen átvállalná bármelyik franchise.

Chicago Bears

Igen, láttuk a Dalton QB1 tweeteket, de nincs az az isten, hogy ha lőtávolba került volna egy Mac Jones, akkor ne vitték volna ki őt. Ez az esély most rendkívül távolinak tűnik, így be kell érni Red Rifle-lel Chicagóban.

Washington Football Team

Kevés buzz volt a főváros irányítóhelyzetéről amióta Ryan Fitzpatrick aláírt, de itt is reális opció lehetett volna az ötödik QB draftolása. Majd jövőre.

New England Patriots

Na, ha valahol tényleg számoltak azzal, hogy Mac Jones elérhető lesz akár a saját helyükön is, az a Patriots. Az utóbbi napok bennfentes infói arról szóltak, hogy bizony ez csere nélkül nem menne, de ez most már egyre biztosabbá vált. Persze még mindig Belichikék vannak a legközelebb, ha feltrade-ről van szó, de aligha így tervezték pár héttel ezelőtt a draftstratégiájukat.

Deshaun Watson

Ki gondolta volna, hogy amikor kiderült, hogy távozni akar Houstonból, cirka két hónappal később már örülnie kell, ha nem tartóztatják le? Nagyot fordult körülötte a világ, de a csapatok körül is, akikkel szóba hozták volna. A Jets úgy tűnik szerelembe esett Zach Wilsonnal, a 49ers is megtette a lépést egy újonc irányítóért, a Dolphins kitart Tua mellett, így elfogytak az opciói. Marad a Panthers, a Broncos és az Eagles (meg még akit elképzelünk), de jelenleg nem Watson a legbiztosabb befektetés a futballvilágban, így könnyen lehet, hogy marad Houstonban – de örülnie kell, ha a kispadon ülhet, és nem a bíróságon.

[/ppp_patron_only]

18 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
3 years ago

Eskü soha nem néztem meg Chester beállított képét sosem jobban és azt hittem ő van rajta :D

chester
chester
Reply to  ThySoul
3 years ago

Soha életemben nem puszilt meg két lány, nemhogy egyszerre

ThySoul
ThySoul
Reply to  chester
3 years ago

comment image

Viktor Gál
Viktor Gál
3 years ago

RGIII. Nekem hiányzik Pace a 49ers-be.

ahanem
ahanem
3 years ago

“A 49ers egy esélyt, hogy a top 3 általa legjobbnak gondolt irányítóból válasszon,”
ez így nem jó megfogalmazás szerintem

bjeela
bjeela
3 years ago

Már csak az a kérdés, kit akar kiválasztani a 49-ers?

ahanem
ahanem
Reply to  bjeela
3 years ago

téged.

bjeela
bjeela
Reply to  ahanem
3 years ago

Annyi észt nem nézek ki belőlük.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  bjeela
3 years ago

Reméltem, hogy Pace lesz olyan bátor, és megelőz minket. 4 első körért nem viszitek a picket?

bjeela
bjeela
Reply to  Viktor Gál
3 years ago

Nem érzed kicsit kevésnek? Pace öt alatt nem csinál ilyesmit.

Fetyke
Fetyke
3 years ago

A nyertesek közül azért a Rams szerintem kimaradt.
Ugyanezen ok miatt a 49ers viszont indokolatlanul/elhamarkodottan szerepel ott.

chester
chester
Reply to  Fetyke
3 years ago

Mitol nyertes a Rams?

Fetyke
Fetyke
Reply to  chester
3 years ago

Elnézve, hogy milyen őrült cserék történnek idén, a Rams nagyon jutányosan jutott hozzá Staffordhoz. Ismerem a véleményed, és én sem ültem fel a Stafford Hype-ra. De! Ennyiért a 49ers megszerezhette volna (még lehet kevesebbért is)…

chester
chester
Reply to  Fetyke
3 years ago

A Ramsnek nem volt mas valasztasa hogy upgrade-elje a QB posztot, a 9ersnek igen. Es inkabb egy ujoncot hoznek ennyiert mint Staffordot

Fetyke
Fetyke
Reply to  chester
3 years ago

“A Ramsnek nem volt mas valasztasa…”
És ehhez képest úszta meg jóval olcsobban, mint a 49ers. Erre mondtam, hgy ők is nyertesek így.

Ráadásul Stafford játéktudása biztos. Még JG-hez képest is upgrade lett volna. Egy újonc az mindig lutri. A class 3. számúnak tartott irányítóját kivinni pláne az.
Azt is emeljük ki, hogy SF-ben nincs idő felépíteni az újoncot, mint ahogy Buffaloban Allent. Ha 1-2 éven belül nem jön a robbantás (márpedig nagyobb eséllyel nem fog jönni), akkor feltehetőleg bukik mindenki, de Shannahan biztosan…

Bandi
Bandi
Reply to  Fetyke
3 years ago

Azért megnézném hogy Shanahant kirúgják,mert az offenz még mindig emberfelettit nyújt.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Bandi
3 years ago

Akkor OC-nek még jó lehet valahol.
Shanahan 4 éve vezeti a 49erst, ez alatt egy rájátszásrészvételt tud felmutatni, igaz akkor SB-ig meneteltek (egyébként ez menti meg nálam egyelőre úgy ahogy a megítélését). De ezzel együtt is bőven negatív az alapszakasz mérlege: 29-35 (0,453). Ez gyenge HC teljesítmény.
3 évi első kört áldoztak be most azért, hogy kiválaszthassanak egy nekik tetsző irányítót. A következő két szezonban minimum egy PO győzelmet és összesítve pozitív mérleget várnék el a 49erstől. Ellenkező esetben rebuildre lesz szükség, de azt már nem a Lynch-Shanahan kettősre bíznám a tulaj helyében…

Bandi
Bandi
Reply to  Fetyke
3 years ago

Ezalatt kétszer lesérült a kezdő QB meg a fél kezdő. Cserékkel meg nehéz pozitív mérleget kiharcolni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x