Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Penei Sewell

A 2021-es class kapcsán mindenkinek a rég nem látott tehetséges irányítók jutnak eszébe. Azonban nem csak irányítóból tartalmaz ez az idei év top5-ös tehetségeket. Az Oregon ex-játékosa, Penei Sewell annak ellenére betonbiztos top prospect, hogy a 2020-as egyetemi évet kiülte és utoljára még Justin Herberttel láthatták őt a megfigyelők együtt játszani.

Sewell nem az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot. 12 éves korában költözött a családja a Utah állam sarkában található St. George városba az Amerikai Szamoa szigeteiről. Már középiskolásként kiemelkedő tehetség volt. 4 csillagos értékelést kapott a legtöbb ügynökségnél és 20-nál is több egyetem kínált neki ösztöndíjat, köztük olyan programok is mint az Alabama, USC vagy a helyi egyetem, a Utah. Ő azonban a majd 1000 mérföldre található Oregonra iratkozott be, nem véletlenül. 1997 után ő lett az első true freshman játékos a program történetében, aki kezdőként léphetett pályára első egyetemi mérkőzésén még 2018-ban.

A football a vérében van. Két unokatestvére is korábbi NFL játékos. Richard Brown a 80-as, 90-es években volt linebacker a ligában, míg Isaac Sopoagát a 2006-os játékosbörzén választotta ki a 49ers a 4. körben. Bár kétség kívül ő a legtehetségesebb, további 3 testvére is focizik az egyetemi ligában. Noah az Oregon, Gabriel a Nevada, míg Nephi a Utah csapatának játékosa, de csupán Penei az egyedüli támadó játékos a családban.

Erősségek

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!